OFFLINE

Ne higgyen a sütőjének! - figyelmeztet a Tortakirály

2013. február 11., hétfő 18:14

Február 11-től folytatódik a Tortakirály című sütős reality a TLC-n az ötödik évaddal, így a marketingkampány részeként feltehettünk néhány kérdést a Cake Boss néven is ismert Buddy Valastrónak. Ez nem az első ilyen alkalom volt, előző interjúnkat itt olvashatja.

Ha ön nem ismerné a sorozatot: egy olasz származású, amerikai cukrászról van szó, aki családi pékségnek indult üzletében elképesztő tortákat készít, kliensei között rengeteg híresség is van: Miley Cyrus, Britney Spears, Rihanna, Kardashianék vagy legutóbb az Aerosmith együttes egyik tagja.

Ezúttal próbáltunk olyanokat kérdezni tőle, ami annak is hasznos lehet, aki csak otthon, magának vagy családjának sütöget, és nem feltétlenül emberméretű monstrumokat, hanem hétköznapibb léptékű finomságokat. De ha az extrém sütikre is kíváncsi, nézze meg őket fotóösszeállításunkban!

Mi az, amit az emberek a leggyakrabban el szoktak rontani otthon sütés közben? Mik a típushibák?

„Amikor a szakácskönyvemet írtam, otthon csináltam az egészet, nem a cukrászdában. Úgy éreztem, hogy csalás lenne, ha a cukrászdában csinálnám, és ezúton is csókoltatok mindenkit, aki otthon süt, mert annyival nehezebb dolguk van, mint egy cukrászdában. Rájöttem, hogy az otthoni sütőm, ha azt írja, hogy 200 fok, akkor igazából 190. [sajnos az eltérés mértéke és iránya minden sütőnél más, ezt az adatot ne vonatkoztassák a sajátjukra. a szerk] Meg kell tanulni a sütőt kalibrálni, hogy tényleg a megfelelő hőmérséklet legyen benne.

És csak a középső polcon lehet sütni, mert fent megég a teteje, alul meg megég az alja. Úgyhogy, ha az ember kekszeket süt, adagonként kell csinálni. És még egy dolog, amit az emberek gyakran elrontanak, amikor otthon sütnek: kell hagyni a tortát kihűlni, mielőtt rátesszük a mázat. Ezt a feleségem meg gyerekek folyton elrontják, mert kiveszik a sütőből a tortát, és rögtön be akarják vonni. Pedig nem, előbb meg kell várni, hogy kihűljön.

A díszítés, főleg ha az ember bevonót használ, 90%-ban az eszközökön múlik. A műsorban is látszik, hogy mindig ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúlunk vissza, mert ezekkel sokkal könnyebb díszíteni. Szóval minél jobb eszközei vannak az embernek, és minél tapasztaltabban használja őket, annál jobbak lesznek a tortái.”

Van jópár híres olasz édesség, mint például a tiramisú, a fagylalt vagy a panettone, de ezek közül egyik sem torta. Az olasz konyha nem igazán jelenik meg a műsorban látható tortákban. Ön otthon fogyaszt olasz ételeket is?

„Nagyon büszkék vagyunk az olasz származásunkra. Ha az ember amerikai-olasz családban nő fel, az ételeket és a hagyományokat nagy részben meghatározza a hely. Például a feleségem vasárnapra paradicsomszószt csinált fasírttal. És minden vasárnap ezt főzi. A desszertet pedig a cukrászdából hozzuk. Szeretjük az olasz konyhát és az olasz desszerteket is. De sose hagyjuk ki egyiket a másik miatt.”

Mi a fő különbség az amerikai és az európai édességek stílusa között?

„Gyakran azt látom az európai tortákon, hogy valamivel meg vannak töltve, például rummal vagy más alkohollal, valami folyékonnyal. Piskótatésztát sütnek, ami kicsit szárazabb, de aztán beáztatják. Az amerikai torták kicsit sűrűbbek és nehezebbek, viszont nincsenek beáztatva. De végeredményben az európai torták a kevésbé szárazak.

Amiben nincs kalória, annak általában nincs ugyanolyan íze, ez a tapasztalatom. És a mesterséges ízesítők sem igazán tesznek jót az embernek, úgyhogy az a vége, hogy az ember a hízlaló étel helyett olyat fogyaszt, ami rosszat tesz. Én azt mondom, hogy az ember süssön a hizlaló hozzávalókkal, de ne két adagot egyen, hanem csak egyet. Vágjon vékonyabb szeletet.”

Mit ajánl italnak egy szelet tortához? Mi az, amit a legjobb inni édesség mellé?

„Valószínűleg valami jó desszertbor, talán moscato. Az nagyon jól megy egy szelet tortához. Vagy például egy kis Irish Cream egy csésze kávéban.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta