A januári leárazás nem érte el az outletet

Megnéztük, hogy áll a Premier Outlet a januári leárazásokkal: a legtöbb üzletre ki van írva, hogy nagy akciókkal várnak, de mi más lenne kiírva egy outletben? A Mangóban tényleg engedtek a megszokott outlet árakból, az Intimissimi annyira olcsó, hogy már nincs miből engedni, a Nike azonban kicsit jobban is leárazhatná ruháit. A D&G kitartóan árulja a tavalyi cuccokat még mindig 70-80 ezer forintos árakon, a Benetton csalódás, a Mustang pedig nem a leárazásokkal, hanem üzlet-átalakítással indokolja azt, hogy az outlet árakat is megfelezték.

Az outletkörképen az volt az érzésünk, hogy semmi olyan nincs Biatorbágyon, ami miatt kifejezetten érdemes lenne odautazni így januárban: sok belvárosi üzletben jobban le vannak árazva a ruhák, mint az outletben, és ha nem elsődleges fontosságú számunkra a márka, akkor bárhol kapunk olcsóbban hasonló dolgokat.

Mango

A Mango outletbe kimenni lutri: vagy nincsenek igazán leárazva a cuccok, és amit kinéztük egy éve a leárazáson az üzletben, az pont ugyanannyiért áll most Biatorbágyon, vagy épp kiszórják a cuccokat, és minden nagyon olcsó. Most utóbbi volt a helyzet, a bizsuk között 295 forintos gyűrűk, karkötők, sálak tobzódtak, farmereket már 1995 forintért, inget 395 forintért találtunk. A nagyon leárazott termékek mellett persze vannak mindössze 30%-os kedvezménnyel kínált kabátok, nadrágok, ingek is, a frissebb kollekcióból.

A 2-3 ezer forintos farmerek között meglepő, hogy vannak 36-38-as darabok is, amikor a leárazáson hasonló árú nadrágokból csak extrém méreteket láttunk. A táskák között sok bőr, és a legtöbb 5 ezer forintra van leárazva. Felsők, ingen bőven kaphatók 2 ezer forintért, szóval most megéri kimenni a Mango Outletbe. Hétköznap ráadásul tömeg sincs, nyugodtan lehet próbálgatni, és az eladók is kedvesebbek, mint a belvárosi üzletekben.

D&G

Jó ideje nyitva a D&G outlet, de utoljára egy éve mentem be, akkor is csak kíváncsiságból. Vásárolni most sem szándékoztam, de meglepett, hogy sok olyan ruha van még most is 50%-os kedvezménnyel kirakva, ami tavaly is ugyannyiért állt a polcokon. Érthető, hogy nincs tolongás a közel 70 ezer forintos, flitteres topért, vagy a furcsa, oversize kabátért.

Az övek közül a legtöbb 30 ezer forintba kerül (összesen van vagy 10 darab), a farmerek ára 30 és 50 ezer forint közt ingázik (de ezekből is láttunk vagy 4 darabot). A kínálat kicsi és drága tehát még féláron is. Az üzletben vannak Sinequanon termékek is, azokat a szokásos közepes áron adják, de például az egész sztendert elfoglaló rengeteg fehér nadrágot szerintem ki is lehetne dobni, annyira rossz az anyaguk (és nem divatosak).

Nike

Az outletjárók nagy része azt mondja, a Nike és egyéb sportmárkák miatt éri meg kilátogatni a Premierbe. A Nike az edzőruhákra alig 20% kedvezményt ad, de a cipőkért érdemes lehet benézni. Főleg az utcai darabok vannak leárazva, nem egy 30-ról 10 ezer forintra. Egészen friss cipők is vannak jó áron, a női Lunarglide 34 helyett 24 ezer forint, és van belőle rengeteg méret. Férfi aláöltözetek és nadrágok is vannak jó áron, bár ha rajtunk múlik, a széldzsekinél (8400 forint) leszarjuk a márkát és veszünk egy olcsót a Decathlonban.

Intimissimi

A másik komoly vonzerő a Premierben az Intimissimi-Tezenis-Calzedonia outlet, ahol, ha van türelmünk, remek melltartókat túrhatunk 1200 forintért. Arra azért ne számítsunk, hogy megfelelő méretű bugyit is találunk a kiválasztott felsőrészek mellé, és arra se, hogy fél óránál hamarabb végzünk, mert mindent fel kell próbálni: hiába tűnik úgy, hogy adott melltartó a méretünk, ne dőljünk be, próbáljuk fel, kényelmes-e! Harisnyát mindenképp vegyünk, ha már kiautóztuk, 790 forintért megéri tartós 60-80 denes darabokat vásárolni. Egyszerű felsők, pólók is vannak doszt, szintén 1250 forintért. Ha kicsit elengedjük magunkat, simán otthagyunk 10 ezer forintot, úgyhogy csak ésszel szabad a kosárba pakolni.

Benetton

A Benetton csalódás volt, az üzlet sötét, viszonylag rendetlen, a próbafülke koszos. Persze kis túrással itt is lehet hordható cuccokat találni, egy Benetton ingért jó ár a 4500 forint, és rengeteg táska is van. Szép blúzok és Sisley ruhák is kaphatók, és az eladó is kedvesen segít, ha kérdezzük, de mégsem érezzük kihagyhatatlannak ezt az üzletet.

Mustang

A Mustang viszont kellemes meglepetés volt, mert épp akciót tartanak, így az outletes árnál is olcsóbban juthatunk hozzá most farmereikhez, pulóvereikhez, pólóikhoz. Utóbbiak tényleg 1490 forintba kerülnek, és sok jó van közöttük, a farmerek 8490-ért olcsónak számítanak, de nem annyira divatosak, az ingek és blúzok viszont nagyon jók. Ottjártamkor csak ebben az üzletben volt tömeg, de rajtam kívül csak férfiak próbálgatták a 4 ezer forintos kockás ingeket, pedig nőként is megéri betérni.

Retro

A Retro sem kifejezetten olcsó, olyan, mintha a normál üzletben lenne leárazás. Január végén ott sem ritka az 50%-os kedvezmény, viszont nem több éves cuccok vannak kipakolva. Nem az én világom, de aki szereti a márkát biztos talál jó dolgokat: például a 7 ezer forintos farmerek megérik az árukat és van pár igazán olcsó pulóver is, de a 10 ezer forintos pink széldzseki nem komoylan vehető ajánlat.

Összefoglalás:

A legolcsóbb inget a Mangóban találtuk 395 forintért, nekünk mégis a Mustang kockás, 4490 forintos verziója tetszett jobban. A legolcsóbb farmert szintén a Mango szállította 1995 forintért, de érdemes körülnézni a Retróban és a Mustangban is, főleg, ha trapézfarmerre vágyunk. A Nike-ban futócipőt érdemes venni, de azt nagyon. Edzőruháért ne autózzunk ki Biatorbágyig, a belvárosi sportboltokban jó eséllyel ugyanennyiért kapunk Nike cuccokat a leárazás alatt. Melltartóért, harisnyáért mindig érdemes kimenni az outletbe. Nekünk furcsa volt, hogy sok üzlet zárva van, vagy nincs is kiadva, így hétköznap délelőtt az outlet olyan üres, mintha zombitámadás érte volna. Semmi hangulata nincs és a választék sem a legjobb. Ha bevásárlókörútra indulunk, úgy számoljuk, hogy 2-3 órán át fogjuk bírni a talpalást, azalatt alaposan be tudunk járni 5-10 üzletet, attől függ mennyit próbálgatunk és hol mekkora sor áll a próbafülkékhez.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek