Holokauszt emlékmű előtt pózolt a divatblogger

Vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből egy spanyol divatblogger fotósorozata. Pelayo Diaz, a KateLovesMe.com bloggere a berlini holokauszt emlékmű előtt állt modellt legújabb blogbejegyzéséhez, aminek a "Sky is the limit" (Határ az égbolt) címet adta – számolt be róla a Fashinoista.com. A képeken Diaz az emlékmű pillérének dőlve mutatja be olvasóinak legújabb összeállítását, a képek alatt pedig költőien fejti ki gondolatait nem csak arról, mit visel, hanem, hogy milyen érzelmeket váltott ki belőle az emlékmű.

"Nem igazán tudnám leírni, milyen érzés a blokkok között sétálni, az viszont kifejezetten tetszett, hogy nem egy múltba révedő, hanem kifejezetten a jövő felé tekintő alkotásról beszélhetünk" – fogalmazta meg véleményét igen bölcsen Diaz. Az igazság viszont az, hogy ha Diaz utána olvasott volna, tudná, hogy a műemlék tervezői szándékosan összetömörített blokkegységekből hozták létre a kompozíciót, ami közt sétálva a látogató átérezheti azt a zártságot és elnyomást, ami a táborban meggyilkolt áldozatok szenvedését reprezentálja.

Bár volt, akiknek tetszett Diaz koncepciója, sokan felháborodtak. "Gyakran olvasom a blogodat és pozitív személyiségnek tűnsz, mégis meg kell kérdeznem, hogy a te szeretteid közül ölték-e meg vagy kínozták-e meg már valakit? Őszintén, te hogyan éreznéd magad, ha én a legjobb szerelésemben kivonulnék ahhoz az emlékműhöz, ami a te halottaidnak állít emléket, és ott állnék modellt? 1,5 millió gyereket gyilkoltak meg a táborokban, és akkor még csak a gyerekekről beszélünk! Nem érted, miért akadtak ki teljesen joggal az emberek?"

Diaz 1020 eurós, Davidelfin márkájú kabátban, American Apparel pulcsiban, Céline táskával és Balenciaga cipőben pózol. Ja, mindezt a Holokauszt Emlékműnél. Kattintson a képre a többi fotóért!
Diaz 1020 eurós, Davidelfin márkájú kabátban, American Apparel pulcsiban, Céline táskával és Balenciaga cipőben pózol. Ja, mindezt a Holokauszt Emlékműnél. Kattintson a képre a többi fotóért!katelovesme.net

Diaz persze gyorsan reagált az őt ért vádakra és bocsánatkérő magyarázkodással egészítette ki a bejegyzést. "Nem gondolom, hogy tiszteletlenül viselkedtem volna. A blogomon az életemről számolok be nektek, és ez az emlékmű nagyon megérintette a szívemet, éppen ezért nem fogom letörölni. Azt hiszem szükségtelen hozzátennem, hogy elborzaszt mindaz, amit a nácik tettek és mindenkitől elnézést kérek, akit megbántottam. Egyáltalán nem állt szándékomban".

Hogy őszinte-e Diaz magyarázkodása, azt mindenki maga dönti el, a kérdés csak az, nem szánt szándékkal csinálta-e a blogger a botrányos bejegyzést, ugyanis az esetről több divatportál is beszámolt, így Diaz, ha nem is a legjobb módon, de nagy hírverést csapott a blogjának.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek