OFFLINE

Kövérebbnek nézünk ki platformcipőben

2013. január 16., szerda 10:13

A Vogue szakértői szerint platformcipőben a nőknek sokkal vastagabbnak tűnik a lába, a bokája, illetve a combja, mint valójában. A divatlap szerint az idei szezonban eltűnik a megbízhatóan kényelmes platformcipők uralma és visszatér a vékonyabb talpú, klasszikus körömcipő fazon – írja a dailymail.co.uk.

„Amikor vastag és nehézkes cipőben vagyok, magamat is kicsit nehezebbnek érzem a szokásosnál” – állítja az ismert cipőtervező és stylist, Tabitha Simmons. A designer véleményéhez csatlakozott a Jimmy Choo kreatív igazgatója, Sandra Choi is, aki szerint a vaskos telitalpú cipőkkel szemben az elegáns körömcipők kecsesebbé teszik a lábakat, illetve kiemelik annak nőies formáját. „Csak a magasság és a kényelem miatt ne hordjunk platform cipőt!” – könyörgött Choi.

A cipőtervezők véleményét osztja egy másik sztársuszter, Manolo Blahnik is, aki szerint jó, ha van egy telitalpú cipőnk raktáron, de tisztában kell lennünk azzal, hogy nem mindig mutatja a legelőnyösebb oldaláról lábunkat.

Ön melyiket szereti jobban?

  • 534
    A platformot!
  • 682
    A körömcipőket!
  • 611
    Csak laposban járok

Azonban nem mindenki osztja a Vogue véleményét, köztük a Jezebel munkatársa, Katie Baker sem, aki nem érzi úgy, hogy bárkinek is fel kellene áldoznia kényelmes és bejáratott cipőjét annak érdekében, hogy úgy nézzen ki, mint egy ellenszenves, szupervékony balerina. Szerintünk mindkét típusnak megvan a maga helye a cipősszekrényben, ugyanis vannak esetek, mikor outfitünk inkább platformért kiált, viszont például egy blézerhez vagy magas derekú farmerhez egyértelműen a kecsesebb magassarkú illik jobban. Ön lecserélné telitalpú cipőjét, csak azért mert teltebbnek tűnik benne, vagy inkább a kifinomultabb körömcipők híve? Esetleg gumicsizmában még eltudja képzelni a platformot, de puccosabb eseményekre már nem venné fel?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta