no

7 dolog, ami senkinek nem áll jól

Az általában gyorsan változó divatirányzatok közül van néhány meghatározó darab, ami bár kiállta az idő próbáját, mégsem érezzük úgy, hogy a szupermodelleken kívül bárkin jól mutatna. A Huffington Post szerkesztői összegyűjtötték azt a hét darabot, melyek valamilyen formában szezonról-szezonra visszaköszönnek a kollekciókban és melyeket mindenképpen száműznünk kellene ruhatárunkból.

1. Garbó bordás anyagból

Nehezen kopik ki a divatból a minden nőnek előnytelen külsőt kölcsönző bordázott anyagból készült garbó, amit mégis minden idényben piacra dob többek között a Gap vagy az angol George is. Ön mit gondol a magasított nyakú pulóverről? Kényelmes viseletnek találja, vagy semmilyen esetben nem venne fel olyan felsőt, ami akár pár kilóval is többnek mutatja?

2. Empire szabású ruha

A nők szerint szexisnek, a pasik szerint előnytelennek tartott empire-szabású ruhák valószínűleg csakis állapotos nőkön mutathatnak jól. A túl régóta divatban tartott, mell alatt bővülő fazon ugyanis formátlannak mutatja alakunkat, ami miatt sok-sok bóktól és biztató pillantástól eshetünk el. Helyette válasszunk inkább egy menő csíkos vagy virágmintás, egyenes szabású darabot a tavaszi szezon kollekcióinak kínálatából.

3. Ugg csizma szoknyával

Bár az Ugg csizmák népszerűsége rohamosan csappan, mégis van egy-két híresség, aki előszeretettel lép ki ilyen kényelmes, de otromba lábbeliben az utcára. A divatkatasztrófának beillő miniszoknyához felvett barna báránybőrt csizmát mi mindenképpen betiltanánk. Ön hogy vélekedik a harminc fokban is hordott bélelt csizmáról? El tudja képzelni, hogy augusztus közepén ebben menjen vásárolni, vagy egészségtelennek tartja az ilyesmit?

4. Bevasalt nadrág

A vasalt nadrágot VII. Edward walesi hercegnek köszönhetjük, amit a nyolcvanas években hozott újra divatba az Amerikai dzsigoló és a Micsoda nő sztárja, Richard Gere. A férfiaknak igencsak előnytelen nadrágban nemrég lencsevégre kapták a stílusikon feleséggel rendelkező Barack Obamát is.

5. Térd alatti szoknya

A Christina Dior nevéhez fűződő szoknya az ötvenes években bejött New Look irányzat óta van divatban. Sajnos a modellalkatú nőket kivéve keveseknek áll jól az egyszerre kövérítő és alacsonyító ruhadarab. Ha mégsem tudná száműzni ruhatárából, az A-vonalú fazont hordhatja akár törpesarkú csizmával is, viszont a térd alá érő ceruzaszoknyához már kötelező magas sarkú cipőt húznia!

6. Mami farmer

A magasított derekú farmer a közhiedelemmel ellentétben nem slankítja alakunkat, sőt inkább kiemeli azt. A mami farmerként is csúfolt nadrágot a nyolcvanas-kilencvenes évek óta tartják életben a designerek és olyan hírességek, mint Jessica Simpson vagy Anne Hathaway. Ön mit gondol a jelenségről? Divatosnak találja a fazont vagy inkább a csípőfazon mellett döntene?

7. Kék szemhéjfesték

A kifutókon egyre többet látott kék, lila és zöld sminket nem ajánlott beépíteni utcai viseletünkbe. A hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát idéző látványos smink nem hinnénk, hogy szupermodelleken kívül bárkinek is előnyös lenne, hacsak nem a farsangi buli kedvéért kenjük magunkra a rémisztő színű szemhéjpúdert.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek