Ők voltak 2012 legmenőbb Vogue címlaplányai

A Vogue idén is elkészítette Top 10-es listáját azokról a szupermodellekről, akik a legtöbbször kaptak helyet a címlapon. A 2012-es lista élére a tavaly jópárszor megretusált Karlie Kloss került, akit 2008-ban tett először borítójára a Teen Vogue, majd egy évvel később a Vogue.

A új Kate Moss-ként is emlegetett Kloss-t a tavalyi lista első helyezettje, a 24 éves Arizona Muse követi a sorban, aki kilenc Vogue címlapjával szintén mozgalmas évet tudhat a háta mögött. A zombis Louis Vuitton reklámfilmben is feltűnő Muse látható többek között a legtöbb eladott példányszámú márciusi és szeptemberi lap elején is – írja a fashionista.com.

A dobogó harmadik fokára a közhelyes Calvin Klein kampánnyal évet nyitó Toni Garrn került. A Vogue annak ellenére, hogy a modell már öt éve a szakmában van, csak most fedezte fel magának a 20 éves szépséget, aminek köszönhetően 2012-ben a lap olasz, japán, párizsi, spanyol és német borítóján pózolhatott.

A német származású Katie Nescher szinte a semmiből került a 2012-es tavaszi kampányok élére és a német, a párizsi illetve az amerikai Vogue borítójára. Az Inez & Vinnodh és David Sims kamerájának 2012-ben sokszor pózoló modell – akiről valószínűleg 2013-ban is hallunk majd – negyedik helyen végzett a Vogue listáján.

Isabeli Fontana majdnem mindig bekerül a legjobb 20 modell közé (tavaly például a 11-dik helyen végzett), ilyen előkelő helyen még sosem landolt a Vogue-nál. A brazil kiadás például júniusban gyakorlatilag egy egész különszámot szentelt földijének. Fontanától kedvenc Vogue címlapunk mégis a spanyol lapnak készített februári címlap volt.

Hatodik helyig jutott idén a divatheteken is sűrűn szereplő Joan Smalls. A Puerto Rico-i modell, aki amerika egyik kedvenc címlaplánya volt tavaly, helyet kapott az ausztrál, a török, a brit, az olasz és párizsi kiadás elején is. A tavaly kilencedik helyen végző kínai szupermodell, Liu Wen két helyet lépett előre idén, amit javarészt a kínai és amerikai Vogue felkéréseknek is köszönhet a 24 éves modell.

A 27 éves Aymeline Valade bebizonyította, hogy húsz év felett sem lehetetlen bekerülni a divatszakmába. Valade amellett, hogy a Donna Karan, a Chanel és a Giorgio Armani kampányokban is szerepet kapott, felkerült a párizsi Vogue címlapjára is, melyet Mert&Marcus készített a francia származású modellről.

Utolsó előtti helyre volt elég 2012-ben Kendra Spears párizsi, német, orosz és spanyol Voguenak lőtt borítója, ami nagy dolog a modell életében, ugyanis azt ezt megelőző években sose sikerült bekerülnie a Top 25-be sem.

Mihalik Enikőnek a lista tizedik helyén a lengyel származású kolleganőjével, Malgosia Belával kell osztoznia. Mihalik 2010-ben már járt az ötödik helyen is, tavaly pedig a 25. helyen végzett az egyéni munkái miatt közkedvelt modell. A szögletes arcáról könnyen felismerhető Malgosia Bela pedig azon ritka modellek közé tartozik, akit 35 évesen is előszeretettel kér fel a Vogue egy-egy minőségi anyag elkészítésére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek