OFFLINE

Kínai címlaplánnyal nyitja az évet az olasz Vogue

2013. január 12., szombat 21:49

Az egyik első ázsiai reklámarcként emlegetett Fei Fei Sun ezúttal első távol-keleti nőként felkerült az olasz Vogue januári címlapjára is. A Calvin Kleinnel, Valentinóval és a Diesellel is dolgozó 23 éves modell bár már működött együtt az olasz lappal, ilyen úttörőnek számító borítófotózásra eddig még nem kérték fel. A vékony Fei Fei Sun többek között Miu Miu, Giorgio Armani és Gucci darabokban pózol Steven Meisel képein, amivel a magazin a hatvanas évek legendás alakja, China Machado előtt kíván tisztelegni.

A nemzetközi divatvilágban 2009-ben, a Mulberry kifutóján debütáló szupermodell 2010-ben már olyan neves tervezők kifutóin sétált végig, mint Vivienne Westwood, a Miu Miu vagy Dries van Noten. Az Estée Lauder 2010-ben Liu Wennel népszerűsítette termékeit, 2011-ben pedig a francia Vogue is egy ázsiai modellt, Du Juant választott címlaplánynak, melynek példáját nem sokkal később követte a brit és az amerikai Vogue is – írja a dailymail.co.uk.

feifei

Az ázsiai modellek mögött már sorakoznak a konzervatívabb kultúrából érkező, egyre népszerűbb arab modellek is, mint a marokkói Hing Sahli vagy a tunéziai Hanaa ben Adbesslem, akik egyes kritikusok szerint átírják majd a hagyományos szépség fogalmát a divatszakmában.
„Többnyire pozitív reakciókat kapok. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy jó, hogy van egy marokkói modell is. Persze van néhány rosszabb visszajelzés is, de nem bánom. Boldog vagyok, hogy azt csinalok, amit szeretnék” – mondta Sahli bimbódzó karrierjéről a BBC-nek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta