OFFLINE

Nyomtasson cipőt 3D-ben!

2013. január 1., kedd 10:08

A nőknek különös, megmagyarázhatatlan vonzalmuk van a cipők iránt. Amint elhaladunk egy meseszép lábbeliket árusító bolt előtt, mindig muszáj betérnünk oda, és sokszor képtelenek vagyunk kijönni egy új szerzemény nélkül. A cipősszekrényünk már így is roskadásig tele van csizmákkal és szandálokkal, de mi lenne akkor, ha otthonról ki is tudnánk őket nyomtatni, és még kimozdulnunk sem kellene ahhoz, hogy a szemünk előtt készüljön el kollekciónk legfrissebb darabja?

A technika fejlődésével sorra nyílnak meg előttünk olyan lehetőségek, melyekről álmodni sem mertük volna. Az egyik ilyen vívmány a 3D-s nyomtató, melynek segítségével szinte bármit létre tudunk hozni: ékszereket, bútorokat, vagy akár művégtagokat. Természetesen a divat világába is belopta magát ez az innováció, így mára már megtervezhetjük magunknak az ízlésünknek megfelelő táskákat, ruhákat, cipőket is. Gondoljunk csak bele, milyen jó lenne, ha látnánk a kirakatban egy gyönyörű, ám horribilis árú csizmát, és hazaérve egyszerűen kinyomtathatnánk magunknak! Ez elsőre talán hihetetlenül hangzik, azonban már nem vagyunk távol tőle, mivel ezek a nyomtatók vékony, speciális PVC rétegeket raknak egymásra, így képesek térben is létrehozni a kívánt tárgyakat.

Már több 3D technológiával működő gép van forgalomban, azonban az egyik legnépszerűbb a Cube, melyet a Cubify oldalán 1299 dollárért (285 ezer forint) meg is rendelhetünk. Használata egyszerű, nincs szükségünk se kábelrengetegre, se komoly technikai ismeretekre, ugyanis a terveinket a számítógépről wi-fi segítségével könnyen átküldhetjük a nyomtatónak, így pár órán belül elénk tárulhat a beprogramozott cipő.

Ezek a nyomtatók lényegében a digitális file-t egy fizikai tárggyá alakítják, úgy, hogy rétegről rétegre felépítik kívánságainkat. Bár a köztudatba csak most kezd beférkőzni, azonban már több mint 25 éve használják ipari méretekben: készítettek már ezzel a technológiával ékszereket, játékokat, sőt, bútorokat is!

Sajnos egy Louboutin-hez hasonló cipőt egyelőre nem tudunk kinyomtatni, mivel csakis műanyagból lehet elkészíteni a remekműveket, azonban ha így folytatódik, akkor nem kizárt, hogy a neves tervezők a süllyesztőben végzik, mivel bárki hozzájuthat majd álmai kreációihoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta