no

A 10 legnépszerűbb street fashion modell

Előző sorozatunkban bemutattuk a XX. század és korunk legjobb divatfotósait, ezúttal a four-pins.com gyűjtötte össze a legismertebb utcai divat fotósokat és azokat a járókelőket, akiket a legelegánsabb és legikonikusabb utcai divatirányzatokban kapnak lencsevégre napról-napra. Két részben közölt összeállításunk második részében az eredetiségre, spontaneitásra és a függetlenségre törekvő fotósoknak modellt álló divattudatos járókelőket mutatjuk be, Anna Dello Russótól Sarah Rutson-Pangig.

Anna Dello Russo

A PVC ruhában divattanácsokat osztogató Anna Dello Russo a legtöbb sikeres nőhöz hasonlóan nem a szépsége miatt az egyik legmegbecsültebb nő a divatszakmában. A street-fashion fotósoknak mindig lelkesen pózoló Dello Russo néha giccsbe hajló együttesei annyira érdekesek, hogy nemrég egy nyolcvan képből álló kiállítást is rendeztek a róla készült fotókból Torontóban. Mi leginkább a 4000 párt is meghaladó cipőgyűjteménye miatt irigyeljük a főszerkesztőnőt.

George Cortina

A karakteres arcú és irigylésre méltó napszemüveg kollekcióval rendelkező Cortina – akit többször fotóztak már a divatfotósok legnagyobb favoritjával, Anna Dello Russóval – stylistként dolgozik, de vendégszerkesztőként bejáratos a Harper's Bazaar, a Vogue Nippon és a L'Uomo Vogue szerkesztőségébe is.

James" JFK "Jean

Az egyre népszerűbb stylist az első olyan színes bőrű férfiak között volt, akiről néhány évvel ezelőtt street-style képek jelentek meg az interneten. Az olaszos eleganciára mindig ügyelő Jean állítása szerint mindennap gyötrelmes részletességgel választja ki kényelmes és természetes hatást keltő outfitjeit, melyben aztán bármelyik utcasarkon lefotózhatják.

Justin Doss

Az utcai stílusban élenjáró Doss amellett, hogy kifogástalan ízléssel bír, remek kalapgyűjteményéről is ismert. Doss a New York-i Barney's-ban dolgozott, majd nemrég állást kapott a GQ Magazinnál, mint Senior divatszakértő, mellyel Lisa Cohent váltotta a lapnál. Köztudott, hogy a GQ az utóbbi években megküzd azért, hogy lépést tartson a divatbloggerekkel, ezért a vezetőség tárt karokkal fogadta Doss kreatív ötleteit és lelkesedését. Egyedülálló stílusával szinte azonnal a street-style fotósok kedvencévé vált.

Nick Sullivan

Sullivan is az utcai divatfotósok közkedvelt figurája. Az Esquire Magazin férfi divat rovatvezetője irigylésre méltó stílusát többen is koppintják, többek között Sullivan hozta újra divatba a póló fölé felvett sportzakót.

Nick Wooster

A Park and Bond, a Neiman Marcus és a Gilt kreatív tanácsadójaként dolgozó Woostert előszeretettel kapják lencsevégre a street-style fotósok világszerte. A JC Penney-vel is kollaboráló divatmániás az amerikai utcai stílus nagy rajongója, nemrég pedig egy interjúban a modern társadalom páváinak titulálta a nőket.

Robert Rabensteiner

Robert Rabensteinerről a L'Uomo Vogue divatszerkesztőjéről többen is azt állítják, hogy ő a legjobban öltözött férfi akivel valaha találkoztak. A minden fontos divateseményen megjelenő szerkesztőt kiváló ízlése és humora miatt is kedvelik a street-style fotósok. A különleges identitással megáldott Rabenstein általában Levi's 501, Trussardi, Roberto Cavalli és Prada darabokat visel az utcai fotósok nagy örömére.

Ryan Plett A StyleSeek kreatív igazgatója, Ryan Plett férfias, klasszikusan amerikai eleganciájával hamar az utcai divatfotósok nagy kedvencévé vált. A chicagói divatikon már az egyetem alatt ingeket hajtogatott mellékállásban egy kis minnesotai butikban, mielőtt marketinggel kezdett volna foglalkozni. A sokat fotózott Plett szabadidejében szeret whiskyzni és fényképezni.

Ouigi Theodore

A történelemből diplomázott streetwear designerről szinte naponta jelennek meg utcán készült fotók az interneten. Theodore-t a szakmában a divat látnokának tekintik, emellett a tervező kötelességének érzi, hogy megváltoztassa a hip-hop kultúra és a fekete fiatalok negatív megítését a közéletben. Brooklyn Circus nevű retro-városi butikjával, melyben a régi és az új stílus vegyítésével újradefiniálta az utcai divatot, a rikkancs sapkától a modern, eredeti kombinációkig minden megtalálható. Az üzlet azonnali sikerének köszönhetően globálisan is terjeszkedő Theodore-nak már vannak butikjai San Franciscoban, Chicagoban, Stockholmban és Japánban is.

Sarah Rutson-Pang

Kevés street-style fotós van, aki legalább egyszer ne kapta volna lencsevégre a Párizs, Milánó és Hong Kong között ingázó utánozhatatlan és kifogástalan stílusú Rutsont, a rendkívül befolyásos kínai luxus áruház, a Lane Crawford divat igazgatóját. Számtalan Youtube felvétel mellett a leghíresebb utcai divatblogok főszereplője,aki outfitjével mindig túlmutat az aktuális trendeken. Rutson 16 éves kora óta rabja a divatnak, első szakmai sikereit a Marks & Spencernél szerezte, ahol kilenc évig dolgozott.

Oszd meg másokkal is!
no

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek