no

Menő vagy ciki a mintás harisnya?

A leggings, leánykori nevén a cicanadrág is eléggé megosztja az embereket, és ugyanez a helyzet a mintás harisnyákkal is. Van, aki szívből utálja, van, aki viszont teljesen odavan az ilyen darabokért. A hajtás után ön is igazságot tehet, és az is kiderül, hogyan is kell viselni a mintás harisnyát, ha a támogatók táborába tartozunk. Emellett celebekkel teli galériával is segítünk a döntésben.

Ahogy egyre hűvösebbre fordult az idő, úgy lett egyre több az utcán a mintás harisnya, illetve harisnyanadrág. Ezzel több probléma is van, egyrészt vastagabbnak tűnik benne a láb, és ha olyan a minta, akkor pár másodpercre úgy tűnhet, mintha viselőjének valamilyen csúnya bőrbetegsége lenne. „Némelyik olyan, mintha visszeres lenne a nő lába, vagy csúnya égési sérülése lenne. És mikor már pont elkezdeném sajnálni, akkor látom, hogy csak a harisnyája ilyen béna” – írta Nóri egy korábbi cikkünkhöz. Kelpo nevű olvasónk is egyetért vele: „A mintás harisnyáktól én is falra mászok. Undorítóak, tényleg olyan némelyik, mintha egy nagy seb lenne az illető lábán.”

Felicitasz viszont védelmébe vette ezt a trendet: „Még azt sem értem, hogy mi a baj a vastag mintás harisnyákkal. Nem járhatunk egész évben szűk farmerban mezítláb. Vagy igen?” (Felicitasz egy linket is küldött azoknak, akik egyetértenek vele. Vagyis ha szereti a mintás harisnyanadrágokat, kattintson ide!)

Nehéz ügy ez, na, de nézzük, hogy pontosan mi is a divat, ha nem hallgatunk az ellentáborra. A Frisky szerzője nem aprózza el a dolgot, szerinte minden divatos ebben a szezonban a tyúkláb-, virág- és kárómintától kezdve a fekete, valamint színes csipkén át a pöttyösig. A The Haute Pursuit oldalán pedig egy egészen jó kis leírás van arról, hogyan csinálhatunk saját kezűleg mintás harisnyanadrágot. Állítólag nem kell más hozzá, csak egy megunt harisnya(nadrág), megfelelő formájú sablon, egy kisebb festőecset, akrilfesték és színtelen körömlakk.

És végül, de nem utolsósorban következzenek az öltözködési tippek:

- Nem feltétlenül muszáj halmozni és keverni a mintákat, a kevesebb néha több. Például a csipkeharisnyához egyszerűbb ruhadarabok illenek, a csipkeszoknya, -ruha nem annyira jó választás mellé.

- Adam Sakara, a La Fée Verte tervezője szerint ha elég bátrak vagyunk, akkor ne vessük el a pattern blockingot, a kárómintás harisnyanadrághoz nyugodtan vehetünk virágos ruhát vagy egy visszafogottan pöttyös darabot egy skótkockás ceruzaszoknyával. Ő tudja. Dangerous Lee szerint pedig azt tartsuk szem előtt, hogy a szoknya legyen nagymintás, a harisnya(nadrág) pedig apró mintás.

- A sötétebb színű, főleg a fekete harisnyanadrágokban vékonyabbnak tűnik a lábunk, és elég jól variálhatóak is. Nappal például bátran hordhatjuk csizmával vagy valamilyen lapos sarkú cipővel, este pedig egy tűsarkúval – írja a Telegraph.

- A világosabb árnyalatok, mint például a galambszürke vagy az elefántcsontszín egy kis romantikus vonalat visz az öltözékünkbe, de vigyázni kell, nehogy nagymamás legyen az összhatás. A vastag anyagoktól tartózkodjunk, ha a világos színekhez ragaszkodunk, mert vastagabbnak tűnhet a lábunk.

- Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a mintás harisnya(nadrág) alapból vastagítja a lábat, ezért főként vékony és hosszú lábú nőkön áll jól. Persze a többieknek sem kell búcsút inteniük ennek a trendnek, csak pár szabályt kell betartani, például a vízszintes minta helyett függőleges mintát kell választani, de talán egy darab sorminta vagy egy hátul varrott harisnya is megteszi.

- Apropó színek, jó, ha a harisnyákon található egyik árnyalat visszaköszön az összeállításunk többi darabján.

- A mintás harisnyanadrágokat leginkább miniszoknyákkal, miniruhákkal vagy térd fölé érő darabokkal érdemes párosítani, de azért arra ügyeljünk, hogy ne legyen túl rövid, amit viselünk.

- Gondoljunk úgy a mintás harisnyára, illetve harisnyanadrágra, mint egy kiegészítőre, ezért az óriási fülbevalókkal és társaikkal finoman kell bánni – figyelmeztet Cristine Travis, a Yahoo-n található bejegyzésében.

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (3052) (2036) Ciki!
Mustra