OFFLINE

Válasszon az alakjához illő táskát

2012. december 24., hétfő 11:32

A nők egyik legkedveltebb divatkellékei a táskák, azonban azt kevesen tudják, hogy nem mindegy, milyet is választunk a testalkatunkhoz, ugyanis a szakértők szerint más passzol a magas, vékony nőkhöz, mint az alacsonyabb, molettebb társaikhoz.

Alacsonyabbaknak

A boltok számtalan méretben kínálnak nekünk szebbnél szebb táskákat, viszont sokszor nem tudjuk, milyen méret is lenne az ideális a számunkra. Persze mindnek megvan a maga előnye és hátránya, hiszen a kisebb darabok diszkrétek, elegánsak és könnyűek, míg az XXL-es kreációkban az életünk is elférne, azonban nem mindenhova illenek. Viszont egy biztos: „bármennyire is hihetetlen, az óriási táskák az alacsonyabbaknak is igazán jól állnak, de nekik kerülniük kell az olyan darabokat, melyek a testet átlósan keresztezik, mert azok csak összenyomnák az alakot” – állítja Tracey Lomrantz Lester, az amerikai Glamour magazin divatszerkesztője, aki szerint a legideálisabb az alacsonyabbak számára a könyökön hordott, hobo fazonú táska.

Körte alakra

Alkalmi megjelenésekre a legjobb választás az olyan kis méretű borítéktáska, mely lecsatolható szíjjal rendelkezik, így könnyedén tudjuk magunkkal vinni. Szinte mindenkire vonatkozik, hogy kerülje az olyanok darabokat, melyek hosszan lelógnak, mivel meglehetősen előnytelenek!

Az apró, testet keresztező kreációk igazán népszerűek, azonban felhívják a figyelmet a csípőre és a fenékre. Hogy mindezt egy kicsit feljebb irányítsuk, válasszunk egy derékig lelógó boríték táskát, és ha az ráadásul még élénk színekben is pompázik, akkor a testünk alsó részéről áthelyezhetjük a hangsúlyt a felsőre – így nem kell aggódnunk a méretesebb hátsónk miatt.

Táskák magas nőknek

A magas nőknek a legideálisabbak a közepes méretű kézitáskák, mert hosszú karjaik így még hangsúlyossabbá válnak. Mivel magasságuk gyakran vékony, fiús alkattal párosul, érdemes lekerekített, csillogó darabokat választaniuk, ugyanis ezáltal tökéletes kontrasztot képez a táska  a viselőjével, így finomítja a megjelenést.

Amennyiben ki szeretnék emelni modellalkatukat, akkor hosszabban lenyúló pánttal ellátott darabokat hordjanak, mivel remekül hangsúlyozza az adottságaikat.

Homokóra alkatra

Azok, akiket nőies, homokóra alkattal áldott meg az ég, mellőzzék az apró, diszkrét táskákat, helyettük válasszanak olyat, ami feltűnő és extravagáns, így nem tűnik majd a kezükben olyan törékenynek. A szatyor, valamint az orvosi kézitáskaszerű darabok a legideálisabbak számukra, mivel a fő szabály a homokóra alkatúaknál, hogy mindig határozott, éles vonalú kreációkat hordjanak, ugyanis ezek ellensúlyozhatják a gömbölyded formáikat. Nézze meg az ABC videóját, ha még többre kíváncsi!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta