OFFLINE

Nézze meg a Miss Universe legextrémebb ruháit!

2012. december 19., szerda 16:01

A Miss Universe szépségkirálynő választás keretében a 89 versenyzőből Miss Svédország kivételével mindenki bemutatta országának nemzeti viseletét. Természetesen nem a tipikus népviseletről beszélünk, a résztvevők leginkább kosztümökben vonultak végig a színpadon. Az Egyesült Államok versenyzőjét Szabadság-szobornak öltöztették, Miss Angola ruháján pedig félmeztelen törzstagok voltak láthatók. A nemzeti viselet egyébként nem befolyásolja, hogy ki nyeri meg a nemzetközi versenyt.

Konkoly Ágnes ruháját Bélavári Zita tervezte, akinek alkotását egy pályázaton választották ki. „Egy hónap alatt kellett tervezni egy nemzeti ruhát a királynőnek. Ahogy a tervezésnél általában, először képanyagot gyűjtöttem” – mesélte a tervező a Diványnak.

„Azt tudtam, hogy nem szeretnék kalocsait vagy matyót, mert ezeket már nagyon sokan használták. Olyan tájegységet szerettem volna, ami eddig kevesebb figyelmet kapott, pedig gyönyörű ruháik vannak” – indokolta Bélavári Zita a palóc tájegység bujáki népviseletének választását.

A tervező által megálmodott ruha alapja eredetileg menyasszonyi viselet. A teljesen natúr színű ruhát csupán szalagok díszítik, amik eredetileg a menyasszony pártája alatt voltak. „A ruhára tettem ezeket a szalagokat, ezzel szerettem volna feldobni az egyszínű viseletet” – mesélte.

Fontos volt számára a különleges anyaghasználat, ami hajtogatásban, plisszírozásban mutatkozott meg. A ruhához egyébként 40 méter organza anyagot használt fel, ami tulajdonképpen nem számít soknak, hiszen 13 rétegű a szoknya, valamint a felsőrészhez és az ujjmegoldáshoz is sok anyagra volt szükség.

A magyar nemzeti viselet nemzetközi szinten is elismerést aratott, Bélavári Zita szerint valószínűleg pont az egyszerűsége miatt. „Először kicsit megijedtem, hogy Ági el fog veszni a jelmezbemutatón” – utalt arra, hogy néhány ország versenyzőjének ruhája finoman szólva is túlzás volt. „Egy-egy ruha inkább már jelmez volt, az adott ország egész történelme megjelent benne. Ági ruhája egyszerű volt, és pont ezzel tűnt ki.”

A galériában megnézheti a többi nemzet érdekes és extrém népviseleteit is, kattintson a képre!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta