Karácsonyi koktélok divatmániásoknak

Az ünnepi szezon egyik legnépszerűbb része, amikor kiöltözve, csinosan koktélozhatunk szeretteinkkel a fa körül. A kiltözést és az ivást párosította a fashionmagazine.com szerkesztősége, amikor az idei év legsikeresebb és legmeghatározóbb ruhadarabjaiból merített inspirációt a koktélkeveréshez. Íme kilenc trendi koktél-recept az ünnepekre!

McQueen Pink Lady:

A legtöbb koktélhoz hasonlóan, a rózsaszín műszőr kabát ihlette ital is édes, de ütős. Egy kiadós adaghoz szükségünk lesz 0,6 dl Bourbon whiskey-re, 2 evőkanál Royal rózsa szirupra, 1 tojásfehérjére illetve fél citrom levére. Az alapanyagokat meg egy kis jeget erősen rázzuk össze a shakerban, majd utalva a tervező védjegyének számító formára, koponyaalakú pohárban szervírozzuk.

Frozen Dior:

Raf Simons, a Diornak tervezett első ready-to-wear kollekciója ihlette a jégbor és a vodka elegáns keverékét, a Frozen Diort. A kifejezetten csajos italhoz 0,6 dl jégbor (pl.2009-es Badacsonyi Olaszrizling Jégbor), 0,6 dl vodka és fagyasztott szőlő szükséges. A szőlőt már két órával az italozás előtt fagyasszuk le, majd 15 perccel a felszolgálás előtt vegyük ki a fagyasztóból. A vodkát a jégborral óvatosan keverjük el és öntsük egy martinis pohárba. Adjunk hozzá egy marék fagyasztott szőlőt és már fogyaszthatjuk is.

Marc Jacobs Mentás Merriment:

Túlméretezett szőrös kalapjaival az év egyik legmulatságosabb kollekcióját minden bizonnyal Marc Jacobs készítette el a 2012-ben. A Jacobs ihlette koktél sem lehet más, mint vidám és látványos. A merriment egy hagyományosan karácsonyi specialitás, ami 0,44 dl Amarettót, Pinot Noirt ( pl. 2008-as Vylyan Pinot Noir ), mentát és cukrot tartalmaz. A sangria téli változatának is nevezett italhoz egy zúzott jéggel teli pohárba öntsük az Amarettót, ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot és a mentát, majd öntsük fel vörös borral.Egy New York-i bárban például 15 dollárt, 3200 forintot is elkérnek egy Marc Jacobs féle koktélért.

Prada-perol Spritz:

Az Aperol pipacs-sárga színárnyalata és a hatvanas években tervezett üvegformája tökéletesen illik a Prada geometriai mintákban gazdag őszi-téli kollekciójához. A Prada Spritzhez 0,44 dl Aperolra, 0,6 dl száraz pezsgőre, zúzott jégre és szódára van csupán szükség. Egy színes vagy mintás pohárba mérjük ki az Aperolt és a pezsgőt, majd adjuk hozzá a jeget és a szódát. Világos-narancs színének kevesek tudnak majd ellenállni a tél közepén.

Michael Kors Tojáslikőr:

A klasszikus karácsonyi tojáslikőrt leginkább Michael Kors idei őszi kollekciójához tudjuk elképzelni. Elkészítéséhez 0,3 dl Frangelico féle olasz mogyorólikőr, 0,3 dl vodka, szerecsendió és jég szükséges. Miután az alapanyagokat egy kellően öblös pohárba öntöttük, adjunk hozzá jeget, a tetejét pedig szórjuk meg frissen reszelt szerecsendióval.

Proenza Paloma:

A Proenza ihletésű koktél éppen olyan, mint a divatház 2013-as tavaszi kollekciója: egyszerre sós, édes és fűszeres. Az italhoz 0,6 dl Silver Tequila, grapefruitlé, 1 lime kifacsart leve, thai chili, szódavíz, durva-só és zúzott jég szükséges. Mixelés előtt egy színes pohár szélét nedvesítsünk be lime-mal, majd forgassuk meg sóban. A pohar felét töltsük meg zúzott jéggel, majd öntsük rá 0,6 dl tequilát, grapefruit levet és szódavizet. A pohár szélét thai chilivel díszítsük, majd szervírozzuk.


Erdem Bodza koktél:

A legtöbb virágmintával dolgozó divatház kétségkívül az Erdem, így mi sem természetesebb, hogy a koktélt is a virágok ihlették. A koktélhoz csupán bodzavirág szörpöt és vodkát kell beszerezni, elkészítésénél pedig a szörpre kell ráöntenünk 0,6 dl vodkát és némi jeget. Ha szilveszteri italként szolgálnánk fel, a koktélt nyugodtan kiegészíthetjük egy kis száraz pezsgővel is.

Missoni Puncs:

A tél klasszikus forró itala, a puncs illik legjobban az 1953-ban alapított olasz márkához, amihez nem kell mást beszerezni, mint skót whiskyt, fekete teát, citromot és mézet. Készítsünk egy csésze fekete teát, nyomjunk bele kevés citromot,majd ízlés szerint turbózzuk fel whiskyvel és mézzel. Egy ilyen adag puncs a divatfővárosok bárjaiban 22 dollárnál, 4800 forintnál kezdődik.

Gucci Gimlet:

A ginből és szódából álló gimletről az első feljegyzések 1928-ból valóak,ám a mai napig trendi ital éppen olyan időtálló és fanyar, mint az instagramon is népszerű Gucci idei őszi kollekciója. A koktélhoz 0,75 dl száraz ginre, 2 lime levére, 0,15 dl cukor szirupra és jégre van szükség. Tegyük a shakerbe a kimért gint, a cukorszirupot, a lime levét és a jeget. Jól rázzuk össze, majd töltsük átlátszó pohárba,melynek szélét lime karikával díszítettük.

A ruhákon kívül a kész koktélokat is megnézheti, ide kattintva!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek