OFFLINE

Hiába a kiöltözés, zokniban töltjük a karácsonyt

2012. december 16., vasárnap 16:50

A karácsony kiöltözéshez mindig adunk tippeket, szép ruhákat, csillogó kiegészítőket, profi sminket és különféle menő körömlakkokat ajánlunk. De legyünk őszinték: a karácsonyt mindenki családjával tölti, otthon, vagy rokonok lakásában, de a lényeg: zokniban. Esetleg harisnyában.

Ön kiöltözik karácsonyra?

 • 1228
  Igen
 • 1035
  Nem

Tulajdonképp minden ruhát agyonvág, ha a gondosan megválasztott cipő helyett egy mamusszal párosítjuk, de ez a helyzet. Jó esetben nem lyukas zokni és nem is valami idétlen mintás harisnya van rajtunk, de hogy lehet megmenteni a gondosan összeállított szettet, ha le kell vennünk cipőnket? Például egy előre táskánkba csomagolt balerinával.

Jobb nem jut eszünkbe, ezek közül viszont ajánlunk is párat, mely most kapható a boltokban. Ha van jobb ötlete arra, hogy mentse meg ünnepi szettjét az ember lánya, mondja el kommentben! Előre is köszönjük.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.12.16 17:25:49Baldvogel

  Pompás ötlet, kipróbálom! Ámbátor ahogy elnézem, öltönyhöz nem illik annyira.

 • 2012.12.16 17:28:50Yaesu

  A zokni az tényleg eléggé el tudja rontani az összképet, de azt nem látom át, hogy egy szép harisnya miért is.

 • 2012.12.16 17:29:07T2006

  Karácsonykor jól akarom magam érezni! Ha kedvem van zokniban vagy bakancsban! A legkevésbé sem érdekel, hogy ez mennyire trendi, divatos, vagy tetszik másoknak! Egy normális család meg nem ezen lovagol karácsonykor! A szeretetet és a tiszteletet kinyúlt melegítőben is meg lehet adni!

 • 2012.12.16 17:39:46Egyedi nicknév

  Na, ezt is megéltem, hogy már zokniban se lehetek karácsonykor, mert mégis milyen már.... :)

  Csatlakoznék T2006-hoz, amúgy is a karácsony elméletileg a szeretet ünnepe (is), hát akkor szeressenek engem a zoknimmal együtt :D
  De majd tényleg hurcolászok magammal balerina cipőt hogy hiperszuper trendin tudjak asztalhoz ülni ill. kanapéra olyan embereknél, akiket szeretek és ők is viszont szeretnek, szerintem marhára nem fogja őket érdekelni hogy zokni van rajtam, harisnya, vagy csörgős orrú manó cipő.....

  Remélem a jövőhéten meg lesz egy cikk arról, hogy melyik márkájú és milyen ízű szaloncukor a menő és mi tartozik a proli kategóriába.

 • 2012.12.16 18:10:54Dr. GGG77

  Nem tudok álságosabb dolgot elképzelni, mint ha valaki a családja körében kiöltözik.

 • 2012.12.16 18:17:02varjojenvirta

  kevés dolgot gyűlölök jobban, mint mikor a házigazda rámerőlteti az ő saját papucsát/váltócipőjét/mamuszát amikor bemegyek hozzá :/

 • 2012.12.16 18:21:03T2006

  "Nem érdekel, hogy dinének nevezed a vacsorát, de, hogy én a saját marhapörköltem tiszteletére öltönybe és nyakkendőbe vágjam magam, azt már nem! Soha, érted soha!" (Hippolyt) :)

 • 2012.12.16 18:25:49Fenimore

  Nem értem a kiöltözősdit. Ez valami nyugati divat? A Dallasban láttam anno még gyerekként, hogy átöltöznek a vacsorához és aranyfuxban kanalazzák a levest.
  Nyilván ünnepekkor nem a legkinyűttebb mackójában van az ember, de azért nem is koktélruhában. Legalábbis családi körben bőven felesleges... vegyem fel az estélyimet a nagyi kedvéért? Vagy mit? Egy szebb nadrág és pulcsi, és igen bakker, mamusz, ha ahhoz van ingerenciám a saját házamban. Ne kezdjük már el ezt az undok divatolást rátolni az emberekre, a női magazinok is dugig vannak "ünnepi szettekkel".

 • 2012.12.16 18:30:04WLaci

  Nem, nem nyugati divat. Alsóközéposztálytól felfelé Magyarországon is szokés.

 • 2012.12.16 18:49:53Fenimore

  Nem mondod? De akkor te erről honnan tudsz?

 • 2012.12.16 19:20:40cicamaca

  Mi is mindig kiöltöztünk, mióta az eszemet tudom. Itt most nemnagyestélyire meg öltönyre kell gondolni, meg nem vásárolok külön ruhát, de a szépen feldíszített fa mellé az ajándékozáshoz kicsit alkalmibb, de minimum normális ruhát illik venni, nemár, hogy a halászlépasszírozós-kajasütős cuccban kelljen odaállni. Ez az ünnephez tartozik, amire az ember lelkileg-fizikailag is készül kicsit. Csak ma már kollektíve elfelejtettünk ünnepelni sajnos.

 • 2012.12.16 19:21:58jófiu

  Csak ne olyan hangosan....még bele lesz foglalva az alaptörvénybe a karácsony esti öltözék a vacsorához...:))))

 • 2012.12.16 19:29:33emzéperiksz

  Mi a halászléhez színben passzoló pulcsit húzunk :P Amúgy hétköznapi ruhában vagyunk otthon, olyanban, amilyenben dolgozni járunk. Koktélruhát meg öltönyt mi a rossebnek vegyünk fel a tévénézéshez, kajáláshoz odahaza családi körben?

 • 2012.12.16 19:37:19Бабаяга

  Családi esemény a karácsony. Tehát rendes, tiszta, kényelmes ruha. És ehhez nem kell tűsarok. (Mondjuk tavaly, lánynevelő célzattal én abban parádéztam, hogy lássák a kamaszok, hogy miként is kell abban járni.)
  Másrészt aki nem jár bálba, és egyéb gála eseményre, annak felesleges karácsony tiszteletére estélyit venni. Még az operába is elmegy egy rendes ruha, öltöny.

 • 2012.12.16 19:45:20fagzal

  Mekkora first world problem, öcsém!

 • 2012.12.16 19:47:55emzéperiksz

  Megjelentek a lelki szemeim előtt a felső középosztálybeli családok, ahogy estélyi ruhába öltözve beülnek a nappaliba a tévé elé egy raklap bejglivel, és nézik Makuláj Kulkint vagy a Láv Ekcsölit.

 • 2012.12.16 20:56:24A Tyne folyó déli partja

  Fenimore, én azt hittem, az a filmekből jön, ahol mindig, mindenki kisminkelve, tűsarkúban, miniszoknyában főz, meg takarít, meg egyáltalán, létezik otthon. otthoni cucca, meg pláne papucsa senkinek nincs. amúgy, ha elmegyek a rokonhoz vendégségbe, akkor ok, valami szebb ruha, de azért nem kisestélyi, hanem mondjuk szebb nadrág, vagy szoknya, felső. abban meg nem számít, hogy zokniban/harisnyában vagyok.

 • 2012.12.16 21:07:18infrablue

  Ezt az otromba proli szokást a magam demagóg módján azért együtt véleményezném egy másik bulvárhírrel, amelyik arról értesít, hogy hány családnak nem lesz karácsonyfája a naszádon (ami hasít). A magyar öltözködési kultúra jelenét többnyire a lehetőségek alakítják, nem a polgári etikett. Praktikusan közelítve, a legjobb, ha a városlakó visz (felvesz) egy biztosan tiszta cípőt, a kutyaszar tényleg rossz kombó a fenyőillattal.

 • 2012.12.16 21:35:00springer

  Ha elmegyek valahova rendesen felöltözve, hadd ne kelljen zokniban toporognom! Gyűlölöm, ha rám erőltetik a ruha-zokni kombót! Ne adj isten, ha a lakásban olyan retek van (kutya, macska, vagy csak simán), hogy gusztustalan zokniban járni és utána belebújni a tiszta cipőmbe! Az ún. "vendég papucs" szintén kiveri a biztosítékot! Csuda megtisztelő azokban a sz@r 3 forintos szemetekben szerencsétlenkedni! De vicces házigazda meg legalább beszerez lilát, hupikéket, meg pirosat! Szóval a ruházat része a cipő is! Aki ezt nem tudja felfogni és pizsipartis zokniba, meg vicces mamuszkába akar bújtatni, az magát minősíti! Alap. hogy retkes lábbeliben nem érkezek sehova, ha nem megoldható, akkor viszek az alkalomhoz illőt! Ha meg a tisztelt panelproli nem képes a vendégség után felsöpörni, akkor üljön otthon egyedül. Én fel tudok söpörni otthon, ha vendégeim érkeznek, és nem kényszerítek senkit idióta zoknibemutatóra! Ez csak az én véleményem!

 • 2012.12.16 21:41:47MissX

  amiota az eszemet tudom, mi szepen feloltoztunk/feloltozunk karacsonykor. ferfiaknak oltonynadrag, ing, noknel akar meg koktelruha is. otthon szenteste ruhahoz illo cipo, vendegsegben meg harisnya meg zokni. a vendegpapucsot utalom, nem eroltetem senkire es en sem veszem fel sehol.

  szerintem az unnephez hozzatartozik, hogy mi is unnepibbek vagyunk.

 • 2012.12.16 21:46:20emzéperiksz

  Springer, te hány éves vagy? 14 elmúltál már? Nem a vendég tesz szívességet a házigazdának, hanem fordítva. Főzzenek rád, szolgáljanak ki, utána meg még a mocskodat is sikálják! Mondjuk, nálam az utcai cipő az előszobáig megy el - ez az alap. A szobában nem mászkálunk cipőben, a vendégség meg amúgy sem divatbemutató.

 • 2012.12.16 23:08:15anothernick

  milyen utólag a fényképeken látni, hogy mindenki normálisan néz ki, csak én vagyok mondjuk otthonkában??? nem kell a flanc, de adjuk meg a módját, ez is egy kitüntetett alkalom az évben, nem? aki meg kinyúlt gatyában érzi jól magát, annak egészségére, én sem házigazdaként, sem vendégként nem érezném jól magamat benne... egyszer vendégségbe mentünk, a házigazda büszkén mutogatta, hogy ők bizony lyukas zokniban szeretnek otthon lenni. hát egészségükre. egyedül, de azért ha vendégek vannak...
  azt én sem értem, miért baj, ha egy nő egy ízléses harisnyában van, a pasi meg egy normális (nem lyukas, nem fakó, ennyi) zokniban. a balerina cipő pl. kisestélyihez elég bénán nézne ki. aki úgy öltözik, jöjjön hótaposóban, meg nagykabátban, aztán vegye le és vegyen hozzá egy szép magassarkút. bonyolult? ja, az igényességhez kell egy kis plusz meló, de megéri.

 • 2012.12.16 23:10:29Fenimore

  Springer, a vendéglátók nevében esdekelve kérem az elnézésed, amiért nincs Manolo Blahnik költeményem a kis lábacskádra, hogy komplett maradjon a szetted, miközben a kajámat eszed meg a kanapémat seggeled széjjel... ha te jössz vendégségbe, te alkalmazkodsz... ha nem tetszik, ne gyere... a vendégpapucs igenis kulturált megoldás, kulturáltabb, mint a kitaposott házipapucsok, crocs-ok, amiket a saját lábukról vesznek le a vendéglátók... tiszta (mert mosott) és meleg. Hogy nem megy a szettedhez, hát bocs, de az utcás, sáros lábaddal nem mindenhová engednek be, alkalmazkodni kell. Ahány ház, annyi szokás, biztos hallottad már. És igen,, fel lehet takarítani, de azért ha már takarítani kell utánad, az ultragáz, édesem, gázabb, mint a zokni!!! Vagy alkalmazkodsz, vagy nem mész! Üljél otthon a csodás szettedben.

 • 2012.12.16 23:16:15min

  ezen a díványon csak hülye picsák picsogása van folyamatosan? nem is értem miért hozták fel ide a totalcar elé. Jó volt ott a lap alján a legkisebb sarokban.

 • 2012.12.16 23:16:23Fenimore

  anothernick:
  nem a kinyúlt otthonkáról, meg a lyukas zokniról van szó, az a ló túlsó oldala. Kiöltözés alatt mit értünk? A cikk szerintem a koktélruhás-inges-öltönyös színvonalat dobja fel. Aki kinyúlt akármiben meg lyukas, feslett cuccokban van akármikor, az már igénytelenség, nemcsak karácsonykor.

 • 2012.12.16 23:27:13dukeekud

  "Például egy előre táskánkba csomagolt balerinával."

  Hat a balerinak, igazan bajosak, csinosak, vekonyak, hajlekonyak de azert azt nem hinnem, hogy belefernenek egy taskaba.

 • 2012.12.16 23:53:37másképplátó

  Én ateista vagyok nem ülöm a karácsonyt (és csak mert szokás vagy mert olyan a kultúrkörnyezet nem is fogom)de egy biztos : nem a ruhatt eszi az embert

 • 2012.12.17 02:00:15hagyma

  sehol nem veszem le a cipomet ha vendegsegbe megyek
  csak maximum otthon
  es aki hozzam jon, annak is megtiltom nem otthon van
  maximun nagyon hpsszutavra erkezo kozeli csaladtagok

 • 2012.12.17 02:19:29rockseiaXLL

  Balerinát max. a farkamra húzok, esetleg a matatóujjamra. Egyúttal szeretném megköszönni a kommentelési lehetőséget.

 • 2012.12.17 05:14:19Prinzessin Erbsen

  A házi balerina nálam alap. Hétköznap is utálom a papucsot, mert ocsmány. Az ünneplő ruhához pedig otthon is cipőt veszek.

  springer: igazad van. az ilyen üljön otthon zoniban egyedül, és ne hivjon vendéget. Jó, a sáros bakancsomat ledobom, de ami por egy pömsz talpán marad lábtörlés után, azt el kell tudni viselni.

 • 2012.12.17 05:14:33Prinzessin Erbsen

  A házi balerina nálam alap. Hétköznap is utálom a papucsot, mert ocsmány. Az ünneplő ruhához pedig otthon is cipőt veszek.

  springer: igazad van. az ilyen üljön otthon zoniban egyedül, és ne hivjon vendéget. Jó, a sáros bakancsomat ledobom, de ami por egy pömsz talpán marad lábtörlés után, azt el kell tudni viselni.

 • 2012.12.17 08:28:41Mad Mind

  #hagyma
  Ahány ház annyi szokás, de kétlem, hogy egy japán lakásban eljátszhatnád a cipősdit. ;) Az én véleményem, hogyha vendég vagy valahol, és a vendéglátó kéri a cipő levételét, akkor le kell venni. Ha nem kéri, rád van bízva.

 • 2012.12.17 08:44:30Fenimore

  Vicces az anyakirálynők sértett kommentjeit olvasni a cipőlevételről. Az (ezeréves) illemszabály úgy tartja, cipőt nem kell levenni, de tény, ami tény: kicsit is művelt, iskolázott, gyerekszobában felnőtt ember megkérdezi a házigazdát, hogy az ő házában mi a szokás. Ugyanis a vendéglátóhoz kell alkalmazkodni. Én is pl csak ritkán kérem meg, hogy vegy le cipőjét (vagy benti, vagy kinti körülmények miatt). Az, hogy meg se kérdezed, csak betrappolsz, az a világ leghatalmasabb bunkósága, ezt lehet bármivel takargatni, ez így van.

 • 2012.12.17 09:15:56Reggie

  Felenk, ha valaki be akar jonni cipoben a lakasba, akkor ilyet kell a cipojere huznia:[link]

  A szerelo, gazos, kemenysepro, stb. is csak ilyenben johet be.

 • 2012.12.17 10:08:01jó lujza

  Talán tisztázni kelett volna, hogy mi is az a kiöltözés. Itt mindenkinek mást jelent...

 • 2012.12.17 11:17:43kattee

  Igen, karácsonyeste kiöltözünk, igen, "csak" a nagymamának is. Ő is meg az egész család megérdemli, hogy ünnepi legyen minden, ebbe értsd bele az embereket is.

  És igen, nálunk a cipőt le kell venni, abban csak az előszobáig jöhet bárki. Két kisgyerek csússza-mássza végig a lakást, oda csak tiszta benti váltócipővel jöhet, aki nem akar zoknizni.
  És igen, ha én megyek vendégségbe, alapból leveszem a cipőm, meg a gyerekekét is (viszek nekik csúszásmentes vastag zoknit - belefér a ridikülbe is :-) ), még csak az kéne, hogy ebben a latyakban csapatostól tapossuk végig a házigazda világos szőnyegét a sáros bakancsainkkal.

 • 2012.12.17 11:20:27dr. Trebitsch

  Springer: a házirendet a házigazda szabja meg, ez a normális. Ha a házigazda normális, akkor ez olyan, hogy így sem ül egyedül otthon, mert szívesen betartják, aki meg nem, azért nem kár, az többet ne jöjjön. Ahol nem felel meg a házirend nekem, oda többet nem megyek, akinek nem felel meg az én házirendem, az meg hozzám többet ne jöjjön. Ilyen egyszerű, miért gondolod, hogy mindenkinek a Te értékrended szerint kellene viselnie magát?

 • 2012.12.17 11:27:48dr. Trebitsch

  kattee: mi mindenhová saját házicipővel megyünk, így tiszteletben tudjuk tartani a helyi házirendet, és nem kell esetleg büdös, gombás idegen papucsot felvenni, és ha esetleg koszos vagy állatok miatt állatszőrökkel teli a lakás, nem kell utálkozva lépkedni a zokniban sem. Kis figyelem, megértés másokhoz, nem annyira megterhelő. Mi szeretünk egy rendes ruhát felvenni az ünnepi családi összejövetelekre, szerencsére elég sokan vagyunk, 15-20 ember jön össze ilyenkor. De ez nem valami szmoking vagy nagyestélyi, egyszerűen nem az a ruha, amiben a feleségem főz, vagy takarít, vagy amiben én ásom a kertet, hanem egy rendes, tiszta alkalmi öltözet, amiben általában emberek közé megy egy kultúrember...

 • 2012.12.17 11:57:14csakazértse

  A kiöltözésen csodálkozni?Ugyan már, a Barátok közt-ben,még a takarítás is magassarkúban megy.A reggeli-vacsora készítés,tv. nézés során követelmény a kiskosztüm,nyakkendő (ing begombolva végig),és a hozzáillő cipő.

 • 2012.12.17 12:30:40Starlark

  Kényelmes normális ruhában karácsonyozunk.
  A rosseb öltözik ki, de nem is a kinyúlt macinaci van rajtunk.

 • 2012.12.17 15:16:08pc guru-e vagyok

  Mekkora paraszt már, aki nem veszi le a cipőjét, ha bemegy az ajtón? Miért elfogadott, hogy a kutyaszaros, sáros, utca poros cipővel végigcsászkáljanak a padlón, a szőnyegen, ahol a háziak zokniban, papucsban mászkálnak csak. Netán a gyerek van a háznál, aki még pár évig tapicskol a szőnyegen, szájba kezét beveszi, satöbbi. Ami nálam kiveri a biztosítékot, hogy a filmekben, a dallastól a BK-ig még a kanapéra is felteszik a cipőjüket. ezt kell mutatni a népnek! tedd a cipőd az ágyra és fél nap múlva elfeljtve tedd le a fejed a szarba, ugyanoda. egyszerűen trendi vendégpapucsokkal át lehet hidalni ezt a problémát.

 • 2012.12.17 15:50:29Advanced Flight

  Én a vendéget úgy, ahogy van, ruhástul nyomom be az autoklávba, mert az kurvaisten, hogy a poratkáit meg egyebeit a lakásomba be nem hozza. Utána rámegy egy óriás kotonra hajazó fóliaruha, orrnál-szájnál kivágva, hogy kapjon levegőt, de erősen gondolkodom rajta, hogy ez is luxus, mert ki tudja, miket lélegez ki magából, ugye. Ja, a kecóm is le van fóliázva, plafonig bezárólag. Enni nem adok a vendégnek különben, de fel szoktam nekik olvasni az OEK fertőtlenítési útmutatójából. Nagyon jó partik vannak nálunk, tiszta orgia :-)

 • 2012.12.17 17:17:22Fenimore

  dr. Trebitsch: a hol büdös, gombás a házipapucs, és állatoktól mocskos a padló, meg a szőnyeg, az akkora igénytelenség, hogy azoknak az embereknek már nincs igényük arra, hogy senki ne jöjjön be cipővel: mivel alapból egy mocsok a lakása, egy kis plusz mocsok nem fogja meghatni. Ez a kettő annyira üti egymást. Akkor már hozzuk fel azt érvnek, hogy hideg a padló, meg kemény, annak több értelme van.
  Én mosom a házicipőket, eszembe se jutott, hogy ne mossam. Vagy pedig szoktam szólni a hosszabb ideig vendégeskedőknek, hogy hozzanak magukkal saját benti csukát (ha két-három napig csak nem járkál utcaiban).

  Én nem tudom, mi a baj a cipőlevétellel, szerintem sznob műbalhé, akit anya nevelt, az nem tojik bele, hogy a vendéglátó mit szeretne. Szerintem parasztság nem érdeklődni a házirend felől, én automatikusan leveszem a cipőm vendégségben, van, ahol nem követelik meg, de nekem nem kényelmes magassarkú csizmában nézni a tévét, vagy ülni a kanapén, csak hogy a szettem jó maradjon. Mi nevetséges ez már?...

 • 2012.12.17 23:51:06sasijász

  Fenimore te mekkora egy proletár vagy . . .

 • 2012.12.18 07:35:56Fenimore

  Gondolom, te meg akkor egy sznob, aki eddig úgy gondolta, ami jár az jár alapon becsörtetett kiscsizmában mások nappalijába, vagy fintorgott a házipapucsra, és aztán csodálkozott, hogy következő alkalommal nem hívták meg. Bocs, hogy én nyitottam fel a szemed.

 • 2012.12.18 07:37:55Fenimore

  Te ezért a kommentért regisztráltál??? Hú, banyek, és még én vagyok a proletár... :D Ez baromijó. Vigyázz a szettedre :)

 • 2012.12.19 13:03:40pc guru-e vagyok

  Aki nem veszi le a szaros cipőjét egy lakásba: 1. maga is igénytelen állat, nem zavarja a kosz, mocsok, nyilván az ilyen a szart sem kotorja le maga után a WC-n. 2. kurva büdös a lába. 3. életében nem volt még saját felségterülete, ergo még sosem kellett minimum egy lakásnyi területet tisztán tartania. Én kimondottan élvezem, amikor cica-mica vendég érkezik, aki fintorog, mert látja, itt nincs mese, le a tűsarkúval, és akkor megkapja a leges-legocsmányabb házipapucsot :))) király érzés. De szerencsére ez évente 1-2 alkalom, nincs ilyen igénytelen látogatónk sosem.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta