OFFLINE

Nagyot esett a modell a szingapúri couture héten

2012. december 14., péntek 08:31

Tokió és Hong Kong mellett az egyre több bemutatónak otthont adó Szingapúr a divatfővárosok listáján az előkelő nyolcadik helyen áll, így nem lepődtünk meg azon, hogy idén itt rendezték meg a francia és japán couture hetet is a puccos Marina Bay Sands-en.

A kigyúrt kentaurokat is felvonultató francia Couture héten a Julien Fournie show leginkább a rózsaszín designercipőben botladozó és óriásit eső modell miatt járta be az internetet. A francia luxust bemutató shownak három visszatérő párizsi tervezője is volt, Christophe Josse, Gustavo Lins és Alexis Mabille. Az ismert designerek mellett idén debütált a rendezvényen Bouchra Jarrar, Julien Fournié, Maurizio Galante, On Aura Tout Vu és Yiqing Yin is.

Az egyik legjobb bemutatót kétség kívül a pekingi születésű párizsi divattervező, Yiging Yin vonultatta fel, akit egyébként 2011 óta a szigorú Chambre Syndicale de la Haute Couture is tagjai között tudhat. A csupán négy éve Párizsban élő tervező alapvetően nőies kollekciója javarészt csuklyákat, földig érő ruhákat, átlátszó anyagokat mutatott be, melyek az illúzió, a fény és a levegő témáját járták körbe az idei couture héten.

„Az előző kollekcióhoz képest idén markánsabb, kevésbé hordható, kísérleti darabokat hoztam, melyekhez erős érzelmi kötődésem van. Azért választottam ezeket a darabokat, hogy egy másik aspektusból is megmutassam munkáimat az itteni közönségnek. Kíváncsi voltam milyen reakciókat vált ki a szingapúri nőkből a kollekcióm” – magyarázta munkáját a herwordplus.com-nak a tervező, aki kellő támogatást kap a kínai sajtótól is, nemrégiben pedig Sanghajban elnyerte az Elle Style China díjat is.

2012-ben két napot szenteltek Szingapúrban a japán couture tervezők bemutatására, így japán legismertebb divattervezői, a legendás Kenzo Takada, a japán nők egyik kedvence, Junko Shimada, a fiatal és feltörekvő sztárdesigner,Somarta és a japán dámáknak tervező Yumi Katsura is bemutathatta legújabb couture kollekcióját a közönségnek.

A bemutatókból kiderült, hogy a japánok előszeretettel kombinálják a couture-t és a ready-to-weart, azaz a hordható és a fantasztikus darabokat. Kedvenceink voltak Shimada egzotikus indiai és arab ihletésű ruhái, Somatra vad szuperhős stílusban készült kezeslábasa, melyen különösen mutatott a rengeteg gyöngy és fémes díszítés. Katsura pedig igazi meglepetést okozott Disney hercegnő ruhákra emlékeztető menyasszonyi ruháival.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta