OFFLINE

10 évet is letagadhatunk, ha jól sminkelünk

2012. december 12., szerda 21:27

Egy felmérés szerint 30 felett minden nő elhiszi, hogy a jó smink éveket fiatalít, ráadásul minél idősebbek vagyunk, annál inkább így gondoljuk. Eltérő, hogy ki mennyit csalhat a dekorkozmetikumokkal, de nem kell kétségbe esnünk akkor se, ha sminktelen arccal nem úgy nézünk ki, mint a természetesség mellett kampányoló celebek: nekik a sminken kívül rengeteg fegyverük van a ráncok és bőrhibák ellen.

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy melyik celebnőt hány évesnek tippeljük simnkben és anélkül: a legtöbbet Demi Moore tagadhat le valós korából, aki az eredmények alapján még smink nélkül is fiatalabbnak néz ki valós koránál, ha pedig kifesti magát, akkor hat évet tagadhat le összesen. A másik befutó Kate Moss, aki sminkelés után 9 évvel néz ki fiatalabbnak. Őt Madonna követi a sorban 7 évvel. A dobogóról éppen, hogy lecsúszott Cindy Crawford, aki hat évet nyer a sminkkel, míg a mezőny legfiatalabb versenyzője Britney Spears „csak” ötöt.

Az Escentual arra is kíváncsi volt, hogy az átlagos nők magukat hogy látják sminkben és anélkül. A 60 és 69 év közöttiek közül mindenki úgy gondolta, hogy fiatalabbnak néz ki a dekorkozmetikumoktól, a 40 és 49 év közöttieknél ez az arány 73 százalék volt, a 30 és 39 év közöttieknél pedig 62 százalék.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!
Fotó: BBC

Az sem mindegy, hogy mennyit fiatalít a smink. A megkérdezettek 36 százaléka szerint csak 3 évet tagadhatnak le, ha több gondot fordítanak a külsejükre, 29 százalékuk szerint akár 5 évet is csalhatnak egy kis festékkel, 18 százalékuk szerint még a hét év is belefér, a nők két százaléka pedig azt gondolja, hogy akár egy évtizeddel is fiatalabbnak nézhet ki.

A Daily Mail egy másik cikkében egyébként arra hívja fel a figyelmet, hogy nem szabad bedőlni az olyan kampányoknak, amelyekben elvileg smink nélküli hírességek szerepelnek. Vegyük csak a BBC BearFaced kampányát. Liz Jones szerint nem elég, hogy a fotókat retusálták, néhány modellnél máshogy is rásegítettek a tökéletes külsőre, arról nem is beszélve, hogy közülük néhányan biztosan túlvannak pár szépészeti vagy plasztikai beavatkozáson.

Persze rengeteg paparazzófotó is készült már smink nélküli celebekről, azok valóban a valóságot tükrözik. Bár azért előfordul, hogy a célszemély ezeken a fotókon is visel sminket, de mondjuk indulás előtt nem futotta többre egy szempillaspirálnál vagy egy szájfénynél.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta