OFFLINE

Menő vagy ciki kültéri műfával karácsonyozni?

2012. december 11., kedd 16:28

Minden bizonnyal a szokásos hangulatfokozó karácsonyi giccsek és adventi koszorúk mellett az idei év egyik legnagyobb karácsonyi trendje a kertben vagy teraszon elhelyezett, mesterséges műfenyő lesz. A Which? nemrég közzétett tanulmánya szerint szinte minden ötödik háztartásban tervezik idén, hogy igazi karácsonyfát, például Normand fenyőt állítanak a lakásban az ünnepek alatt. Ezzel szemben a megkérdezettek 49 százaléka gondolta úgy, hogy műfára vált, amit fel lehet használni akár több egymást követő karácsonykor is. A megdöbbentő adatok az elemzők szerint azt mutatják, hogy egyre kevesebb ember engedheti meg magának,hogy ünnepi fenyőt vásároljon karácsonyra – írja a dailymail.co.uk.

„Az előző évekhez hasonlóan az ügyfelek megtartották ízlésüket a fák terén, amiket idén már műanyag formában is megtalálnak. Az új trend onnan ered, hogy egyes családoknál nem fér el egy fa a nappaliban, így inkább egy helytakarékos, kültéri megoldásban gondolkodnak. Ez azt is jelenti, hogy így meg tudják osztani az ünnepi hangulatot a szomszédokkal és a járókelőkkel” – magyarázza a műfenyők népszerűségének okát Lisa Rutherfod, a John Lewis üzlet eladója a Daily Mailnek.

article-0-1629D43C000005DC-530 468x491

Az angolok egyik kedvelt üzletében, a John Lewis-ban például már 2011-ben is a műfenyők voltak a legkelendőbbek, amelyeknek idén piaca dobták a szabadtéri változatát is. Az ötlet úgy tűnik, bevált, az eladások ugyanis azt mutatják, hogy műfák hetven százalékkal jobban fogynak a tavalyi adatokhoz képest.

150f1

Az egyik legnépszerűbb műfa a 80 fontért, 27900 forintért kapható Prelit Blossom, ami direkt úgy lett kialakítva, hogy az ellenálljon a brit télnek és kényelmesen el lehessen helyezni a kertben vagy a verandán. Az áruházlánc kelendő modelljei közé  tartozik még a már tavaly is nagysikerrel árusított az 50 fontos, 17400 forintos Snowy Paper névre keresztelt műfa, ami külső és belső térben egyaránt használható, továbbá a műhóval lefújt és makkal díszített változatok is keresettek. Ön mit gondol, menő műfával ünnepelni a karácsonyt vagy jobban kedveli az eredeti fa illatát és az idő előtt lepotyogó tűleveket?

150font
1993 szavazat 1959 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta