OFFLINE

Már az indián szerelés is rasszistának számít

2012. december 9., vasárnap 10:08

A nemrég nagy fehajtást és visszhangot kapott Victoria's Secret Show-n bemutatott indiánlány szerelés és fejdísz felháborodást váltott ki a Native American Heritage Month körében, akik szerint a fehérnemű márka indián szerelése a Dolce & Gabbana négerbabás fülbevalójához hasonlóan rasszista benyomást kelt – írja a dailymail.co.uk.

„Őszintén sajnáljuk, hogy a bemutatón felvonultatott indián fejdísz annyi embert felzaklatott. Sajnáljuk az esetet, tiszteletlenség volt a részünkről, amivel nem állt szándékunkban megbántani senkit sem. Természetesen a kosztümöt nem használjuk fel ezentúl sem marketing anyagként sem televíziós adásban” – nyilatkozta a vádakra az 1.400.000 követővel rendelkező  hivatalos Facebook és Twitter oldalán a Victoria's Secret, mely már nagyon megbánta, hogy toll fejdíszt, velúr mellényt, szoknyát és türkiz ékszereket adott a nemrég dupla hónaljat villantó Karlie Klossra.

„Nagyon-nagyon sajnálom, ha bárkit is megsértettem azzal az együttessel, amit a bemutatón viseltem. Természetesen támogatom a Victoria's Secret döntését és amellett vagyok, hogy kivágják a szettemet az adásba kerülő felvételekből” –  kommunikálta a történteket a modell a Twitteren és előre bocsátotta, hogy a CBS-n december 4-én látható Victoria's Secret bemutatót már cenzúrázva láthatják a rajongók.

Ön szerint rasszista az indián szerelés?

  • 1973
    Egyáltalán nem az
  • 112
    Nagyon is
  • 305
    Nem érdekel

Nem ez az első eset, hogy rasszizmussal vádolnak egy meg egy márkát vagy egy művészt, és nem is az utolsó. Korábban a No Doubt húzta ki a gyufát 'Cowboys and Indians' című klipjével. A tizenegy év szünet után visszatért banda videójában – melyet még a YoutTube-ról is töröltek – Gwen Stefani szőke Pocahontasként, indiánlánynak öltözve, a csapat többi tagja pedig cowboy jelmezben pózol a kamerának.

A Victoria' Secret botrány sem volt elég Charlotte Casiraghinak: Casiraghi, ha nem tudnák, Caroline hercegnő lánya, Grace Kelly unokája, a monaco-i trón örököseinek sorában a negyedik, tehetséges lovas és a Gucci arca. Az indiános jelmezt pedig a Gucci Masters lovasshowjának Style and Competition részében sütötte el,  ő volt a cowboynak öltözött legendás díjugratónő, Edwina Tops-Alexander ellentéte. A szettet ráadásul csak pár héttel a VS botrány után sütötte el a rangos eseményen. Önt felháborítja a fehérneműcég szettje és az örökösnő viccesnek szánt indiános szerelése, vagy egyáltalán nem érdekli?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta