OFFLINE

Ki a legszebb az androgün modellek közül?

2012. december 7., péntek 08:30

Azzal mindenki tisztában van, hogy a divatipar különleges arcú, könnyen alakítható, sokoldalú modellekkel szeret dolgozni, akikből ha kell, szűzies kislányt, ha kell dögös istennőt varázsolnak. A modellkedés az a szakma, ahol nem számít, ha valakinek két perc szünet van a fogai közt, vagy elállóak a fülei: ha találnak benne valami különlegeset, egyedit, akkor meg van véve. Akár egy férfinak született emberből, vagy egy androgünből is lehet dögös női modell, már a nemek is kezdenek felcserélődni a kifutókon.

Az egész Stella Tennanttal és Agyness Deynnel kezdődött, akik – bár ízig-vérig nők – az androgün modellek előfutárainak is tekinthetők és nem mellesleg évekig uralták a meghatározó magazinok címlapjait. A különleges arcú, szinte nemtelen modellektől érkeztünk el egészen odáig, hogy nem egy jó nőről kiderül, valójában pasi: ebben a bejegyzésben a legmenőbb androgün és transzszexuális modelleket mutatjuk be, ön pedig szavazhat a legszebbre!

1. Casey Legler

A 35 éves Leglert férfi modellként szerződtette a Ford Models: segítünk, Legler nő. Különlegessége a fogai közötti szünet illetve férfias vonásai. A modellen sok tetoválás van, de mindenképp szimpatikus, hogy az a vágya: mindenki az lehessen, aki akar lenni. Őt egyáltalán nem zavarja, hogy férfimodellként futott be, sőt, jól szórakozik rajta. Már akkor jobban kijött a pasikkal, mikor 18 évesen indult az olimpián, úszóként. A modellkedés mellett művészként dolgozik.

2. Lea T

Lea T transzszexuális modellről már korábban is többször beszámoltunk. A Givenchy arca a divatház vezetőtervezőjének, Riccardo Tiscinek volt egykori személyes asszisztense, majd nőies alakja miatt rajta kezdték igazítani a ruhákat. Lea T, aki azóta magáénak tudhat egy Elle címlapot, egy meztelen Vogue fotózást, illetve egy Kate Moss-szal smárolós címlapfotót, az első nemzetközileg is sikeres transszexuális modell, aki még átalakító műtétei előtt beírta nevét a divatszakmába.

3. Andrej Pejic

Pejic, akit az FHM olvasói a 98. legszexibb nőnek szavaztak meg 2011-ben, férfi modellként kezdte, aztán szépen lassan áttért a női vonalra, így olyan tervezőkkel dolgozott együtt, mint például Jean-Paul Gaultier. A Pejic-jelenséget eleinte sokan nem tudták hova tenni és érthető módon rengeteget cikkeztek róla. Idén tavasszal a Rosa Clara kérte fel Pejicet, hogy a barcelonai divathét keretében menyasszonyi ruhájukban vonuljon végig a kifutón, mely később nem kis megrökönyödést keltett. Az Ausztráliában nevelkedett bosnyák modellnek egyébként nagy vágya, hogy egy napon leszerződtesse a Victoria's Secret. Ki tudja, simán összejöhet neki, push-up melltartót például már reklámozott.

4. Stav Strashko

Az ukrán modell első komolyabb munkája egy Toyota-reklám volt, amiben egy parkolóházban vonul végig dögös, vörös bikiniben miközben a kamera premier plánban a fenekét illetve a fejét veszi. A kocsi mellé érve egyszercsak leveti kabátját és teljes testével a kamera felé fordul. Ekkor szembesül a néző azzal, hogy igazából nem is egy dögös nőt, hanem egy dögös férfit lát a képernyőn. Strachko-t egyébként Pejic inspirálja, úgy gondolja, a modell új kapukat tárt ki az androgün modellek számára.

5. Liu Xianping

Kínában most éppen ez a 72 éves öregúr sokkolja a kedélyeket, aki állítólag stylistként dolgozó unokájának segített szanálni a szekrényében, majd kiderült, hogy igazából profi modell. Azóta annyira kedvet kapott a dologhoz, hogy különböző női göncökben pózolva szívesen reklámozza az unoka butikját. Az ügyből online szenzáció lett, a butik bevételei pedig egyre nőnek.

Ki a legszebb különleges modell?

 • 262
  Casey Legler
 • 82
  Lea T
 • 996
  Andrej Pejic
 • 195
  Stav Strashko
 • 387
  Liu Xianping

Hogy valóban arról van-e szó, hogy a divatvilág "kitárta" kapuit és üdvözli a nem nélküli modelleket köreiben, vagy csak egy újabb trükk az egész, amivel sokkolni kívánják a közönséget, azon hiába agyalunk, csak ők tudják, mit várnak az androgün modellektől: jobb eladásokat, vagy toleránsabb világot. Tény, hogy mostanság egyre több transzszexuális férfi, és férfias nő bukkan fel a divatanyagokban, de melyikük néz ki legjobban ön szerint? A 72 éves, bevállalós nagypapa, vagy a 35 éves, férfimodellként dolgozó Casey Legler? Esetleg Lea T-be tudna beleszeretni? Andrej Pejic érdemei előtt borulna le? Szavazzon! És bár Tilda Swintont is szokás androgün istennőként emlegetni, és simán modellt ált a Pringle férfi kollekciójának, rá most nem lehet szavazni. Ő mégiscsak inkább színésznő, mint modell.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta