Hogyan öltözzünk 50 fölött karácsonykor?

A 40-50 éves nőknek is fontos, hogy jól nézzenek ki karácsonykor, sőt, az ünnepi készülődés egyik legkomolyabb része a ruhaválasztás. Összegyűjtöttünk pár stílusos külföldi celebnőt, akik 50 éves koruk fölött is mernek csinosan öltözni, és adunk pár tippet, hogyan és honnan öltözhet fel csinosan karácsonyra.

Kerülje a hosszú lebernyegeket!

Attól, hogy nem vagyunk már 20 évesek, nem kell földig érő, bő szoknyákat és egyéb hosszú lebernyegeket húznunk. Még elegáns esti programra is vehetünk térdig érő ruhát, mely legalább nem nyomja össze annyira az alakot, mint a padlót söprő maxiszoknyák. Tuti befektetés egy „kis fekete”, persze nem miniszoknyás verzióban. Ha szép lábunk van, akkor sem ildomos elegáns partikon és karácsonyi vacsorán a combunkat mutogatni. Ruha helyett hordhatunk szoknya-blúz kombinációt: a térdig érő ceruzaszonyák a legtöbbeknek jól álnak. Ha egy ilyen semleges színű alapdarabhoz színes, vagy mintás ingeket veszünk, nagyon feldobjuk megjelenésünket.

Játsszon az anyagokkal!

Bármilyen ruhát feldob, ha érdekes anyagból készül: egy flitteres stóla, vagy egy bőr ruha elég meglepő választás, de nézze csak meg Diane Keaton-t, neki milyen jól megy az anyagok keverése! És Susan Sarandon is döglesztően néz ki a szatén ruhában, ami ráadásul még csipkével is meg van bolondítva. Még egy szőrös-bolyhos ruha is jól tud állni neki: a legfontosabb a középkorú nők esetében, hogy a ruhán látsszon, minőségi, jó anyagokból készült és van benne ötlet. A TLC.com szerint a kasmír, a gyapjú és egyéb nemes anyagok állnak jól az 50-es korosztálynak, a lényeg tényleg a minőség.

Hordjon kiegészítőket!

Szintén elég jó megoldás, ha egy egyszerű, egyenes szabású, térdig érő fekete – vagy bármilyen egyszínű – ruhánkat szép bizsukkal, ékszerekkel dobjuk fel. Fontos, milyen táskát választunk, milyen stólát dobunk vállunkra. Az aranyozást, ékszerezést ne vigyük túlzásba, egy szép fülbevaló, vagy egy hangsúlyos, természetes anyagokból készült nyaklánc bőven elég. És egy elegáns clutchot sem árt beszerezni, azonnal ünnepivé varázsol bármilyen szettet. A legjobb módja ruhatára szezononkénti megújításának, ha vesz egy pár divatos bizsut, és azokkal dobja fel jól bevált, klasszikus vonalvezetésű szettjeit.

Merjen fehéret hordani!

50 fölött abba a hibába esünk gyakran, hogy csak borús színeket viselünk. Főleg feketét. Esetleg valamilyen furcsa mintás lebernyeget veszünk, mondván, az fantáziadús és a minta optikailag segít rajtunk. Pedig nem. Egy jól megválasztott fehér szett sokkal vékonyabbnak mutat, mint egy virágos, indás ruha. Merjünk színeket hordani, jól állhat egy szép zöld, bordó, vagy kobaltkék is – de ezt mindenkinek magának kell kikísérleteznie.

Nadrágból jó szabásút, vagy semmilyet!

A famert ünnepek alatt felejtsük el, és csőnadrágokkal se nagyon próbálkozzunk: a régi, jól bevált, enyhén trapézos alkalmi nadrág pont megteszi, egy keményített galléros fehér inggel és egy csinos blézerrel nagyobb méretű hölgyeken is jól mutat. Ha nem vagyunk büszkék fenekünkre, vegyünk hosszított fazonú blézert, ami takarja a kényes részeket. Vegyen példát Kim Basingerről!

Bőrkabát, ballon

A fent ajánlott jól szabott blézerek mellett a bőrkabát se tiltólistás, ha egy fekete, motoros fazonú, vékonyabb verziót választunk, blézer helyett az év minden szakában hordhatjuk. A ballonkabát ugyanilyen jó befektetés.

Az egyik legfontosabb: egy jó cipő

A TLC azt ajánlja, hogy legalább négy féle cipőt szerezzünk be: egy lapos talpú, vagy minisarkú fekete mokaszint – az most úgyis divatos –, egy lapos talpú, sportos cipőt, amiben munkába mehetünk, egy kényelmes, bőrcipőt, mondjuk Oxford-fazonút, amiben hétvégi családi programokon vehetünk részt és egy nagyon elegáns, magas sarkút, amiben el tudunk tipegni színházba, fogadásokra. karácsonyi vendégeskedéshez a minisarkú mokaszin, vagy a nagyon elegáns magassarkú jöhet szóba, de ha nem bírja lába a magas sarkakat, nyugodtan vegyen bármilyen szép, akár lakk lapostalpút.

További tippek

Ne próbáljon kényszeresen fiatalosan öltözködni, ami jól áll egy tininek, már a 30-as korosztályon is nevetséges. Kerülje a csíkokat, kockákat, közönséges mintákat és tarkaságot, inkább egyszerűen próbáljon meg öltözködni, mint Judi Dench, vagy Kim Basinger. Nincs mese, legalább egy jó minőségű ruhát be kell szereznie, higgye el, meg lesz oldva ünnepi ruhagondja hosszú időre, ha talál egy szép ruhát. A ruhákon kívül persze a hajunkra és sminkünkre is adni kell: egy jó frizura éveket dob rajtunk. A fashionafter50.com szerint egy piros rúzs is mindig jól jön. Galériánkban összegyűjtöttünk pár tippet a jól öltözött celebnők mellé, de ha körbejár néhány üzletet, biztos talál még több érdekes, szép ruhát, kiegészítőt, amiben jól érezheti magát az ünenpek alatt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek