Önnek tetszik a kövér próbababa?

A Reddit egyik fórumozója találta valahol Amerikában a testes férfi próbababát: „tiszta horror!” felkiáltással pakolta ki az oldalra a baba képét, amire aztán záporoztak a kommentek: egyesek szerint igenis jó, hogy molett babák léteznek, mások szerint viszont nem egészséges, hogy már a műmanökenek közt is megjelent a plus size méret. Az amerikaiak harmada persze attól még túlsúlyos, hogy a modellek és próbababák soványak, de tényleg furcsa látvány a kövér, alsógatyás próbababa. Épp annyira furcsa, mint egy csontsovány verzió a GAP kirakatában – írja a Huffington Post, mely képet is mellékel a 2011 őszén látott babáról.

A kövér próbababának van értelme amúgy: így a testesebb vásárló már a kirakatban látja, hogy fog rajta állni adott ruhadarab. Ellenzői szerint azonban félő, hogy ez a testalkat lesz a norma, ha így folytatjuk. „A kereskedőknek van egy olyan elképzelésük, hogy a kis méret vonzó, ezért olyan soványak a kifutós modellek is. úgy érzik, esztétikai tragédia lenne, ha nagyobb méretű babák lennének a kirakatban. De szerencsére változik a szemlélet: a kereskedők nem akarnak senki felett ítélkezni, és az eladások egyre nagyobb része plus size méretű, szóval reagálniuk kell a keresletre” – mondja az ABC-nek Ed Gribbin, egy amerikai próbababa-készítő vállalat feje.

baba
Reddit

Ön mit szól a dagadt babához? Ön szerint menő, hogy gondolnak végre az üzletek a molettekre is, vagy ciki, hogy ilyen bábuk is megjelenhetnek az utcán?

Ön látott már ilyet?

Nekünk úgy rémlik, Budapesten is láttunk már hasonló bábut: egyik munkatársunk a Dohány utcára emlékszik, másik a Keleti pályaudvar környékére, de senki nem tudja pontosan, hol lehetett hasonló, molett próbababát látni. Ön tudja? Vagy teljesen máshol látott ilyesmit? Esetleg képe is van róla? Küldje el nekünk, és írja meg, hol találkozott plus size bábuval! Előre is köszönjük!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2764) (2383) Ciki!
Mustra