OFFLINE

Önnek tetszik a kövér próbababa?

2012. december 4., kedd 09:12

A Reddit egyik fórumozója találta valahol Amerikában a testes férfi próbababát: „tiszta horror!” felkiáltással pakolta ki az oldalra a baba képét, amire aztán záporoztak a kommentek: egyesek szerint igenis jó, hogy molett babák léteznek, mások szerint viszont nem egészséges, hogy már a műmanökenek közt is megjelent a plus size méret. Az amerikaiak harmada persze attól még túlsúlyos, hogy a modellek és próbababák soványak, de tényleg furcsa látvány a kövér, alsógatyás próbababa. Épp annyira furcsa, mint egy csontsovány verzió a GAP kirakatában – írja a Huffington Post, mely képet is mellékel a 2011 őszén látott babáról.

A kövér próbababának van értelme amúgy: így a testesebb vásárló már a kirakatban látja, hogy fog rajta állni adott ruhadarab. Ellenzői szerint azonban félő, hogy ez a testalkat lesz a norma, ha így folytatjuk. „A kereskedőknek van egy olyan elképzelésük, hogy a kis méret vonzó, ezért olyan soványak a kifutós modellek is. úgy érzik, esztétikai tragédia lenne, ha nagyobb méretű babák lennének a kirakatban. De szerencsére változik a szemlélet: a kereskedők nem akarnak senki felett ítélkezni, és az eladások egyre nagyobb része plus size méretű, szóval reagálniuk kell a keresletre” – mondja az ABC-nek Ed Gribbin, egy amerikai próbababa-készítő vállalat feje.

baba
Fotó: Reddit

Ön mit szól a dagadt babához? Ön szerint menő, hogy gondolnak végre az üzletek a molettekre is, vagy ciki, hogy ilyen bábuk is megjelenhetnek az utcán?

Ön látott már ilyet?

Nekünk úgy rémlik, Budapesten is láttunk már hasonló bábut: egyik munkatársunk a Dohány utcára emlékszik, másik a Keleti pályaudvar környékére, de senki nem tudja pontosan, hol lehetett hasonló, molett próbababát látni. Ön tudja? Vagy teljesen máshol látott ilyesmit? Esetleg képe is van róla? Küldje el nekünk, és írja meg, hol találkozott plus size bábuval! Előre is köszönjük!

1997 szavazat 2269 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta