OFFLINE

A nők már 6 héttel a buli előtt a ruhán gondolkodnak

2012. december 2., vasárnap 09:51

Egy nemrég készített felmérésből kiderült, hogy a legtöbb nő már hetekkel a céges karácsonyi parti előtt azon gondolkodik, hogy mit vegyen fel. A nők átlagosan 12 órát töltenek gondolatban a koktélruha és a hozzá passzoló cipő kiválasztásával, ami jóval hosszabb idő, mint maga az esemény.

A felmérés szerint minden ötödik nőnek két nap kell a tökéletes ruha, kiegészítő, frizura és smink kiválasztásához, 11 százalékuk hat héttel a buli előtt, 3 százalékuk már októberben elkezdi megtervezni karácsonyi outfitjét. A nők átlagosan 68.79 fontot, 24000 forintot költenek ruhára, de van aki a 200 fontot, 69700 forintot sem sajnálja egy céges bulira való ruháért.

Ön mennyi időt szán a ruha kiválasztására?

 • 51
  Hónapokkal a buli előtt tudom miben megyek
 • 119
  Az utolsó pillanatra hagyom a döntést
 • 107
  Körbekérdezek, miben mennek mások
 • 92
  Sosem érdekelt

A megkérdezett kétezer nő nagy része beismerte, hogy legalább három órán át gondolkodott azon, hogy mit vegyen fel, 13 százalékuk öt órát vagy annál is többet szánt a céges karácsonyi ruha kiválasztására, attól függetlenül, hogy nem randevúra mentek, hanem csak a munkatársakkal szórakozni. A sokat gondolkodók leginkább Glasgow, Liverpool és Leeds környékéről származnak – írja a dailymail.co.uk.

stockfresh 2136071 man-and-woman-in-party-clothes sizeM

Legtöbbjük magazinokat és honlapokat bújt, hogy felkutassa a legújabb trendeket, mielőtt ténylegesen vásárolni indult volna. Átlagosan négy ruhát kellett ahhoz felpróbálniuk, hogy megtalálják a megfelelőt, illetve minden tizedik nő több mint nyolc ruhát nézett meg magán, mielőtt döntött volna.

„Ez egy nagyszerű esély számunkra, hogy jó benyomást keltsünk. Remek alkalom, hogy lenyűgözhessünk valakit vagy szerencsések legyünk a fagyöngy alatt. Néha az estére való készülődés sokkal jobb, mint maga a tényleges esemény” – osztotta meg tapasztalatait egy ízig-vérig brit nő, bizonyos Lorna a Twitteren.

stockfresh 224291 party-girls sizeM

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta