Menő vagy ciki a plüssállatokkal teleaggatott hajpánt?

Nem vártunk visszafogott kollekciót idén sem az őrült kalaposként emlegetett Piers Atkinsontól, aki szezonról szezonra meglep minket exkluzív, de stílusos kalap- és fejdísz-különlegességeivel. Tavaly őszi gyűjteményét a divat fővárosainak éjszakai égboltja ihlette, így a színpalettára felkerült éjkék és sötétlila színek is a témához igazodtak. A neoncsővel felszerelt kalapon pedig már meg sem lepődtünk, de nevéhez fűződik a Barbie baba fejekkel kirakott fejdísz is, amivel még 2009-ben sokkolta Angliát.

A divatszerkesztőként, tervezőként, illusztrátorként és művészként is elismert Atkinsont legújabb őszi-téli kollekciója megtervezésénél az izgalmas és félelmetes erdő, illetve annak sötétben ólálkodó lakói ihlették meg. Az elszánt designer idén készített először férfi kollekciót is, így 2012 őszén egy modern oroszlán-, tigris-, vagy medvefüles sapkával pillanatok alatt varázsolhatunk párunkból vadállatot.

A döbbenetes kollekció puma, csincsilla, vagy lajhár ihlette kalapjait arany tigriskarmokkal és kristályokkal tette nőissé a tervező. A gyűjtemény minden bizonnyal leglátványosabb darabja a méretes plüssoroszlánnal, -medvével és -tigrissel díszített fejdísz, ami ugyan súrolja a jó ízlés határait, de nem nagy újdonság, hisz Jeremy Scott is színes plüssmackókkal turbózta fel Adidas cipőit. Ön mit gondol Lady Gaga, Lily Allen és Cate Blanchett kedvenc kalaposáról? Menő vagy inkább túlzóan teátrális a plüssállatos fejdísz?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek