10 ruha, amit a férfiak utálnak

A nők hajlamosak bármit megvenni, amit a divatházak kitalálnak, és buknak a színekre, cuki mintákra, aranyos kiegészítőkre. De mi a férfiak véleménye? Nekik tetszik a minták keverése, vagy a cuki állatfüles kötött sapkáink? A brit Glamour és a francia Elle is épp most kérte ki az erősebbik nem véleményét, mi is megkérdeztük ismerőseinket, szerintük mi az abszolút lohasztó! Röviden: minden, ami túlzás, az csúnya, a klasszikus stílus és az alakot megmutató ruha szép.

1. A cukiság borzasztóan taszító

Nem reprezentatív felmérésünk első helyen a cukiság végzett, azt egyik felnőtt férfi se bírja: akkor se, ha a sapkának van maciarca, és akkor se, ha a bugyiról vigyorog Snoopy. „Én a teljes Women’s Secret kínálattól vagyok rosszul, a tegyünk rá egy Snoopykát a bugyira, kis rózsácskát a melltartóra, az egész kínálat ilyen csendespihenős-óvodás fos. Ja nem, mert egy éve kb. beraktak nőies cuccokat is, azok meg ilyen 40+ jellegű dolgok” – írja Feri. De Sanyi is kikészült, mikor csaja tavaly büszkén mutatta neki a legújabb szerzeményét: „Hazaállított egy ilyen cicafüles kötött sapkával, hogy nézzem, csak 2 ezer forint volt a New Yorkerben. Hát én kerek perec megmondtam neki, hogy akkor nem veheti fel, ha együtt megyünk valahová, meg is sértődött, de rendes, azóta se hordja” – mondja Sanyi, akivel valószínűleg sok pasi egyetért, de kevés nő, ugyanis a fast fashion boltokat idén is elárasztották a füles-kisállatos sapkák.

2. Amiben nem tud járni, az nem lehet vonzó

A hordhatatlan cipők sem tetszenek az általunk megkérdezett férfiaknak: hiába szép egy magassarkú, ha csak csetlünk-botlunk benne, pasink nem fog felizgulni, csak ideges lesz. „A hordhatatlan cipőiktől kivagyok, amik nagyon trendik, de mindegyik feltöri a nők lábát, vagy nem tudnak bennük menni. És amikor közlöm, hogy én csak kényelmes ruhát veszek, és ez az első szempontom, jön a lenéző tekintet...” – írja Zoltán. „A túl magas, túl hegyes orrú, túl prostis sarkú cipőket nem csípem túlságosan, ahogy a csizmába tűrt viszonylag bő farmertől is viszolygok, különösen, ha a csizma magas sarkú” – kontráz rá Marci. Az Elle felmérése ezzel kicsit ellentétes, nekik az jött ki, hogy a pasik 74%-a imádja a magas sarkú cipőket, 72% viszont gyűlöli a telitalpat. Ön hogy áll a sarokkal? Szavazzon!

91017604
Ian Gavan

3. Csak feltűnő és neon színeket ne!

Az előbb említett francia Elle felmérés, melyen 100, 25 és 55 év közötti férfit kérdeztek ki a női divatról, azt az eredményt hozta, hogy 56% utálja a harsány színeket. Tehát ha tetszeni akarunk, felejtsük el a tervezők által annyira nyomott colour blockingot és vegyünk inkább finomabb színű, vagy fekete holmikat. Nem kell persze gyászruhát ölteni, egy kis ötletességgel lehetünk érdekesen öltözöttek anélkül, hogy bohócnak néznének. A neonszínek sem jók férfifogásra. „Egyszerűen túl harsány. Nem tetszik. Pedig sajnos épp az ilyesmire bukik a barátnőm” – mondja a brit Glamournak a 24 éves Ben egy neonpink táskáról, és valószínűleg vele még a csajok is egyetértenek, hisz a neon ultragyorsan elkezdett kimenni a divatból.

4. Fiús szetteket hordjanak a fiúk

Bár a boyfriend jeans évek óta a celebnők egyik kedvelt viselete, és a bő fehér ingeket sem győzik az üzletek árulni, pedig a férfiaknak egyáltalán nem jönnek be a kisfiúnak öltözött csajok. Úgyhogy ha már eltervezte, hogy a H&M Margiela kollekciójából vesz egy bő gatyát és egy túlméretes zakót, inkább tegyen le róla és vásároljon csinos slim farmert: az a férfiak 98%-ának bejön az Elle szerint. „Én nem bírom, ha a csajomon lógnak a cuccai, az olyan topis. Eltakarja a szép alakját a bő farmer, meg a bő póló, nem értem, miért akar mindenáron pasinak öltözni” – mondja Erik.

5. A hatalmas bizsuk igenis nagyon csúnyák

Az idei év nagy slágerei a hatalmas ékszerek, bizsuk, és ezek halmozása. A divatlapok kifejezetten ajánlják, hogy a hangsúlyos fülbevalóhoz hatalmas nyakláncot kanyarítsunk, esetleg még egy gallért is csatoljunk fel, és könyékig borítsák kezünket a különféle karkötők. A szarka típusú nőknek tetszik is ez a trend, és van, akinek jól áll, de a férfiak bizony nem szeretik a túlzásokat, úgyhogy ha pasizni indulunk, inkább egy visszafogott fülbevalóval egészítsük ki ruhánkat, ne egy egész fémteleppel.

stockfresh 940834 jewelry sizeM

”Egy hatalmas nyaklánchoz ne vegyen valami törzsi fülbevalót, meg béklyónak is beillő karkötőt” – kéri Marci. Ha ön szerint jogos a kérés, szavazzon arra, hogy a nagy bizsuk irritálják legjobban! Ja, a méretet súlyosbíthatja a gyerekesség is: „Én a legós fülbevalót és a bicikligumiból készült övet ásnám el örökre” – írja Gabi.

6. Leopárdminta, a sátán

Örök vita, hogy a leopárdminta menő-e, vagy közönséges: a férfiak 68% szerint bizony közönséges, vita eldöntve. „Én a progresszív, geometrikus mintákat bírom, de a fukszoktól és a leopárdtól én is a falra mászok” – mondja Zoli. Van, aki azért kicsit megbocsájtóbb, például egy leopárdos sáltól nem szalad ki a világból: ”A túlzásba esést nem szeretem általában, pl. leopárd mintás nadrághoz ne vegyen már fel több állatmintás ruhadarabot, ha nem viccből csinálja”– írja Marci.

7. A trampli lábbeli se jó

Nem csak a túl kurvás, vagy túl kényelmetlen cipőkkel van a pasiknak baja: sajnos a kényelmes, meleg, vagy épp vízálló cipőinket sem szeretik sajnos. Legalábbis az általunk megkérdezettek. „Egy férfinek nevezhető haverom a gumicsizmát és a buggyos fenekű nadrágot mondta, mint elviselhetetlen és érthetetlen dolgot” – mondja Juci. A haverral biztos sokan egyetértenek, ahányszor gumicsizmáról írunk, mindig özönlenek a kommentek arról, hogy mennyire ronda és büdös ez a lábbeli. Ráadásul klaffog is minden lépésnél és fesztiválra sem praktikus.

Tehát az esőt ki kell húznunk egy szolid bőrcipőben (vagy műbőrben), de a telet is, merthogy a szőrmés és UGG-szerű csizmáktól is hánynak az általunk ismert pasik. „Van egy nagyon bundás hótaposóm, azt mondjuk nem akarja látni rajtam a pasim, de attól mások is ki voltak borulva, mert állítólag olyan, mintha beleléptem volna egy kutyába” – mondja Anna.

8. Hammernadrág, avagy dinnyelopó

Önt melyik női ruhadarabtól rázza a hideg?

Képzeletbeli listánkat a cukiság mellett a mély ülepű, bő nadrág vezeti: a férfiak egyértelműen utálják, ha nem látják a nők fenekét. „A környezetemben élő pasik a hammer nadrágtól vannak kibukva, illetve a pillangós hajpánttól, meg a rózsás brossoktól vagy mi a neve a kitűzőknek” – írja Rozi. A mély ülepű nadrágokat már blogunkon is cikiztük, hiába nem mentek ki a divatból sokáig. Itt a remek alkalom, hogy ezt a ruhadarabot szavazza meg a legirritálóbbnak, hátha jövő nyáron már nem lesz tele vele minden üzlet!

9. Harisnya: főleg, ha vastag, vagy mintás, vagy nejlon

A vastag harisnyákat minden általunk megkérdezett férfi utálja, talán mert az óvodai ünnepségeket jutattják eszükbe a kötött, abszolút nem szexi ruhadarabok. Pedig milyen kényelmes és meleg viselet egy-egy vastag harisnya a hideg téli napokon, ugye? Na, ezt is elfelejthetjük. A pasik másik réme a mintás harisnya, de ezektől sok nő is kivan: „Némelyik olyan, mintha visszeres lenne a nő lába, vagy csúnya égési sérülése lenne. És mikor már pont elkezdeném sajnálni, akkor látom, hogy csak a harisnyája ilyen béna” – írja Nóri. A nejlonharisnya és a nejlon zokni is kiveri a biztosítékot sokaknál, szóval már egyáltalán nem tudjuk, mivel hordjunk télen szoknyát: „A nejlon már ránézésre is büdös!” – panaszolja Pisti.

10. Öregasszonyos stílus

Az öregasszonyos stílus alapjai a mostanság oly divatos vintage cuccok, amikben nagymamának tűnik a 30-as nő. Öreges például a széles karimájú kalap: „Túl alternatív az én ízlésemnek. Ilyet a nagymamám hordana” – mondja a brit Glamournak a 23 éves Tom. „Falnak megyek az olyan anyagoktól, mintáktól, ami a függönyhöz hasonlít” – állítja haverunk, Huba. A bő, naftalinszagú, női szemmel elegáns szövetkabát is könnyen lehet a pasink szerint egyszerűen öregasszonyos, és a jó kis chino nadrág-mokaszin párostól is sokakat a hideg ráz. Nem jó ezeknek semmi. Komolyra fordítva a szót: önt mi zavarja leginkább? Milyen cuccot nem hagyna, hogy a nője viseljen? Illevte, melyik az a ruhája, amitől a férje/barátja kivan? Szavazzon, és mondja el kommentben, mit hagytunk ki!

stockfresh 2022527 hipster-girl-smoking-cigarette sizeM

Akkor mégis mit szeretnek a férfiak?

A francia Elle felmérése szerint a slim farmeren kívül a pasik szeretik a sortokat is (naná, hisz látszik benne szinte minden), a vörös rúzst (76%), a mintás ruhákat (66%), és úgy általában mindent, ami alkalomhoz és alkathoz illik. A balerinacipőt is elfogadják, persze nem kislányos ruhákkal, hanem farmerral. 74% szereti a magas sarkú cipőket, de persze csak az olyat, amiben járni is lehet. Az alul- és túlöltözöttség is taszítja a pasikat, de 75% szereti a klasszikus glamúrt, bármi legyen is az.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek