Hat bolt, hat szett: mennyiből öltözhet fel idén őszre?

Lassan szokásos heti boltkörképünkön olyan üzletekben jártunk, ahol eddig nem gyakran, hogy megnézzük, mennyiből jön ki egy teljes őszi szett. Kerestünk nadrágot, pulóvert, fehér inget, kabátot és cipőt is, ahol éppen volt, plusz felpróbáltunk egy ruhát és egy sálat, hogy kiszámolhassuk, ha teljesen fel akarunk öltözni az idei trendek szerint, mennyi pénzből jövünk ki. Nem lepődtünk meg azon, hogy a legolcsóbban a C&A-ban tudunk bevásárolni, a legdrágábban pedig a Peek & Cloppenburgban, de minderről részletesebben olvashat a folytatásban!

C&A

A szettekről: A C&A-ban nem volt könnyű megfelelő méretű és divatos holmikat összeválogatni, mert a legtöbb női holmi 42-es méret, ha nem épp 52-es. A 8 ezer forintos fehér inget kicsit túlárazottnak érezzük, de az olcsó pulóver és a középáras szövetnadrág nagyon megéri az árát. Az általunk próbált, 2790 forintos zöld pulóverből több szín van, érdemes beszerezni egyet. A 20 ezer forintos szövetkabát is szép darab, kár, hogy a 38-as volt a legkisebb méret a boltban, és az is úgy lógott (egyébként épp 38-36-os méretű) modellünkön, mint tehénen a gatya. Kedvencünk az optikai alakformáló ruha volt, de sajnos a 40-es méret nagy volt, jó hír ez viszont azoknak a hölgyeknek, akik kicsit magasabbak és teltebbek, mint mi. A galériában látható leárazott és csinos cipőkön kívül természetesen vannak téli lábbelik is, de azok egyike se tetszett túlságosan: vagy 10 méterről ordított róluk, hogy műbőrből készültek, vagy unalmas UGG hasonmások voltak.

A kiszolgálás: Nincsenek eladók az üzlettérben (tömeg viszont van), a próbafülkéknél is csak egy férfi hajtogatta a felpróbált göncöket, kérdezni nem nagyon van kitől. Viszont a kasszások a hosszú sorok ellenére nagyon vidámak, kedvesek mindenkivel és gyorsan is dolgoznak.

Orsay

A szettekről: Az Orsay úgy élt emlékeinkben, mint egy igazán olcsó üzlet, hát tévedtünk. Nagyon jó ruháik vannak, körülbelül H&M-es árfekvésben. Nagyon szerettük a magasan záródó, kockás ruhát, melynek tanítónős stílusát a műbőr betétek tették enyhén dominássá. Fehér ing helyett itt csak blúzt kapunk, mely kicsit előnytelenre lazára van szabva, cserébe nagyon vidám színű nadrágot és szoknyát találtunk télire. A csillogó pulóver nagy divat mostanság, nekünk az Orsay közel 7 ezer forintos terméke tetszett ebben a kategóriában legjobban.

A kiszolgálás: Mi nem találkoztunk eladóval, de egy másik vásárlónak nagyon lelkesen segített az egyik üzletben dolgozó hölgy. A pénztárnál nem állt viszont senki.

Reserved

A szettekről: A Reserved két szintes Váci utcai üzletében hatalmas a kínálat, és jó minőségűnek tűnő, divatos, igényes holmik közül válogathatunk. Kedvencünk itt a bodyban végződő fehér ing volt, mely télen nagyon jól jön, ugyanis nem hagyja szabadon a derekat és alulról is melegít kicsit. 6495 forintért meg is éri az árát. Itt is rengeteg pulóver van, de amit mi próbáltunk, az pont túl bő volt. Cserébe a zöld nadrág 6995 forintért nagyon menő, akárcsak a 25 ezer forintos, csauszínű bőrcsizmák. Kabát fronton érzünk némi hiányt, csak pufidzsekik vannak az üzletben, amik ugyan nagyon melegek, de olyanok, mintha hálózsákban mászkálnánk.

A kiszolgálás: Itt se találkoztunk sok eladóval, csak pakolólányokat láttunk, akik egyáltalán nem zavartak minket a próbálgatásban.

Mango

A szettekről: A Mango igyekszik követni a trendeket, így felöltözhetünk katonásan és punkosan is. a 8ezer forintos olivazöld nadrágnak a méretével volt baj, a legkisebb, amit találtunk 40-es volt, és persze bő. Sokmindenből mérethiány van, de nem csak ennél a márkánál. Fehér inget itt is találtunk, keményített gallérral, de kicsit bőre szabott vállal. Itteni kedvencünk a 30 ezer forintos parka, ami meleg is és divatos is, csak az anyaga nem erős vászon, hanem valami kevert anyag sajnos.

A kiszolgálás: Itt se zavart meg minket senki, és ha valamiből méretet szerettünk volna kérni, ki kellett volna bumlizni a kasszáig, mert ott üldögélt az összes eladó.

Marks & Spencer

A szettekről: A M&S-be sose megyünk be és ezután se fogunk: csak idős hölgyeknek – értsd: 60 fölött – való szettek jöttek szembe, sokat kellett túrni pár elegánsabb darabért. Sikerrel jártunk, vannak jó holmik a boltban, nem is kevés, de hasonló stílusban olcsóbban be tudunk vásárolni máshol. Ráadásul a 14990 forintos blúz 95% poliészter, tehát a magas árat arra se lehet fogni, hogy jobb minőséget kapunk, mint a konkurenciánál. A közel 14 ezer forintos szoknya szép, akárcsak a hasonló árú bokacsizma, ami viszont műbőr. Nem szeretjük a műbőrt. Az alakformáló ruha nagyon csinos, de 22 ezer forintért máshol 2 ilyet adnak, a nadrág szabása meg nem is tudjuk milyen divat szerinti, de biztos van, akinek jól áll. A méretek itt is az átlagosnál nagyobbak (maximum 36-os kell a 38-asra), ráadásul sok cuccból csak 42-es méret fölött lehet válogatni. Itteni kedvencünk a sötétzöld, pihe-puha kardigán, aminek szintén megkérik az árát, de aki teheti, fizesse meg.

A kiszolgálás: Itt példás a kiszolgálás, van elég eladó, pláne, hogy kevesen vannak az üzletben. A próbafülkés hölgy is nagyon kedves, és a bolttérben is kapunk segítséget, amint kérünk.

Peek & Cloppenburg

A szettekről: A Peek & Cloppenburgban sokféle stílusban fel lehet öltözni: van a decens 50-eseknek szánt sarok, sötétkék nadrágokkal és kötött kardigánokkal, van a hajtós 30-as menedzserasszonyoknak való kiskosztümös rész, a bohókás, jól kereső nők válogathatnak a Desigual termékei közül, a fiatalabbaknak meg ott a Review. Kedvencünk a 30 ezer foritnos zöld kisszoknya volt, mely kényelmes és csinos egyszerre, főleg a barna organikus anyagból készült, szintén drága inggel együtt. A Desigual kabátot sem szívesen hagytuk ott, de 70 ezer forint egy átmeneti kabátra nekünk sok.

Cipők nincsenek az üzletben, van viszont egy rahedli márkás táska. De komolyan nem tudjuk, miért jó egy 50 ezer forintos, műanyag, hatalmas AJ – azaz Armani Jeans – logóval ellátott strandtáska, vagy egy szintén 50 ezres, kicsit picsás, műbőr Guess táska. Vannak szép Donna Karan termékek is, de azok közt is meglepően sok a műbőr.

A kiszolgálás: Nincs. A próbafülkéből is nekünk kell elpakolni, ami ennél az árfekvésnél azért több, mint furcsa. A kasszánál két unott hölgy beszélgetett épp saját magánéletéről mikor fizettünk, ránk se néztek. Nem is értjük, minek oda két ember (az egyik nyomja a pénztárgépet, a másik csomagol), ha csak azért nem, hogy tudják egymást szórakoztatni. Mondjuk, ha az ember otthagy 200 ezret egy vásárlásnál, biztos kedvesebbek. Vagy nem.

  C&A Orsay Reserved Mango Marks&Spencer Peek&Cloppenburg
blúz 8 590 Ft 5 995 Ft 6 495 Ft 6 595 Ft 14 990 F 8 990 Ftt
pulóver 2 790 Ft 5 295 Ft 7 495 Ft 12 995 Ft 27 990 Ft 11 990 Ft
szoknya N/A 5 995 Ft 6 995 Ft 7 995 Ft 13 990 Ft 29 990 Ft
nadrág 6 990 Ft 8 295 Ft 6 995 Ft 7 995 Ft 16 990 Ft 17 990 Ft
ruha 12 990 Ft 9 995 Ft 9 995 Ft 12 995 Ft 21 990 Ft 23 990 Ft
kabát 19 990 Ft 18 995 Ft 20 995 Ft 29 995 Ft 43 990 Ft 69 990 Ft
kiegészítő 3 590 Ft ≈8000 Ft 24 995 Ft 21 995 Ft 14 990 Ft 49 990 Ft
összesen 46 350 Ft 62 570 Ft 83 965 Ft 100 565 Ft 154 930 Ft 212 930 Ft

Összefoglalás, nem csak számokban:

A boltonként összegyűjtött hat ruhadarab és kiegészítő jól variálható egymással, tehát 40-200 ezer forintból nem csak egy szettet tudunk összeállítani, hanem minimum hármat: régi ruháinkkal keverve pedig ennyiből egész télen divatosak leszünk. Persze aki nem akar ennyit költeni, elég, ha egy-egy ruhát, kiegészítőt vesz és azt keveri régebbi ruhái közé, ritka az olyan ember, aki évszakonként teljes szetteket vesz meg.

A legjobb a Marks & Spencerben vásárolni, mert kényelmes és tiszta a próbafülke, kedvesek az eladók, kár, hogy a ruhák nekünk nem jöttek be. Ráadásul 155 ezerre jönnénk ki, ha minden téli cuccunkat itt vennénk meg. Nekünk legjobban a Reserved és az Orsay stílusa jött be, de ez szubjektív: előbbiben 84 ezerből, utóbbiban viszont 60 ezerből kijövünk, ami tanulságos lehet azoknak, akiknek szintén ez a stílus jön be: előpbb érdemes körülnézni az Orsayban, hátha találunk megfelelő cuccokat olcsóbban.

A Mangót már kicsit unjuk, de sokkal olcsóbb az üzlet, mint amilyennek pár éve tűnt: a 10 ezer forintos ruha és a 8 ezer forintos nadrág nem mondható drágának, és jó minőségű, szép holmik közül válogathatunk az üzletekben. A végösszeg mégis 100 ezer forint lett, valószínűleg azért, mert a kabátok és lábbelik ára magasabb az átlagnál: viszont a minőségük is jobb! A Peek & Cloppenburg multibrand üzletben vannak a legjobb minőségű dolgok (ruhák terén, a kiegészítők inkább márkásak, mint minőségiek), és nagyon sok stílusból lehet válogatni. Egy-egy különleges ruhadarabért, vagy szép ajándékért érdemes ide jönni, de aki tetőtől-talpig innen szeretne felöltözni, 213 ezer forintot tegyen zsebre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek