Jelmeztippek divatmániásoknak Halloweenre

Az egyre közeledő Halloween, ami a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, játékossága miatt világszerte nagy népszerűségnek örvend. A hazánkban csak kialakulófélben lévő hagyományhoz tartozik az édességek mellett a jelmezek gondos kiválasztása is, melyhez divatmániásoknak gyűjtöttünk össze néhány könnyen kivitelezhető ötletet.

Szex és New York főhősök

Ha ösztönös városi nőknek szeretnénk öltözni Halloweenkor, elég csak a Szex és New York karakterek közül választani egyet és ahhoz igazítani megjelenésünket – írja a fashionindie.com. A Mirandáknak a Zara kínál méregzöld színű kezes-lábast 17995 forintért, a provokatív Samantháknak ajánljuk a Mango piros peplum miniruháját 6995-ért, és visszafogott Charlotte-á válhat a Zara szürke, rövidujjas gyapjúruhájában, ami egy fekete övvel feldobva 13995 forintba kerül a márkánál. Ha a főhősnő, Carrie Bradshaw stílusára vágyik, egy fehér szegecses inggel feldobhatja szettjét, ami a Pull&Bearben 6995 forintba kerül.

Betty, a csúnya lány

A nagysikerű sorozat miatt divatba jött a Betty, a csúnya lány rút kiskacsa karaktere. A Halloweenre rendezett jelmezversenyen igazi befutó lehet, ha Betty-hez hasonlóan közgazdásznak öltözik. A szemüvegkerethez már csak egy fekete-királykék kockás miniszoknya szükséges, ami a H&M-ben 2490 forintba kerül. A Mangóban 9995 forintért kaphatóak hosszabb kötött pulóverek, melyhez Bettyként egy betűs nyaklánc is dukál, ami a  H&M-ben Anna Dello Russonak köszönhetően, nem a legolcsóbban, 29990-ért vihető el.

Alice Csodaországból

Alice karakteréhez még fodrászhoz és kozmetikushoz sem kell menni, hiszen egyik ismertetőjele a természetes, friss arcbőr és a kiengedett hosszú haj. Ha mégsem a babakék ruhát választaná, hasonlóan kislányos megjelenést érhet el a H&M színes koktélruhájában, melyet a hatás kedvéért tüll anyaggal is bevontak a tervezők. Az Alice-hoz hasonlóan különös fantáziavilágba illő ruha 5990 forintba kerül a svéd márkánál.

Fekete Hattyú

Darren Aronofsky balerinákról szóló filmjét hamar megkedvelték a divatmániások. A profi arcfestőt igénylő sminkhez illő fekete csipkeruhát 32995 forintért talál a Zarában, hasonló miniruhát flitteresben a Mango is piacra dobott 15995 forintért. A jelmezhez fekete harisnyát és fekete magas sarkút ajánlunk.

Ön melyik stílusikonnak öltözbe legszívesebben?

Tavi Gevinson

A médiabirodalmat építő blogger nemcsak a kamaszlányok körében népszerű, a divatbemutatók első sorában helyet kapó Gevinson egyedülálló ízlése miatt nyerő ötlet lehet egy Halloween napi jelmezversenyen is. A tökéletes Gevinson megjelenéshez a Pull&Bearban találtunk túlméretezett kabátot fehér gyapjúgallérral 22995 forintért. A fiatal híresség gyakran visel földig érő szoknyát,amit a Zarában fekete és khaki színben is be lehet szerezni 9995-ért. A Gevinson féle rózsaszín H&M sapka 1990-be, egy hozzá passzoló szegecses tornacipő pedig 19995 forintba kerül a Zarában.

Betty Blue

Jean-Jacques Beineix 1986-os kultikus filmje, a Betty Blue bájos, de pszichotikus karakteréhez nem kell különösebb műgonddal elkészített jelmez, megteszi egy kantáros farmer és egy merészebb árnyalatú piros rúzs is. Barna hózentrógerral megtoldott nadrágot a Pull&Bearban 9995 forintért kapni, egy hozzá illő fehér inget kék farmerbetoldásokkal a Zarában 9595 forintért találtunk.

Coco Chanel

Ha a legendás francia divatház alapítójának öltözik, időtlen stílusával biztosan ki fog tűnni a Halloween napi tömegből. A XX. század divatjának legkiemelkedőbb ikonját idén az üzleteket elárasztó Chanel-féle kiskabátok miatt egyszerűen leutánozhatja, nekünk a bő kínálatból a Zarában található fémlánccal beszegett kardigán tetszett a legjobban, ami 22995-ért kapható a márkánál. Szintén a Zarában található a jelmezhez szükséges fekete, tüllel díszített kalap 8595 forintért.

Rihanna

Rihannának öltözni talán az eddig felsoroltak közül a legkönnyebb feladat. Elég hozzá egy Mangóban 29995-ért kapható ezüst csizma, egy khaki ingruha a Zarából 13995-ért, vagy egy állatfejes fekete pulóver farmer shorttal, melynek tökéletes kiegészítője lehet a H&M-ben kapható arany krokodilokkal feldobott napszemüveg 9990-ért, amiért úgysem tolonganak annyian az üzletben.

Marilyn Monroe

Amennyiben szőke szexszimbólumnak öltözne szívesebben, elég csupán beszereznie egy vörös színű rúzst és bejelentkeznie a fodrászhoz. Monroe-éhoz hasonló, szélre libbenő fehér ruhát leginkább az egyre menőbb és kínálatban folyamatosan bővülő vintage üzletekben érdemes beszereznie.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek