OFFLINE

1050 műfogé vagy a fordított magassarkúé a jövő?

2012. október 20., szombat 15:16

Hátborzongató, 1050 emberi fog műanyag másával díszített cipőt tervezett a brit designer-páros, Mariana Fantich és Dominic Young. Az Apex Predators fantázianévre hallgató, egyedi lábbeli elején található aranyfogak valódi nemesfémből készültek. A bizarr lábbeli láttán többen is felháborodásukat fejezték ki: „ Esztétikailag nagyon érdekes. De maga a tény, hogy a lábam alatt fogak vannak, hányingert keltő. Még akkor is, ha ezek műfogak” – írta a Designboom oldalára egy finnyásabb olvasó. A 2008 óta együtt dolgozó alkotópáros szerint azonban munkájuk célja csupán a társadalmi és a természetes evolució párhuzamba állítása volt.

tk3s 20121016 zaf y60 004
Fotó: Fantich And Young/whitehotpix / Northfoto

A dél-afrikai építészetből ihletet merítve hasonlóan elrugaszkodott a valóságtól Leanie Van der Vyver is, aki az amszterdami akadémia elvégzése óta eddig hordható és elegáns darabokat dobott piacra – írja a dailymail.co.uk. A művésznő René van den Berggel összefogva azonban kedvet kapott a kísérletezéshez, így az Ikeás locsolókanna és egy madár lábának keresztezéséből megszületett a tervező első hordhatatlan cipője.

IMG 0187insert-560x840

Ön szerint melyik cipő extrémebb?

 • 106
  A műfogakkal kirakott
 • 724
  A kifordított magassarkú
 • 563
  Mindkettő
 • 84
  Egyik sem
 • 57
  Láttam már bizarrabbat is

A tervező állítása szerint üzenetet hordozó cipő láttán több kérdés is felmerült bennünk: milyen fájdalmas lehet ebben létezni, illetve milyen ruhát lehet vajon párosítani egy ilyen vad designer darabhoz? Ön mit gondol, a műfogakkal kirakott cipő extrémebb, vagy a Lady Gagához passzoló szokatlan magassarkút találja borzalmasabbnak? Esetleg a Celine szőrős mamuszát tartja az év legrútabb cipőjének? A videóból megtudhatja hogyan kell belebújni, és járást imitálni a futurisztikus cipőben!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta