OFFLINE

Önnek hogy tetszik Abodi Dóra mintamixe?

2012. október 19., péntek 12:53

Dora Abodi, azaz Abodi Dóra kiállíthatta a párizsi divathéten, szeptember 25. és október 4. között 2013-as tavaszi-nyári New Golden Era/The golden child című kollekcióját. A kollekció nagyon izgalmasra sikerült, a vidám színű geometrikus mintákat jó ízléssel helyezte a tervező egyszerű szabású holmikra. A minták egyébként nem csak cukik, hanem rendesen át is vannak gondolva, ugyanis: „a kollekció nyomott mintái hosszas kutatómunkával kiválasztott, autentikus erdélyi népművészeti minták, döntően rusztikus és naiv, néhol már groteszk állatminták újrakeveréséből, átértelmezéséből és modernizálásából születtek” – áll a tervezőnő sajtóközleményében.

A lágy és fémes színek angol hernyóselyem siffonra, muszlinra, illetve olasz bőrre kerültek, a szegecseket 14 karátos arany borítja. A székelykapuk geometrikus felületeire és a bekecsek lyuggatott bőrdíszítéseire való utalás nekünk sokkal szimpatikusabb, mint a plázásított kalocsai, vagy a zsindely, de döntse el ön: menő vagy ciki a tarka, mintás nyári kollekció? Szívesen felvenné a baglyokkal, birkákkal, egyebekkel díszített nadrágokat, ingeket, öveket, vagy soha nem adna pénzt ilyesmiért?

A ruhák mellett Abodi egyébként tavaszra ismét remekbe szabott táskákat tervezett (őszi kollekciójának pár darabja bekerült a Vogue kiegészítőket ajánló különkiadásába), kézzel varrt, egyedileg tervezett és gyártatott fémkellékekkel ellátott táskakollekcióra készülhetünk. A táskákra a márka új szimbóluma, az általunk eddig ismeretlen " Iker Unisus" kerül, ez lehet a szárnyas, ugró lóra hajazó motívum, ami több kiegészítőről visszaköszön. Aki figyelemmel követi a tervezőnő munkásságát, annak jó hír, hogy a Phoenix Egg/Carpathian Warrior gömbtáska kollekció két új modellel bővült, a teljes felületen páncélozott „Helmet egg” táskával és a visszafogott fehér és arany „Twisted fringe egg” táskával. De ne is szaporítsuk tovább a szót: nézze meg a galériát, és szavazzon, hogy tetszik a kollekció!

1110 szavazat 1178 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta