OFFLINE

Divatos programajánló: Room party lesz a héten

2012. október 18., csütörtök 13:30

Az október-november nem csak a divatbemutatók miatt lehet érdekes egy divatmániásnak: egyre több hazai divatos rendezvénybe futhatunk bele az ősszel, megmondjuk, hova érdemes menni a héten!

Október 18, csütörtök

A nemzetközi divatnaptárhoz igazodva, október 18-án Budapesten is divathetet rendeznek, de a Toni & Guy Fashion Week bizony csak egy napos: csütörtök délután 5-kor Nanushka tavaszi-nyári ruháinak bemutatójával kezdődik, este 8-kor Anh Tuan őszi-téli cuccaival ér véget. Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő shown bemutatja legújabb kollekcióját Nanusha és Anh Tuan mellett a Je Suis Belle és az USE Unused is. Meghívóval lehet csak bejutni, de akit érdekel a program valószínűleg már rég szerzett.

Október 19, péntek

Az évente kétszer, áprilisban és októberben megjelenő the Room 16. lapszámát ezúttal egy péntek esti bulival ünneplik, amit idén, október 19-én tartanak az Andrássy úti Uri Muriban. A 2004 óta megjelenő magyar és angol nyelvű magazin tavaszi száma férfiakkal volt tele, legújabb kiadásuk címlapjára pedig a 23 éves brazil modellt, Alina Webert választották. Divatanyagaikból megismerhetjük többek között Louis Vuitton és Jil Sander őszi-téli kollekcióinak alapdarabjait, illetve Iván Pohárnok, Cristian Mungiu és Robin Givhan munkásságába is bepillantást nyerhetünk.

16. Room Party az Uri muriban
16. Room Party az Uri muriban

A héten megjelent a PS magazin

PS (Pesti Stílus) magazin eddig is létezett, de most megújult, és mindenhol azt harsogják, hogy jobb lett. Az őszi szám a magyar kortárs tehetségekre kívánja felhívni a figyelmet. A három havonta megjelenő lap szezonális témája a TABU, mely az elfogadás, befogadóképesség és az új felé nyitás határait boncolgatja. A címlapról Sena néz vissza ránk, de helyet kapott a lapban az Emmy Díjra jelölt Varga Judit is. Az őszi számhoz kapcsolódó divatanyagokat közkedvelt divatfotósok készítették, például Viszlay Márk, Barna Bálint vagy Kovács Tamás.

Október 20, ha nevezni akar

Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Fashion Video Festivalra - melynek idei tematikája az Alkémia/Kémia! – a pályázott videókat október 20-ig lehet beküldeni. A november 8–10 közötti rendezvény az előző évekhez hasonlóan idén is sok színes programot kínál a Fesztivál két helyszínén, a Design Terminálban és az Akvárium Klubban. Lesznek kiállítások, divatkonferenciák és nemzetközi divatfilm vetítések.

room

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta