Hogy öltözzenek ősszel a pasik?

A férfiakat nem könnyű elcibálni vásárolni, és még ha el is jönnek velünk, gyakran üres kézzel mennek haza: szerencsére idén van választék, mindenki találhat magának megfelelő stílusú ruhákat. Már csak arra kell rávenni pasinkat, hogy beóvakodjon velünk egy tömött plázába, vagy egy lakásboltba. Öt üzletet néztünk meg: a Látomás időről-időre megnyíló ideiglenes férfiboltjában minden alkalommal más a készlet, válogathatunk olcsó farmerek, színes nadrágok, vastag pulóverek és érdekes pólók közt, de ingek és kiegészítők is vannak szép számmal.

A H&M-ben bőven van választék, de büdös a próbafülke, a Zarában túl sötét van és sokmindenből nincs méret. A Pull and Bearben fiatalos dolgokat találunk, ha kitartóan keresgélünk, a Peek and Cloppenburgban pedig tényleg minden stílusban be tudunk vásárolni: öltönytől a tréningig minden van és irigylésre méltó a télikabát-készlet. Kiszámoltuk, melyik boltban mennyiért öltözhetünk föl, talán nem meglepő, hogy a legolcsóbb a H&M és a Látomás volt a maga 30 ezres keretével, a legdrágább pedig a Peek & Cloppenburg, ahol 70 ezerből jöttünk ki. A részleteket megtalálja a folytatásban!

H&M

Ha már külön hangulatvideó is készült a H&M honlapjára a férfiruhákról, adja magát, hogy oda vigyük pasinkat válogatni: a laza, hétvégi stílustól a komoly öltönyösig elvileg minden megtalálható az üzletben, mi olyan darabokat kerestünk, melyek a GQ Style-on látott, hipszeresen elegáns stílusnak megfelelnek. Színes chino nadrágokból, pulóverekből és kockás ingekből hatalmas a választék, és fiataloknak való nyomott mintás pólókért is érdemes ide jönni. Nagy előnye a helynek, hogy olcsók a ruhák, ugyanez a hátránya is: öltönyt talán nem innen kell választani.

Milyen az üzlet? A férfi részleg a női mellett kap helyet minden üzletben, külön férfibolt nincs, így aztán mindenképp át kell vágni a női holmikon. A ruhák zsúfoltan vannak elhelyezve, rengeteget kell keringeni, hogy legalább a kínálat nagy részét feltérképezzük, arra esély sincs, hogy egy férfi az egészet végigjárja hiszti nélkül. a méretezés keveredik, hol farmerméretek, hol európai férfiméretek vannak a cetlin, ezért nem könnyű a megfelelő ruhát kiválasztani. Az üzlet szellőzésével is gond lehet, a próbafülkéknél ugyanis csípős izzadságszag áll, ami igencsak megkeseríti a próbálgatást.

A kiszolgálás? Gyakorlatilag nincs kiszolgálás, a próbafülkéknél áll egy eladó, aki megszámolja, mit viszünk be. Segítséget nem lehet kérni, ha valamiből kéne másik méret, nekünk kell keresni: tanácsos elkísérni pasinkat, mert úgy könnyebb lesz neki a válogatás és cipekedés, nem megy el a kedve egy póló felpróbálása után az egésztől.

Mennyi egy szett?

Színes chino nadrág: 6990 forint

kockás ing: 6990 forint

pulóver: 6990 forint

pufimellény: 8990 forint

Összesen: 29960 forint

Milyen extrák vannak? Saját márkás parfüm nincs, de tetőtől-talpig fel lehet öltözni a H&M-ből, van zokni, alsónadrág, alsó póló is, illetve kabátok, kalapok, nyakkendők közül is tudunk válogatni. Nagy előny, hogy egy egész szettet össze lehet szedni a bolton belül úgy, hogy még stílusban passzoló kalapja is legyen a férfinek.

Honlap, ahol meg lehet találni az üzleteket és a nyitva tartást is: www.hm.com

Zara

A Zara elegánsabb és drágább, mint a H&M, a vásárlóközönség is inkább harmincasokból áll. Az öltönyökön, és azokhoz illő ingeken kívül itt is dívik a hipszter stílus, rengeteg vastag pulóver van télire. Sok elegáns ing kapható, így biztos nem lesz unalmas az irodista férfi tele, és a legújabb divatnak megfelelő kabátokból, dzsekikből sincs hiány. Ha szeretjük követni a trendeket – és meg is engedhetjük magunknak –, ez a legjobb lelőhely. Egy baj van: kevés méret van mindenből és hamar elfogynak a menő darabok, tehát még a szezon elején be kell vásárolni.

Milyen az üzlet? A ruhákat stílus szerint rendezik az üzletben, így nem könnyen átlátható a készlet: simán lehet a nekünk tetsző pulóverhez nagyon hasonló az üzlet másik sarkában, a cipők a polcok alján vannak, és alig van méret belőlük. A Zara igyekszik segíteni nekünk és komplett szetteket tesznek vállfára, hogy egy helyről tudjuk összeszedni az összeillő darabokat, de ha nem pont arra az összeállításra vágyunk, amit ők kitaláltak, akkor jó sokáig kell keringeni. A sötét üzlettér amúgy elegáns megoldás, csak a próbafülkékben túl feltűnően keringenek a földön a pormacskák és a félhomályban nem is lehet rendesen megnézni a felpróbált ruhát.

A kiszolgálás? Ha valamiből méret kell, könnyen találunk eladót, aki rohan és segít. Nagyon előzékenyek a próbafülkéknél is, de stílustanácsadást ne várjunk tőlük.

Mennyi egy szett?

Farmer: 9595 forint

kockás ing: 9995 forint

pulóver: 17995 forint

átmeneti kabát 22995 forint

Összesen: 60580 forint

Milyen extrák vannak? Rengeteg Zara parfüm kapható, sálak, nyakkendők, övek és esernyők is kaphatók. Van zokni és alsónadrág is, tehát itt is fel lehet tetőtől-talpig öltözni.

Honlap: www.zara.com

Látomás

A Látomás Casual Friday férfinapokat rendez egy lakásboltban. Az üzlet Facebook oldalát figyelve lehet értesülni arról, melyik hétvégén nyit ki a belvárosi üzlet, ahol minden alkalommal más készletből lehet válogatni. A tulajdonos és üzletvezető figyel arra, mi fogy, így ha megtetszik valami, amiből már nincs méret, van rá esélyünk, hogy legközelebb lesz. Érdemes nyitásra érkezni, mert hamar elfogynak a legjobb dolgok. Öltönyért ne ide induljunk, farmert, chino nadrágot, pólót és pulóvert azonban biztos találunk. Kabátok ott jártunkkor nem voltak, övek és sálak viszont igen. Nem innen fogjuk teljesen felöltöztetni pasinkat, de jó árú és máshol nem kapható érdekességekért érdemes benézni.

Milyen az üzlet? Az üzlet jelenleg egy Nyár utcai társasház harmadik emeletén működik egy lakásban, de hamarosan elköltözik – a Facebookról ki fog derülni, hová és mikor. Kellemes, világos, átlátható a bolttér. Mivel nincs óriási választék, nem is jönnek zavarba a férfiak, hogy mit válogassanak.

A kiszolgálás? A kiszolgálás sokkal közvetlenebb, mint a plázaboltokban, a boltot vivő lányok stílustanácsot is adnak, ha van rá igényünk. Segítenek méretet keresni, ajánlanak szívesen ruhákat, nyugodt, beszélgetős hangulatban próbálgathatunk. A próbafülkék is világosak és kényelmesek.

Mennyi egy szett?

Nadrág: 8500 forint

pulóver: 6500 forint

ing: 5000 forint

kabát helyett laza zakó kapható 9500 forintért

Összesen: 29500 forint

Milyen extrák vannak? Rengeteg bőröv van, jó áron, és a most divatos csősálakból és napszemüvegekből is van egy pár. Nincs parfüm, alsógatya, nyakkendő, de nincs is rá igény.

Innen lehet informálódni: www.facebook.com/latomas

Pull and Bear

A Pull and Bear a tiniknek van kitalálva, nem próbálkoznak öltönyökkel, sok a széldzseki és a vicces nyomatos póló. A felhozatal hasonló, mint a többi Inditex boltban, igazából így, hogy ez a negyedik üzlet, ahová betérünk, már megértjük, ha pasink elveszti türelmét. Drága átmeneti kabátok és műbőr dzsekik közt tobzódunk, de vannak menő pulóverek, színes nadrágok, ingek, és a pólók közt is szép számmal akad olyan, amit egy 30-as férfi felvehet.

Milyen az üzlet? Ez a legrendetlenebb bolt, ahová betértünk, a káosz valószínűleg a tömeggel egyenesen arányosan nő – és elég nagy volt a tömeg. Eredetileg rendesen ki lehettek pakolva a pólók és pulóverek, de ahogy méret után túrnak a vásárlók, óhatatlan összegyűrődik minden.

A kiszolgálás? Csak a próbafülkénél találtunk eladót, ők kedvesek voltak, de csak arra figyeltek, hogy biztos ne vigyünk be a megengedettnél több ruhát a próbafülkébe.

Mennyi egy szett?

Nadrág: 8995 forint

pulóver: 9995 forint

ing helyett pólót próbáltunk: 3995 forint

átmeneti kabát: 27995 forint

Összesen: 50980 forint

Milyen extrák vannak? Van parfüm és sok vicces mintás alsó is, amitől kiszaladunk a világból. Kapható zokni, kalap, pénztárca, táska és cipő is, de aki innen öltözik fel, azt gimnazistának fogják nézni.

Honlap:www.pullandbear.com

Peek & Cloppenburg

A Pull and Bearrel ellentétben ez az üzlet abszolút a felnőtt, középkorú férfiakat célozza meg stílusával, akik ha náluk veszik meg Boss öltönyüket, talán a sarokban berendezett Review polcokról bevásárolnak fiuknak is. Ott jártunkkor rengeteg jól öltözött üzletember keringett a komoly ingek körül. Télikabátot is biztos innen vesz, aki megteheti, bár minket nem nyűgözött le a fekete pufidzseki-áradat, főleg, mikor megláttuk, hogy a legtöbb kabát 60 ezer forintnál drágább.

Milyen az üzlet? Hatalmas, fényes, tágas. Ahogy beérünk, elállja utunkat a rengeteg kabát, ami kicsit zavaró. A ruhák márkák szerint vannak csoportosítva, nem könnyű összeillő inget és pulóvert választani, a méretkeresés pedig még bajosabb. Sokmindenből csak nagy méret van, a leárazott holmik meg úgy állnak a szetndereken, mintha turkálóban lennénk – pedig még így is 15 ezer forint egy Boss ing. A próbafülkék kicsik és rendetlenség van bennük, mint mindig, ha a vásárlóknak maguknak kell visszapakolniuk.

A kiszolgálás? Nem találkoztunk eladóval egyáltalán.

Mennyi egy szett?

Nadrág: 14990 forint

ing: 14990 forint

pulóver helyett póló: 2990 forint

bőrdzseki: 39990 forint

Összesen: 72960 forint

Milyen extrák vannak? Elegáns táskák, vicces sálak és szép nyakkendők vannak, de például cipőt nem találtunk, és alsót se, de lehet, hogy mi nem voltunk elég körültekintőek. Itt megnézheti, mennyi márkát forgalmaz az üzlet, félelmetesen sokat.

Honlap: www.peek-cloppenburg.hu

Nő a férfiosztályon

Ha már úgyis elkísérjük társunkat vásárolni, magunknak is nézhetünk valamit. Divatosak most a bő férfiingek, de sálat és övet is vehetünk a férfiosztályon. Egy baj van: a férfiholmik még mindig drágábbak, mint a nőik, úgyhogy nem nagyon éri meg a pasicuccok közt nézelődni. a Látomásban egy kis méretű, nagyon menő színű inget próbáltunk, de még az is nagy volt (5000 forint), a H&M-ben nyomatos pólót, de sokalltuk a vékony felsőért a 3990 forintot.

A Pull and Bearben oversize pulóvert néztünk, ha pasink megveszi, fogjuk tudni hordani, de amúgy nem kihagyhatatlan ajánlat a bolyhos pulóver 8995 forintért. A Zarában nem próbáltunk semmit, mert ott nem mehet nő a férfi fülkébe, a Peek & Cloppenburgban pedig a legjobban az 5990 forintos csősál tetszett, azt talán meg is vennénk, hiába tervezték férfiaknak. Összességében semmi olyat nem találtunk, amiből nem kapunk jobbat a női osztályon, a galériában megnézheti, miket próbáltunk fel!

Oszd meg másokkal is!
Mustra