OFFLINE

Bugyi után ruhát tervez Bódis Bogi

2012. október 13., szombat 10:53

Boltokba került az a minikollekció, amely Bódis Boglárka világbajnok fehérneműje alapján készült és megnyílt a tervezőnő új márkájának bemutatóterme is: a tervezővel az elmúlt másfél év eredményeiről beszélgettünk. Kezdjük az elején: a Les Fleurs du Mal (A romlás virágai) fantázianevet viselő győztes fehérneműkollekció darabjait Magyarországon két Triumph üzletben árulják, összesen nyolcezer készült a szettekből. Az elmúlt pár hét tapasztalatai szerint a body a legkelendőbb, és a 75B-s méretű darabok keltek el a leggyorsabban. A limitált szériával persze együtt jár a húzós ár, így a jól fogyó body például 25 ezer forintba kerül.

Bugyi helyett inkáb kollekciót tervez

Mint kiderült, Bódis Boglárkának egy állást is felajánlottak a Triumph-nál kezdő tervezőként, de ő nem fogadta el. „Úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok az eredeti álmommal és egy öltözékkollekcióval rukkolok elő” – mondta a tervező a Díványnak, aki a napokban debütált Elysian nevű márkájával, amelyet iskolatársával, Gajer Emesével együtt hozott létre. „Az Elysian szó több jelentést hordoz magában: szépség, tökéletesség és békesség. Ezek azok az alapértékek, amelyeket mi is képviselni szeretnénk” – nyilatkozta a tervező, de a kiadott hivatalos leírás sokkal fenköltebben fogalmaz: "Elysian utazó nő, aki nyitott és kíváncsi a világra. Igazi felfedező. A márka szimbóluma az őz, hiszen megtestesíti ezeket az értékeket. Kecses, szelíd és szabad" – nyilván mi is ilyenek leszünk, ha ezt a márkát viseljük.

Bódis Boglárka és Gajer Emese célja az volt, hogy egy nő az alapruhatára minden darabját be tudja szerezni náluk a hétköznapi viselettől az alkalmi öltözékekig, a sportos darabokat leszámítva ezért a kiegészítők – övek, táskák és egyéb díszek – is fontos szerepet kapnak nálkuk. Terveik szerint ők is szezononként új darabokkal jelentkeznek majd, a tavaszi/nyári kollekcióhoz már meg is vannak az ötletek: „A tervezőtársam egy ideig Indiában él majd. Korábban is járt már kint, és reményeink szerint gyönyörű indiai selymekkel tudjuk majd frissíteni a kollekciót" – mondja Bódis.

Olyan volt, akár a Hold

Az első, őszi-téli kollekciót először szűk körben mutatták be, a premiert két másik bemutató követte, Bódisékat ugyanis meghívták a Marie Claire Fashion Days-re, hogy a Future Generation többi tagjával együtt prezentálhassák, mit tudnak.

A kollekciót egy, Dia Reeves írónőtől származó idézet inspirálta: “She was like the moon – part of her was always hidden away.” („Olyan volt, akár a Hold - az egyik arca mindig rejtve maradt”). A kollekció színei a csontfehér, a narancsos-rozsda, sötétkék és fekete, felhasznált anyagai a hernyóselyem (szatén és muszlin), elasztikus jersey, sok kötött kelme, gyapjúszövet, és bőr. A kollekcióra a letisztult szabásvonalak, a szimmetria, és a visszafogott színvilág jellemző.

A megrendelések pedig folyamatosan jönnek

Bódis Boglárka nagyon szerencsésnek érzi magát, érezheti is: a fehérnemű-tervező verseny miatt könnyebb helyzetben van, mint más, első kollekciós tervezők, például a megrendelések miatt nem kell aggódnia. „Valaki egy magazinban találkozott az egyik kreációmmal, és azt mondta, ő is szeretne egy ilyet, csak más színben. A bemutatóteremben található darabok csak a mintakollekció részei, és azzal vagyunk többek egy konfekciót áruló márkánál, hogy az egyedi kéréseknek megfelelően átalakítjuk ezeket a darabokat” – mondta lapunknak a tervező, akinek hosszútávú tervei között szerepel, hogy a márkát Délkelet-Ázsiában is bemutassa. „Nagyon szeretnek mindent, ami európai, amit luxusmárkaként lehet definiálni, ami manufaktúrában készül és kis szériás. Itt meg is van az a piaci réteg, ami megengedheti, hogy magasabb árfekvésű termékeket vásároljon”.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta