Mihalik Enikő mellet, Kondás Kata csontokat villant a divatheteken

Magyar szupermodellekből nem volt hiány a 2013-as tavaszi kollekciókat bemutató kifutókon. New Yorktól Párizsig a legnagyobb divatházak bemutatóin futhattunk bele ismerős arcokba Mihalik Enikőtől Rajzák Kingáig. Összegyűjtöttük az öt legtöbbet foglalkoztatott hazai modellt, ön pedig szavazhat: ki a kedvence?

Bogár Nikolett

A Mihalik Enikőhöz, Nagy Rékához és Szikszai Johannához hasonlóan Békéscsabáról származó modell 16 évesen tűnt fel a Veet Elite Model Look győzteseként. A Visage modelljeként idén 17 bemutatón vett részt, többek között New Yorkban volt látható Mara Hoffman ,Tadashi Shoji bemutatóján, Milánóban Giorgio Armani, a Dolce & Gabbana és a Les Copains showján is megfordult. Párizsban pedig ő volt a Peachooo Krejberg nyitó modellje, továbbá ő zárta a Yohji Yamamoto bemutatót is a párizsi divathéten.

Axente Vanessa

A 182 centis fiatal modell már a februári divathéten is a Prada exluzív modelljeként nyitotta meg a bemutatót, amit az olasz divatház reklámfotózása követett. A nagylengyeli lányt idén sem hanyagolták a divatshowkról, New Yorkban feltűnt a Richard Chai,Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Calvin Klein, az Alexander Wang bemutatón, továbbá ő zárhatta Victoria Beckham showját is. Exkluzív modellként pedig látható volt a Giles bemutatóján Londonban, illetve a Prada shown Milánóban, de helyet kapott a Christian Dior kifutóján is Párizsban, ahol egyébként 27 bemutatón szerepelt. Többek között a Nina Ricci, a Viktor & Rolf, a Loewe, a Céline, a Givenchy, a Sacai, a Chloé, a Miu Miu, az Alexander McQueen és Valentino kifutóján volt látható.

Kondás Kata

Az 1994-ben született debreceni modell Kate Kondasként robbant be a nemzetközi köztudatba 2009-ben, mikor megnyert egy hazai modellt versenyt, aminek köszönhetően több ügynökség is szerződést ajánlott neki.Az egyre nagyobb sikereket bezsebelő modell, a 2013-as tavaszi kollekciókat bemutató divathéten feltűnt a BCBG Max Azria és Ralph Lauren showján New Yorkban, Londonban a Margaret Howell kifutóján, Milánóban Giorgio Armani legújabb kollekcióját mutatta be, majd Párizsban a Mugler shown is szerepelt.

Mihalik Enikő

Az ország legfelkapottabb szupermodelljét leginkább erotikus stílusú divatanyagairól ismerjük. Idén több profi fotósorozatot is termelt a békéscsabai modell, többek között láthattuk punk szabadságszoborként, aberrált Catherine Deneuve-ként, felöltözve, betépett kísértetként, de még nevetgélős képeket is lőtt róla Victor Demarchelier a Harper's Bazaarnak. Mihalik legjobb bemutatói a divatheteken a New York-i Cushnie et Ochs bemutató volt, illetve a Sachin+Babi show, melyet a magyar modellel nyitott és zárt a divatház.Londonban pedig megfordult a Daks, az Issa, Mary Katrantzou és Margaret Howell kifutóin is.

Rajzák Kinga

Önnek melyik magyar modell tetszett legjobban a divathéten?

A tavalyi évben a H&M arcaként is feltűnő modellt az elmúlt hetek legaktívabb modellei között tartják számon. Rajzák Kinga ugyanis több, mint ötven kifutón vonult végig, feltűnt például a Victoria Bekcham, Rodarte, Jason Wu és Alexander Wang showján New Yorkban. A szlovákiai, Dunaszerdahelyen született modell Londonban a Burberry Prorsum és a Mulberry bemutatón, Milánóban többek között a Versace, az Alberti Ferretti, a Dolce & Gabbana, illetve az Iceberg shown szerepelt. Párizsban pedig bemutathatta Christian Dior, Maison Martin Margiela és Dries Van Noten legújabb kollekcióit is.

Ön mit gondol, melyik magyar szupermodell volt a legsikeresebb az elmúlt három hét bemutatói alapján? A szemtelenül fiatal Axente Vanessa, vagy a DVSC jelenlegi edzőjének lánya Kondás Kata? Esetleg a kislányos arcú Bogár Nikit tartja esélyesnek? Vagy a kifutón ritkán látható Mihalik Enikőnek örült a legjobban? Esetleg már unja a Mihalik körüli felhajtást és inkább a bemutatóival rekordot döntögető Rajzák Kingát találja a legszimpatikusabbnak? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek