OFFLINE

13 kilót nyom a világ egyik legdrágább ruhája

2012. október 11., csütörtök 10:26

Míg a párizsi divathéten Lagerfeld és Westwood mutatja meg, melyek lesznek a jövő nyár slágertermékei, az ukrán divathét is tartogat különlegességeket: itt mutatták be ugyanis a világ egyik legdrágább ruháját, melyet az angol designer, Debbie Wingham tervezett – írja a huffingtonpost.com. Nekünk, akik a legtöbb esetben a H&M-ből és Zarából töltjük fel ruhatárunkat, tátva maradt a szánk az 50 fekete gyémánttal díszített estélyi ruha láttán, ami mögött Kelly Osbourne 267 karátos fekete gyémántlakkja egyértelműen elbújhat. A kézzel varrt, csillagszóróra emlékeztető fekete peplum szabású ruha súlya 13 kiló, és az árazásban sem volt visszafogott a tervezőnő, ugyanis 3,5 millió fontra, 1 milliárd 190 millió forintra taksálja alkotását.

Az autodidakta brit designer Ukrajnában bemutatott kollekciója javarészt a harmincas évekre emlékeztető darabokból áll, ami várhatóan a Raf Simons féle Dior ruhák mellett a vörös szőnyeges események nagy slágere lesz majd a szezonban. Wingham a 2005-ös BAFTA-n tűnt fel ruhájával, melyről akkor egy jól ismert divatrovatvezető így nyilatkozott: „Az idei BAFTA legjobb ruháját egy ismeretlen tervező készítette el.” A 18 éves kora óta ruhákat gyártó designer azóta már olyan hollywoodi hírességeket öltöztet, mint Dita von Teese, Kate Winslet, Hillary Swank vagy a mégsem terhes Beyoncé, illetve sorra jelennek meg munkái a Vogue-ban, a Vanity Fairben és az Elle-ben is.

A The World Record Academy felvette listájára Wingham hat hónap alatt elkészített ruháját, mellyel bekerült a világ legdrágább ruháinak klubjába. A listán eddig olyan darabot kaptak helyet, mint az a 15 millió dolláros koktélruha, amit 85 gyémánttal díszítettek fel – ez a legdrágább koktélruha címet birtokolja. Néhány évvel ezelőtt pedig egy malajziai designer, Faisol Abdullah tervezett egy „Kuala Lumpur Csalogánya” elnevezésű ruhát, melyre 30 millió dollár értékben varrt fel körte formájú gyémántokat: a 751 darab követ a neves közel-keleti ékszerház, a Mouwad biztosította számára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta