10 divatblog, amit muszáj követni

A Sartorialist és a Lookbook mellett számos olyan Tumblr és egyéb blog van, amit muszáj követni - legalábbis annak, aki szeret másképp kinézni, mint a tömeg a Combinón. Összeszedtünk tíz blogot, ami szerintünk szuper, és amiket mi is követünk. Van köztük DIY blog, online shopot is kínáló blog, és szimpla, ezt vettem fel ma blog.

1. What I Wore

Jessica Quirk a blogján minden nap megjelenteti, mit viselt, le is írja, honnan szerezte be a ruhadarabokat. Ha pedig olyasmit visel, amit ő maga csinált, vagy maga alakította át, részletesen megmutatja, hogy kell azt csinálni. Partiszettjeiből, hétköznapi összeállításaiból, és munkába való ruháiból is lehet ötletet meríteni.

Quirk1
Jessica Quirk / Tumblr

2. Atlantic-pacific

Az Atlantic-pacific blog szerzője abban egyedülálló, hogy megmutatja, egy-egy ruhadarabot, például egy fehér kötött pulcsit hányféleképpen lehet viselni. Merész összeállításai azért érdekesek, mert rengeteg olyan pulóvert, inget, cipőt vesz fel együtt, ami az ember fejében meg sem fordulna soha. De mégis jól néz ki.

3. Kate Spade New York

A kate spade New York márka alapítójának blogján nem csak megnézni lehet a ruhákat, cipőket és táskákat, hanem rendelni is. Spade Tumblrén az életét is nyomon követhetjük, a számtalan jobbnál jobb szetten túl például Bon Iver koncertfotókat is közzétesz, vagy épp Moholy-Nagy László képeit rakja ki.

4. Glitternglue.com

A Glitter 'N Glue az egyik legjobb DIY, azaz Do It Yourself (csináld magad) blog, a kiegészítőktől kezdve a karkötőkön át egészen a napszemüvegekig mindent átalakít a blog szerzője. Ez önmagában más blogokon is megtalálható. Azonban a csaj arra is veszi a fáradtságot, hogy egy-egy ruhát, amibe beleszeret – akár katalógusban, akár a kifutón látta – megcsinál fillérekből, és megmutatja nekünk is, hogy kell.

5. Looking Marvelous

A Looking Marvelous Tumblr szerzője nem csak divatos cuccokat pakol egymás mellé, mint ahogy azt a Polyvore-on látni. A szetteket koncepcióra húzza fel, mindegyiket valamelyik képregény ihlette. Van Amerika kapitány összeállítás, természetesen Marvel kapitány is, az Iron Manből Pepper Potts ruhák, vagy épp Dr. Octopus (Pókember) inspirálta őszi szett.

tumblr maw7y7RgTz1r8lkjvo1 1280
Looking Marvelous

6. Glitter Guide

A Glitter Guide blogon a beauty, street fashion és a lakberendezés is jól megfér együtt. A szerző rengeteg képet posztol modellekről, egy-egy ruhadarabról, rúzsról, táskáról, persze ügyelve arra, hogy szép környezetben mutassa meg például az új borítéktáskáját.

7. Classy In The City

A Classy In The City akár Victoria Beckham blogja is lehetne, körülbelül annyira luxus dolgokat posztol a blog szerzője. Lakberendezés, cipők, ételek, ruhák, parfümök, sminkkészletek, táskák vannak a blogon, mindegyik természetesen a legnevesebb márkákból.

8. Young Hollywood Celebs

Miley Cyrust, Kardashienékat, Selena Gomezt, Ryan Goslingot, Anne Hathaway-t, Emma Watsont és hasonló korú celebeket posztol nap mint nap a Young Hollywood Celebs blog szerzője. Lesifotók, vörös szőnyeges fotók, filmbemutatók, koncertek fotóit is látni. Hétköznapi ruhákhoz, trendi kutyasétáltatáshoz és akár alkalmi szettekhez is lehet innen inspirálódni.

9. My Vintage Vogue

Fotók az ötvenes-hatvanas évek Vogue magazinjaiból, képek a huszas-harmincas évek divatmagazinjaiból – többek közt ezek jellemzik a legjobb vintage fashion blogot. Természetesen csak modelleket látni, többnyire fekete-fehér képeken, akadnak azért színes képek és rajzok is. A My Vintage Vogue Tumblr elképesztően szép gyűjtés nagyanyáink, dédanyáink korából, fantaszikusak a ruhák és a frizurák.

tumblr m9wq22nOJx1qzbijso1 1280
Vintagevogue

10. Napi Kate Moss

Kate Moss mindig kifogástalan outfitje miatt került a felsorolásba. Két blogot is ajánlunk a témában, az Eat Kate blogon egész képernyőt betöltő képeken nézhetjük meg, hogyan öltözött fel Kate Moss. A Kate Moss Tumblren pedig rengeteg képet látni Moss-ról, főleg modellfotókat, de még egészen fiatal korából is vannak bőven képek. A fekete színt imádó modell hétköznapi outfitjeiből bőven lehet szemezgetni – a rövidnadrágos laza szettől a legelegánsabbig mindenféle stílusban bemutatja, mennnyire nem unalmas a fekete.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek