Így nem tesz tönkre a magas sarkú!

A brit ortopéd-szakorvos, Martin Bell megunta, hogy a nők hülyén billegnek magas sarkú cipőikben, illetve borzalmas fájdalmakat állnak ki, és lassan meg is nyomorítják magukat a helytelen tartással, ezért tanfolyamot indított, melynek célja nem egyszerűen csak az, hogy megtanuljunk szépen járni tűsarkakon, hanem az is, hogy egészségesen hordjuk a nőies lábbelit.

Sok nő térd- és derékfájásra panaszkodik, ha hosszú ideig magas sarkút visel, ennek a helytelen, de javítható tartás az oka – a fájdalom mellett ízületi kopással is számolhat az, aki nem tanul meg helyesen járni. A fájdalom oka, hogy bizonytalanul állunk a magas sarkú cipőben, de ha lábizmainkkal kellőképp megtámasztjuk magunkat, az ízületekre nehezedő terhelést átveszik azok.

„A magas sarkú cipőt hordó lányok körében a legnagyobb probléma a gyenge térd és a hátfájás. Sétálniuk kell előttem, hogy megnézhessem, milyen az erőnlétük és mennyire erősek a lábizmaik. A lábaink vezetik el a földre lépéskor keletkező rezgéseket, ha nem megfelelően járunk, meg fognak fájdulni” – mondta a Daily Mailnek Bell, aki a hozzá jelentkező nők járásáról videót készít, azt elemzi.

Miután kielemezi adott nő mozgását, személyre szabott tanácsot ad arról, melyik izmot kell erősíteni. Általános tanács, hogy egyenesen kell állni, nem szabad se előre, se hátra dőlni, na meg az se jön rosszul, ha erős, edzett vádlink és combunk van. „Az a baj, mikor olyan lány ugrik bele egy pár magassarkúba, aki soha nem edzett, nincs izomtudata. A test nem érti, mi történik, ezért aztán úgy fog mozogni a lány, mint egy újszülött borjú” – tette hozzá Martin Bell, aki szerint nincs semmi baj a tűsarkakkal, csak tudni kell járni bennük!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek