OFFLINE

Enni és pisilni nem illik a divathéten!

2012. október 6., szombat 14:37

Véget ért a New York-i, a londoni, a milánói, és a párizsi divathét is: azon kívül, hogy mit fogunk hordani jövő tavasszal, azt is megtanulhattuk, hogyan kell viselkedni a divatbemutatók első sorában. Nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy hamarosan oda kerülünk, de a díszvendégként pompázó celebektől és jól értesült divatbloggerektől elleshetjük, hogyan viselkedjünk, ha hirtelen divatbemutatóra invitálnának minket!

Az Observer újságírónője, Lauren Laverne a londoni divathéten kifigyelte, mit csinálnak a legmenőbb divatbloggerek a bemutatók között: mind úgy vannak felöltözve, mint a 70-es évek könyvtárosnői, vagy a 90-es évek raverei, és egymást fotózzák szomorú arccal, görnyedt pózokban.

Tapasztalata szerint lökdösődni simán szabad, viszont tilos ujjal mutogatni bárkire is, igen, még a selyemszoknyát és tollas fejdíszt viselő férfiakra is – merthogy a divatheteken ilyenek is vannak bőven. Ha a divatbemutató első sorában kapunk helyet, nem szabad mosolyogni, legalábbis senki nem szokott, aki divattal foglalkozik, csak a dísznek meghívott celebnők engedhetik meg maguknak, hogy kivillantsák fogukat. Tilos enni, ami persze érthető, ha épp megy a show, de a bemutatók között sem szolgálnak fel semmit. És vécé sincs. A divatszakértők soha nem is pisilnek, legalábbis Lauren Laverne-nek ezt mondták a hoszteszek, mikor a mellékhelyiség felől érdeklődött. Az kicsit megnyugtató, hogy a divathetek látogatói legalább isznak, mégpedig Vita Coco nevű, különlegesen egészséges kókuszlevet.

Az első sorban ülők a show kezdetéig telefonálhatnak, és telefonálnak is: bárki hívja őket, azt kamuzzák, hogy az egyik tervező hívta őket, hogy adjanak tanácsot, azt ciki bevallani, hogy a főnök érdeklődött a leadandó cikkek iránt. A show alatt viszont szinte kötelező telefonnal fotózni az érdekesnek talált ruhákat (így aztán mindenki mindent lefényképez, nehogy kimaradjon valami olyan, amit később felkapnak). Ha ezeket a szabályokat már ismerjük, és sikerül olyan őrülten felöltöznünk, mint egy japán divatblogger, akkor akár talán meghívó nélkül is bejuthatunk a februári divathéten valamelyik bemutatóra: Londonban például egyszer sem kértek meghívót egy cicafüles hajpántot, kockás pokrócot, neon edzőcipőt és sortot viselő pasitól, szóval nekünk is lehet esélyünk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta