Enni és pisilni nem illik a divathéten!

Véget ért a New York-i, a londoni, a milánói, és a párizsi divathét is: azon kívül, hogy mit fogunk hordani jövő tavasszal, azt is megtanulhattuk, hogyan kell viselkedni a divatbemutatók első sorában. Nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy hamarosan oda kerülünk, de a díszvendégként pompázó celebektől és jól értesült divatbloggerektől elleshetjük, hogyan viselkedjünk, ha hirtelen divatbemutatóra invitálnának minket!

Az Observer újságírónője, Lauren Laverne a londoni divathéten kifigyelte, mit csinálnak a legmenőbb divatbloggerek a bemutatók között: mind úgy vannak felöltözve, mint a 70-es évek könyvtárosnői, vagy a 90-es évek raverei, és egymást fotózzák szomorú arccal, görnyedt pózokban.

Tapasztalata szerint lökdösődni simán szabad, viszont tilos ujjal mutogatni bárkire is, igen, még a selyemszoknyát és tollas fejdíszt viselő férfiakra is – merthogy a divatheteken ilyenek is vannak bőven. Ha a divatbemutató első sorában kapunk helyet, nem szabad mosolyogni, legalábbis senki nem szokott, aki divattal foglalkozik, csak a dísznek meghívott celebnők engedhetik meg maguknak, hogy kivillantsák fogukat. Tilos enni, ami persze érthető, ha épp megy a show, de a bemutatók között sem szolgálnak fel semmit. És vécé sincs. A divatszakértők soha nem is pisilnek, legalábbis Lauren Laverne-nek ezt mondták a hoszteszek, mikor a mellékhelyiség felől érdeklődött. Az kicsit megnyugtató, hogy a divathetek látogatói legalább isznak, mégpedig Vita Coco nevű, különlegesen egészséges kókuszlevet.

Az első sorban ülők a show kezdetéig telefonálhatnak, és telefonálnak is: bárki hívja őket, azt kamuzzák, hogy az egyik tervező hívta őket, hogy adjanak tanácsot, azt ciki bevallani, hogy a főnök érdeklődött a leadandó cikkek iránt. A show alatt viszont szinte kötelező telefonnal fotózni az érdekesnek talált ruhákat (így aztán mindenki mindent lefényképez, nehogy kimaradjon valami olyan, amit később felkapnak). Ha ezeket a szabályokat már ismerjük, és sikerül olyan őrülten felöltöznünk, mint egy japán divatblogger, akkor akár talán meghívó nélkül is bejuthatunk a februári divathéten valamelyik bemutatóra: Londonban például egyszer sem kértek meghívót egy cicafüles hajpántot, kockás pokrócot, neon edzőcipőt és sortot viselő pasitól, szóval nekünk is lehet esélyünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra