OFFLINE

Programajánló: időszakos fotókiállítás az időtlenségről szegecses Louboutinnal

2012. október 5., péntek 10:19

A 2012-es Design Hét második napján a kissé festékszagú Fogasház Kulturális Befogadótérben megnyílt a Timeless fotókiállítás Heisler Zsófia és Krulik Marcell kép-párjaival, amelyeken az időtlenséget jelképező vintage ruhák a főszereplők.

„A Szputnyik shop a slow fashion jegyében egy rendhagyó időutazásra invitálja a divat és fotóművészet kedvelőit. A Fogasházban megrendezésre kerülő időszakos kiállítás Heisler Zsófia és Krulik Marcell alkotásain keresztül mutatja be a vintage ruhák időtlen szépségét és az egyediségükben, minőségükben rejlő értékeket. Heisler Zsófia analóg géppel készített fotói egy múltbeli visszapillantást, történeti távlatot nyújtanak a Lauren Bacall fémjelezte 20-as és 30-as évek békebeli glamour világába. Krulik Marcell a digitális technika segítségével erre a mímelt múltra reflektál a fiktív közegből kiragadott modell mai, életszerű környezetbe történő áthelyezésével. A kapcsolódási pontokat a kép-párokon életre keltett ruhadarabok és kiegészítők adják. Az egymásban visszatükröződő két korszak arra világít rá, hogy a vintage, mint stílus valóban kortalan” – olvasható az ajánlóban.

A két terem ugyan igen gyorsan megtelt az érdeklődőkkel, az esemény megnyitója csúszott egy fél órát. Persze az idei Design Hét a slow mozgalmak körül forog és mottója is az, hogy Élj lassabban! Erre Szűcs Péter, a Marie Claire főmunkatársa és a Fashion Issue főszerkesztője is felhívta a figyelmünket, amikor megnyitotta a tárlatot. Mint elmondta, nyugaton már régen megcsömörlöttek az emberek, egyre többen vannak, akik nem akarnak megfelelni másoknak, önmaguk akarnak lenni. Ő pedig irigyli azokat, aki szabadon, konvenciók nélkül élnek. És micsoda véletlen,  volt egyébként Heisler Zsófia egyik korábbi kiállításának címe.

Mivel a kiállítás létrejöttében sokat segített a Szputnyik Shop is, így nem csoda, hogy az időszakos tárlat ideje alatt egy pop-store is működik a Fogasházban és a nyitva tartás is elég ideális, ugyanis akkor tárja ki ajtaját, amikor a másik két üzlet bezár. Szerencsére a kínálatot még a hivatalos nyitás előtt meg tudtuk nézni, később ugyanis olyan tömeg árasztotta el a kéthelyiséges alkalmi üzletet, hogy nem tudtunk volna nyugodtan szemlélődni. Az egyik helyiségben új kiegészítők és ruhák között lehet válogatni, és igen könnyű elveszni a sok bizsu között, de a táskákkal is sokan kokettáltak. Bár most már tényleg itt az ősz, azért női atléták és pólók is akadtak még bőven.

A belső helyiségben kaptak helyet a vintage, illetve használt holmik. Rögtön az ajtóban meg is álltunk, hogy alaposan szemügyre vegyük a szegecses Christian Louboutin cipőt, ami egy hasonlóan vonzó Yves Saint-Laurent lábbeli mellett feszített, de a tyúklábmintás Escada-zakóval is szemeztünk egy keveset. De ez nem minden, az uniformistól kedve a bőrdzsekiken át szinte minden megtalálható, és akárcsak a Retrockban, itt is van, amit kicsit átalakítanak, feljavítanak mielőtt a vállfára kerülne, például szegecseket raktak egy maxiszoknyára.

Helyszín: Fogasház Kulturális Befogadótér (1073 Budapest, Akácfa utca 51)

Kiállítás nyitva tartás: 2012. szeptember 29-től október 17-ig megtekinthető hétfőtől szombatig 12.00-04.00-ig, vasárnap 16.00-04.00-ig.

Pop-up store nyitva tartás: keddtől péntekig 19.30-24.00, szombaton 17.00-01.00, vasárnap és hétfőn pedig zárva van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta