Programajánló: időszakos fotókiállítás az időtlenségről szegecses Louboutinnal

A 2012-es Design Hét második napján a kissé festékszagú Fogasház Kulturális Befogadótérben megnyílt a Timeless fotókiállítás Heisler Zsófia és Krulik Marcell kép-párjaival, amelyeken az időtlenséget jelképező vintage ruhák a főszereplők.

„A Szputnyik shop a slow fashion jegyében egy rendhagyó időutazásra invitálja a divat és fotóművészet kedvelőit. A Fogasházban megrendezésre kerülő időszakos kiállítás Heisler Zsófia és Krulik Marcell alkotásain keresztül mutatja be a vintage ruhák időtlen szépségét és az egyediségükben, minőségükben rejlő értékeket. Heisler Zsófia analóg géppel készített fotói egy múltbeli visszapillantást, történeti távlatot nyújtanak a Lauren Bacall fémjelezte 20-as és 30-as évek békebeli glamour világába. Krulik Marcell a digitális technika segítségével erre a mímelt múltra reflektál a fiktív közegből kiragadott modell mai, életszerű környezetbe történő áthelyezésével. A kapcsolódási pontokat a kép-párokon életre keltett ruhadarabok és kiegészítők adják. Az egymásban visszatükröződő két korszak arra világít rá, hogy a vintage, mint stílus valóban kortalan” – olvasható az ajánlóban.

A két terem ugyan igen gyorsan megtelt az érdeklődőkkel, az esemény megnyitója csúszott egy fél órát. Persze az idei Design Hét a slow mozgalmak körül forog és mottója is az, hogy Élj lassabban! Erre Szűcs Péter, a Marie Claire főmunkatársa és a Fashion Issue főszerkesztője is felhívta a figyelmünket, amikor megnyitotta a tárlatot. Mint elmondta, nyugaton már régen megcsömörlöttek az emberek, egyre többen vannak, akik nem akarnak megfelelni másoknak, önmaguk akarnak lenni. Ő pedig irigyli azokat, aki szabadon, konvenciók nélkül élnek. És micsoda véletlen,  volt egyébként Heisler Zsófia egyik korábbi kiállításának címe.

Mivel a kiállítás létrejöttében sokat segített a Szputnyik Shop is, így nem csoda, hogy az időszakos tárlat ideje alatt egy pop-store is működik a Fogasházban és a nyitva tartás is elég ideális, ugyanis akkor tárja ki ajtaját, amikor a másik két üzlet bezár. Szerencsére a kínálatot még a hivatalos nyitás előtt meg tudtuk nézni, később ugyanis olyan tömeg árasztotta el a kéthelyiséges alkalmi üzletet, hogy nem tudtunk volna nyugodtan szemlélődni. Az egyik helyiségben új kiegészítők és ruhák között lehet válogatni, és igen könnyű elveszni a sok bizsu között, de a táskákkal is sokan kokettáltak. Bár most már tényleg itt az ősz, azért női atléták és pólók is akadtak még bőven.

A belső helyiségben kaptak helyet a vintage, illetve használt holmik. Rögtön az ajtóban meg is álltunk, hogy alaposan szemügyre vegyük a szegecses Christian Louboutin cipőt, ami egy hasonlóan vonzó Yves Saint-Laurent lábbeli mellett feszített, de a tyúklábmintás Escada-zakóval is szemeztünk egy keveset. De ez nem minden, az uniformistól kedve a bőrdzsekiken át szinte minden megtalálható, és akárcsak a Retrockban, itt is van, amit kicsit átalakítanak, feljavítanak mielőtt a vállfára kerülne, például szegecseket raktak egy maxiszoknyára.

Helyszín: Fogasház Kulturális Befogadótér (1073 Budapest, Akácfa utca 51)

Kiállítás nyitva tartás: 2012. szeptember 29-től október 17-ig megtekinthető hétfőtől szombatig 12.00-04.00-ig, vasárnap 16.00-04.00-ig.

Pop-up store nyitva tartás: keddtől péntekig 19.30-24.00, szombaton 17.00-01.00, vasárnap és hétfőn pedig zárva van.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek