OFFLINE

Fizetésük ötödét költik a nők irodai ruhatárukra

2012. október 3., szerda 23:07

Korábban már írtunk vásárlásmániás nőkről, akik azért vernek el vagyonokat a ruházati üzletekben, mert ettől jobban érzik magukat a bőrükben.

Egy új felmérés szerint azonban vannak olyan lányok, asszonyok, akik teljesen más okból hagyják fizetésük felét a boltokban, hanem azért, hogy a munkahelyükön jobban tudjanak érvényesülni, ők zsebeljék be a jobb pozíciót, a nagyobb bónuszt, jutalékot. Részletek a hajtás után.

A Daily Mail egyik cikke szerint a nők kétharmada úgy érzi, hogy csak a megfelelő külsővel, öltözékkel tudnak kitűnni és az ügy érdekében képesek fizetésük 18 százalékát, vagyis általában 341 fontnak (kb. 122 ezer forintnak) megfelelő összeget költeni arra havonta, hogy felfrissítsék a ruhatárukat.

Minden negyedik megkérdezett azt állítja, tudatosan változtattak öltözködési stílusokon azért, hogy fel tudják venni a versenyt a kollégákkal és hatvan százalékuk vett új ruhákat, hogy lendítsenek karrierjükön.

Nem csoda, hogy ennyi pénzt és időt fektetnek ebbe a nők, hiszen több mint 50 százalékuk bizony az irodában viselt ruhadarabok alapján ítéli meg a kolléganőit, és harmaduk aggódik amiatt, mit is gondolnak róla, ha ugyanazt a darabot túl sűrűn viseli. Joanna Williams, a brit Brother Marketing and Communications vezetője szerint a megváltozott gazdasági környezet miatt kellett kidolgoznunk új stratégiákat a munkahelyünkön, és az előbb leírtak is erre vezethetőek vissza.

Mennyit költ havonta ruhatárára?

 • 751
  5000 forint alatt
 • 617
  5000 és 10000 forint között
 • 482
  10000 és 20000 forint között
 • 204
  20000 és 40000 forint között
 • 100
  40000 forint felett

„Bár a gazdasági helyzet miatt szorosabbra kellene húznunk a nadrágszíjat, a nők számára egyre fontosabb az, hogyan is öltözködnek az irodában, a cél érdekében pedig egyre többet költenek.

Ez a kutatás bebizonyította, mennyit számít az, hogy mit viselünk az irodában és azt, hogy a nők tudatosan vetik be ezt a trükköt azért, hogy előrejussanak a ranglétrán” – nyilatkozta a kutatásban résztvevő stílustanácsadó, Grace Woodward. (Itt olvashat arról, mik azok a divatos ruhadarabok, amelyekkel most fel tudja dobni irodai ruhatárát.)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta