Elvesztette a Hakaan legújabb kollekcióját a futárcég

A 2010-es londoni divathéten nagy sikerrel bemutatkozó török tervező, Hakaan Yildirim kénytelen volt törölni 2013-as tavaszi/nyári kollekciójának bemutatóját Párizsban, mivel gyűjteménye a futárcég ügyetlenkedése miatt nem érkezett meg időben az eseményre – írja az elleuk.com.

Hakaan Yildirim
Hakaan YildirimAntonio De Moraes Barros Filho / Europress / Getty

„Sajnos a holnapra ígért Hakaan bemutató elmarad, mert a kollekciót elvesztette a futárcég. A darabokat egy későbbi időpontban tekinthetik meg az újságírók és a vásárlók, előreláthatólag egy nyílt nap keretében” – adta ki közleményben a márka szóvivője, Karla Otto. A részletek még nem egyértelműek, arról, hogy a kollekciót ellopták, vagy elveszett, még nincs hivatalos információ. Hasonló rejtélyes eset tavaly is történt, akkor Marc Jacobs gyűjteményének egy jelentős része veszett el New York és Párizs között a levegőben.

A török származású, londoni székhelyű Hakaant a sztárfotós páros, Mert Alas és Marcus Piggott fedezték fel. A publicistából lett designer 2010-ben megnyerte a szakmában rangosnak számító ANDAM díjat, mellyel 220 ezer eurós, 62 millió forintos üzleti finanszírozást kapott, továbbá a Chanel és Valentino showja között tarthatott egy rövid bemutatót is a közönségnek. Kifutóját olyan hírességek szemlélik az első sorból, mint a gyerekre vágyó Kate Moss, az anorexiát elítélő Carine Roitfeld vagy Emmanuelle Alt. Vadul nőies, kortárs darabjait viselte már a vörös szőnyegen Emma Watson, Penelope Cruz és Natalia Vodianova is.

A tervező tavalyi bemutatójának egyik modellje
A tervező tavalyi bemutatójának egyik modelljeNathalie Lagneau/catwalking / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra