A nők állítólag nem szeretik a bizsukat

A Pandora ékszercég felmérést végeztetett az NRC piackutató intézettel, és arra jutottak, hogy a nők leginkább nemesfémből készült ékszerekre vágynak. A nők 31%-ának kedvence a sárga- és a vörösarany, 8% a fehéraranyat szereti. 30% van odáig az ezüst ékszerkért, de csak 8% szereti a bizsukat. Még ennél is kevesebb, 6% rajong a természetes hatású, fa, textil- és bőr-, vagy kő- és kristályékszerekért. 10%-ot nem befolyásol a kiegészítő anyaga, 6% pedig nem is hord ékszert.

stockfresh 318333 ambition-and-greed-in-fashion-woman-with-jewel
Tono Balaguer

Ön mire vágyik?

Míg a 18-29 évesek inkább ezüst ékszereket, addig az idősebbek aranyat hordanak szívesebben. A Pandora magyarországi értékesítési vezetője, Simon Zsuzsa bölcsen azt is megjegyzi a sajtóközleményben, hogy „az ékszerválasztást természetesen befolyásolja a nők anyagi helyzete és kora". Hát igen, pénz nélkül nehéz aranyláncot, vagy Pandora charmokat venni, az tény.

Nekünk az kicsit furcsa, hogy ennyire nem érdekli a nőket a rengeteg bizsu, pedig újabb és újabb bizsuboltok nyitnak – Six, Claire’s, Bijou Brigitte, etc. – és a plázaboltok is tele vannak különféle trendi bizsukkal, úgyhogy megkérdezzük önöket, önök hogy állnak a kérdéshez: szeretik az olcsó, trendi, variálható bizsukat, vagy inkább gyűjtenek egy-egy drágább ékszerre? És ha szeretik is a nemesfémet: mit hordanak tbbször, bizsut, vagy ékszert? A mi felmérésünk persze nem lesz reprezentatív, a Pandoráé viszont az: a kutatás az NRC Netpanel omnibuszos felmérésben, online adatfelvétellel készült, és a 18-49 éves női lakosságot prezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzői alapján.

Pandora ékszer
Pandora ékszerpandora
Oszd meg másokkal is!
Mustra