Nézze meg, milyenek voltak 1992-ben a szupermodellek!

A nyolcvanas évek közepén és a kilencvenes évek elején kevés olyan kislány volt, aki ne szupermodell akart volna lenni, ha felnő. Szupermodellnek lenni akkoriban a legnépszerűbb foglalkozások egyike volt. A kifutókon akkor még nyoma sem volt az anorexiának és a beesett arcú, sápadt és unott tekintetű modelleknek.

Az őszt nyitó New York-i divathét alkalmából előástuk a korszak ikonikus arcait, akik azokban a különleges években uralták a luxusdivatházak kifutóit, amikor divat lett celebnek és zenészek macájának lenni.

Feltupírozott hajjal, hatalmas frufruval hódította meg a divatvilág kifutóit Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen, Naomi Campbell és Linda Evangelista – írja a Huffingtonpost.com. A modellkarrier után is sikeres és szép nők már pályájuk elején is céltudatosan tudták irányítani sorsukat. Az 1970-ben született Claudia Schiffert például 1987-ben egy diszkóban fedezték fel, három évre rá pedig a Guess? és a Revlon arca lett. Népszerűségének jót tett hat éves kapcsolata David Copperfielddel, majd házassága a neves filmproducerrel, Matther Vaughnnal. A Schifferrel egy évben született, „Fekete Párduc” becenéven futó Naomi Campbell-t is rengeteg jóképű és népszerű férfival hozták hírbe, akik minden bizonnyal tehetnek arról, hogy a médiasztárrá avanzsált Campbell a mai napig az egyik legeladhatóbb modell. A 22 éve pályán lévő modell az eltelt évek alatt haján kívül szinte semmit sem vesztett bájából és kisugárzásából.

A modellből lett üzletasszony, Cindy Crawford a nyolcvanas években, a Pepsi reklámarcaként futott be, majd 1991 és 1995 között Richard Gere felesége volt. Védjegyének számító ajka felett látható anyajegyével mai napig keresett modell, legutóbb szexistennőként pózolt Sharon Stone-nal egy francia divatlapban. Nem ő az egyetlen, aki a mai napig erotikus pózban látható a címlapokon, a most 44 éves, a November Rain című videóklipből ismert Stephanie Seymour például a Vogue Hommes International fekete-fehér címlapján enyeleg 20 éves kollegájával, Markin Teixeira-val Terry Richardson képein.

A frizuráját kaméleonként váltogató kanadai származású modell, Linda Evangelista már 12 éves korában indult a Miss Teen Niagara szépségversenyen, de karrierjét a New York-i Elite Model Management és az Elite Magazin igazgatójával kötött rövidtávú házassága indította be igazán. Evangelista még a kilencvenes évek elején adott interjút a Vogue-nak, melyben tőle hangzott el a "We don't wake up for less than $10,000 a day” (Fel sem kelünk napi 10 000 dollárnál kevesebbért)mondat, mely azóta szállóigévé vált.

A legtöretlenebb modellkarriert az 1988-ban felfedezett Kate Moss futotta be, akit bár meggyanúsítottak azzal, hogy elvesztette stílusát, mégis könyv jelent meg különleges pályafutásáról, munkáiról és rendkívül izgalmas, botrányokkal teli magánéletéről.A mindössze 169 centis modell az egyetlen a nyolcanas-kilencvenes években felkapott modellek közül, aki korának ünnepelt ikonjává tudott válni. Nézze meg ön is a videókban, hogyan kezdte karrierjét Tyra Banks, Helena Christensen vagy Claudia Schiffer!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek