OFFLINE

Megtévesztette vásárlóit a Victoria's Secret, perlik érte

2012. augusztus 31., péntek 12:48

A fehérneműiről és Photoshop-bakijairól ismert Victoria's Secret 15 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) perben áll korábbi harisnya-beszállítójával, a Zephyrs-zel. A vállalat ugyanis azt állítja, hogy a Victoria's Secret és anyavállalata, a Limited Brands Inc. megsértette a 2001-es szerződésükben leírtakat és jóval olcsóbban értékesítette a Zephyrs-nél silányabb minőségű, máshonnan szerzett harisnyákat a gyanútlan vásárlóknak. Pedig kizárólagossági szerződése van a Zephyrs-szel, egyes vásárlók szerint ráadásul még az olasz cég reklámfotóját is rajta hagyták a silány kanadai termékek csomagolásán.

A New Jersey-i székhelyű cég augusztus 10-én nyújtott be keresetet az ohioi Columbusban, ahol a Victoria's Secret központja is van. A Zephyrs szerint ugyanis a fehérnemű-márka megsértette a szövetségi és állami fogyasztóvédelmi törvényeket, és a fogyasztók megtévesztése öt államban, köztük Kaliforniában, New Yorkban, illetve Ohióban is bűncselekménynek számít. A cég a 15 millió dolláros kártérítés mellett követeli a termékek visszahívását és egy „korrekciós reklám” elkészítését is.

Az olasz és a kanadai harisnya közötti minőség
Az olasz és a kanadai harisnya közötti minőség

„A Victoria's Secret megváltoztatta a termékek csomagolását és tartalmát, azon belül pedig a hátoldalon látható Made in Italy feliratot 'Made in Canada'-ra írta át. Az ilyen meghamisított harisnyákból legalább 120 millió dolláros bevételre tettek szert 50 államban. A Victoria Secretnek 21 napja van, hogy reagáljon az esetre” – mondta Joseph Gioconda, a Zephyrs ügyvédje a WWD-nek.

299770-victorias-secret
Fotó: victoria's secret

„Felvettem a kapcsolatot a Victoria's Secrettel e-mail-ben és kértem konferenciahívást is a felső vezetőktől, de soha nem hívtak vissza. Amikor 2012 márciusában Chicagóban voltam, elmentem egy Victoria's Secret áruházba, ahol megláttam a Made in Canada feliratot a termékeken. A termék a csomagolás belsejében pedig drasztikusan eltért attól, ami a csomagoláson feltüntetett képen látható” – mondta MacKinnon, a Zephyrs egyik tulajdonosa, aki egy német csipkebeszállítótól kapta a fülest az „üzleti változásokról”.

Egy, a fehérnemű-birodalomhoz közeli forrás szerint csupán annyi történt, hogy a Victoria's Secret az Olaszországban gyártató Zephyrs-zel megszakította a kapcsolatot és egy kanadai szállítóra váltott, de állítólag a csomagoláson nem változtatták meg a képet és a szöveget, kivéve a „Made in Canada” feliratot – írja a Vogue.co.uk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta