Menő vagy ciki a Louis Vuitton pisztoly?

A világ egyik legnépszerűbb és legismertebb logójával rendelkező Louis Vuitton monogramjával az Andrew Lewicki által tervezett gofrisütő után egy újabb bizarr tárgyra került fel. A napokban Lady Gaga festette be állítása szerint „Louis Vuitton barnára” haját, majd a Machine Guns Vegas oldalán bukkantunk rá erre a francia divatház logójával ellátott pisztolymarkolatra, amit árusítottak is a honlapon. Végülis, ha a Másnaposok 2-ben használhatták a Louis Vuitton logót (igaz, jogtalanul), más miért ne cselekedhetne hasonlóképp?

A divatház nem vette ilyen félvállról az ügyet, kicsit megkésve, de kiadott egy nyilatkozatot: „A Louis Vuitton nem áll semmilyen kapcsolatban a céggel. Mi nem gyártunk logókat fegyverekre és semmilyen módon nem nézzük el alkotásunk elbitorlását” – tette közzé nyilatkozatát a jogosulatlan védjegyhasználatról a márka.

Nem a francia cég dobta piacra a LV logós fegyvert
Nem a francia cég dobta piacra a LV logós fegyvert

A fegyverrel kereskedő cég azonban nem távolította el azonnal termékét, a kép a nyilatkozat után még egy héttel is látható volt a Machine Guns oldalán, bár a cég szóvivője szerint jelenleg nem árulnak ilyen típusú logóval ellátott fegyvert, melynek gázriasztós változatáért mindössze 99.95 dollárt, 22.300 forintot kértek .Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy mégis miért tartott ennyi időbe a nevadai cégnek a jogsértő kép eltávolítása. A furcsa véletlennel kapcsolatban sem a MGV munkatársai, sem a cég által megbízott PR cég nem tudott még felvilágosítást adni a divatháznak – írja a fashion-law.org.

„Valós igény van a design-fegyverekre a márka rajongói számára, akik vágynak rá, hogy stílusos megjelenésű legyen még a fegyverük is” – mondta értetlenkedve Genghis Cohen, az MGV ügyvezetője, aki hozzátette, hogy Nevada államban legális a pisztolytartás.

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2470) (3051) Ciki!
Mustra