OFFLINE

Menő vagy ciki a Louis Vuitton pisztoly?

2012. augusztus 28., kedd 11:04

A világ egyik legnépszerűbb és legismertebb logójával rendelkező Louis Vuitton monogramjával az Andrew Lewicki által tervezett gofrisütő után egy újabb bizarr tárgyra került fel. A napokban Lady Gaga festette be állítása szerint „Louis Vuitton barnára” haját, majd a Machine Guns Vegas oldalán bukkantunk rá erre a francia divatház logójával ellátott pisztolymarkolatra, amit árusítottak is a honlapon. Végülis, ha a Másnaposok 2-ben használhatták a Louis Vuitton logót (igaz, jogtalanul), más miért ne cselekedhetne hasonlóképp?

A divatház nem vette ilyen félvállról az ügyet, kicsit megkésve, de kiadott egy nyilatkozatot: „A Louis Vuitton nem áll semmilyen kapcsolatban a céggel. Mi nem gyártunk logókat fegyverekre és semmilyen módon nem nézzük el alkotásunk elbitorlását” – tette közzé nyilatkozatát a jogosulatlan védjegyhasználatról a márka.

Nem a francia cég dobta piacra a LV logós fegyvert
Nem a francia cég dobta piacra a LV logós fegyvert

A fegyverrel kereskedő cég azonban nem távolította el azonnal termékét, a kép a nyilatkozat után még egy héttel is látható volt a Machine Guns oldalán, bár a cég szóvivője szerint jelenleg nem árulnak ilyen típusú logóval ellátott fegyvert, melynek gázriasztós változatáért mindössze 99.95 dollárt, 22.300 forintot kértek .Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy mégis miért tartott ennyi időbe a nevadai cégnek a jogsértő kép eltávolítása. A furcsa véletlennel kapcsolatban sem a MGV munkatársai, sem a cég által megbízott PR cég nem tudott még felvilágosítást adni a divatháznak – írja a fashion-law.org.

„Valós igény van a design-fegyverekre a márka rajongói számára, akik vágynak rá, hogy stílusos megjelenésű legyen még a fegyverük is” – mondta értetlenkedve Genghis Cohen, az MGV ügyvezetője, aki hozzátette, hogy Nevada államban legális a pisztolytartás.

2505 szavazat 2026 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta