OFFLINE

Íme a világ legbefolyásosabb női

2012. augusztus 23., csütörtök 14:16

Ha valakit megkérdezünk, ki a legbefolyásosabb nő a divatban, akkor a legtöbben Anna Wintourra fognak tippelni. A Vogue magazin főszerkesztője valóban megkerülhetetlen alakja a divatszcénának, de legkevésbbé sem ő a legfontosabb nő az iparágban. Ketten is megelőzték a Forbes magazin listáján, ahol az első helyen Angela Merkel foglal helyet, Diane Von Furstenberg a 33., Angela Ahrendts, a Burberry vezérigazgatója pedig a 45.

A rangsorolás az alapján történt, hogy a nők által vezetett vállalatok milyen szerepet foglalnak el a piacon, mennyi az értékük és milyen árbevételük, hány médiamegjelenésük volt, és mekkora a nők vagyona.

Wintour annak ellenére, hogy ketten megelőzték, előre lépett a ranglistán, tavaly csak a 69. helyet szerezte meg, idén már a 51. helyre ugrott. Furstenberg maradt ahol volt, a 33. helyen.

A listán még három divathoz köthető ember szerepel: Miuccia Prada a 67. helyen, Gisele Bündchen a 83. helyen, és Mindy Grossman, a Home Shopping Network tévécsatorna vezetője, aki a 96. helyen végzett.

A listán szereplők nagy része az Egyesült Államokban fejti ki áldásos tevékenységét, egész pontosan 59-en, mellettük négy indiai és kínai illetve három ausztrál és brazil is szerepel a listán. A politkailag és gazdaságilag erősnek gondolt országokból, mint Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság, alig került be valaki, igaz Merkel első helye elvitathatatlan.

A meghatározó szerepet betöltő nők közül 23-an üzletasszonyként tevékenykednek, 19-en politikai szerepet töltenek be, 15-en pedig a tech szektorban foglalnak helyet. A sokak szerint jelentős szerepet betöltő médiában 14-en dolgoznak, és a tíz celebritás mellett 6 milliárdos is felkerült a listára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta