no

Íme a világ legbefolyásosabb női

Ha valakit megkérdezünk, ki a legbefolyásosabb nő a divatban, akkor a legtöbben Anna Wintourra fognak tippelni. A Vogue magazin főszerkesztője valóban megkerülhetetlen alakja a divatszcénának, de legkevésbbé sem ő a legfontosabb nő az iparágban. Ketten is megelőzték a Forbes magazin listáján, ahol az első helyen Angela Merkel foglal helyet, Diane Von Furstenberg a 33., Angela Ahrendts, a Burberry vezérigazgatója pedig a 45.

A rangsorolás az alapján történt, hogy a nők által vezetett vállalatok milyen szerepet foglalnak el a piacon, mennyi az értékük és milyen árbevételük, hány médiamegjelenésük volt, és mekkora a nők vagyona.

Wintour annak ellenére, hogy ketten megelőzték, előre lépett a ranglistán, tavaly csak a 69. helyet szerezte meg, idén már a 51. helyre ugrott. Furstenberg maradt ahol volt, a 33. helyen.

A listán még három divathoz köthető ember szerepel: Miuccia Prada a 67. helyen, Gisele Bündchen a 83. helyen, és Mindy Grossman, a Home Shopping Network tévécsatorna vezetője, aki a 96. helyen végzett.

A listán szereplők nagy része az Egyesült Államokban fejti ki áldásos tevékenységét, egész pontosan 59-en, mellettük négy indiai és kínai illetve három ausztrál és brazil is szerepel a listán. A politkailag és gazdaságilag erősnek gondolt országokból, mint Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság, alig került be valaki, igaz Merkel első helye elvitathatatlan.

A meghatározó szerepet betöltő nők közül 23-an üzletasszonyként tevékenykednek, 19-en politikai szerepet töltenek be, 15-en pedig a tech szektorban foglalnak helyet. A sokak szerint jelentős szerepet betöltő médiában 14-en dolgoznak, és a tíz celebritás mellett 6 milliárdos is felkerült a listára.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek