no

Carrie Bradshaw tütüjét egy vödörből túrták ki

Az HBO legendás sorozata, a Szex és New York – főleg Carrie Bradshaw stílusa – tagadhatatlanul nagy hatással volt a fiatal nők ruhatárára. Szinte minden nő legalább ezerszer látta az epizódok előtt bejátszott híres tütü-szoknyás jelenetet, melyben Carrie-t lefröcsköli egy busz, aminek ő fekszik az oldalán.

Carrie Bradshaw tütü szoknyája
Carrie Bradshaw tütü szoknyája

A Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshawnak irigylésre méltó ruhatárat válogatott össze a sorozat stylistja és lelke, Patricia Field. A Perry Streeten található garzonban (Carrie lakásában) szép kis designer-gyűjtemény halmozódott fel többek között Manolo Blahnik, Christian Dior és Vivienne Westwood darabjaiból. A stylist szerint az álom ruhásszekrény legolcsóbb eleme az ikonikussá vált halványrózsaszín tüllszoknya, melyre mindössze 5 dollárért, 1100 forintért talált rá egy vödörben.

„Nagy dolog, hogy időben találtam rá a tüllszoknyára. Már forgattuk volna a nyitójelenetet, amikor egy bemutatóteremben jártam, ahol a földön vödrökben ki voltak téve az öt dollárért elvihető ruhák. Kihúztam ezt a tüll szoknyát, gondoltam egy próbát megér. Megmutattam Sarah Jessicának, aki imádta. Darren Start, a sorozat producerét már nehezebb volt meggyőzni, hogy ez a tüll szoknya egy egyszerű kis pólóval feldobva lesz a legjobb a nyitójelenethez” – mondta az Emmy díjjal jutalmazott Field a meglepően olcsó szoknyáról, ami a Carrie nyaklánchoz hasonlóan legalább olyan híres lett, mint maga a sorozat. A Szex és New York rajongóknak nem kell sokat várni, már forgatják a Carrie Bradshaw kamasz éveiről szóló részeket Anna Sophie Robb főszereplésével, melyben az előzetesekből ítélve és reményeink szerint szintén a divaté a lesz a főszerep.

A 71 éves amerikai stylist a vele készített interjúban azt is elmeséli, hogy hogyan változott át Sarah Jessica Parker az évek és a közös munka alatt Carrie Bradshaw-vá:

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra