Ha most forgatnák a Szex és New York-ot, rá se ismernénk

A Szex és New Yorkot 1998 júniusában kezdték el vetíteni az HBO-n.Megnéztük, miben lenne más a négy New York-i szingli nő életét bemutató, szabadszájúságáról és kosztümjeiről elhíresült sorozat, ha napjainkban forgatnák.

Pasik

Carrie-nek valószínűleg egy 'tech start-up' cégnél dolgozó pasi csapná szelet, aki olyan kiemelkedően népszerű cégekből profitálna, mint az egyedi ötletekre épülő FoundiT, a VoiceBunny vagy az internetes streaming zenével foglalkozó MyStream. A kapcsolat alatt Carrie "m-iBoyfriend-ként" és hasonló szörnyű szójátékokból származó becenevekkel illetné barátnői előtt udvarlóját.

Az íróként dolgozó Burger nem Post-iten szakítana Carrie-vel, hanem Gchat-en, amin Bradshaw annyira bedühödne, hogy letiltaná barátlistájáról az exét. Samantha a Chatroulette-n szexvideó-chatalne fiatal férfiakkal. Egy randin viszont súlyos csalódna szexchat partnerében, akiről kiderülne, hogy egy elhízott öregember.

A pálcikavékonnyá fogyott Charlotte a zsidó közösségek legnépszerűbb online társkereső oldalán, a Jewish.JDate.com-on ismerné meg Harryt. Carrie a recsegő-ropogó európai gazdasági helyzetről hallva sosem követné Aleksander Petrovszkijt Párizsba. Mr.Big szintén a recesszió miatt saját maga vezetné kocsiját, nem telne neki sofőrre, mint 14 éve. Samantha színész pasija, Jared Smith az Absolut Vodka kampány helyett az Old Spice reklámjában kapna szerepet.

Munka

Carrie a Vogue nyomtatott lapja helyett a vogue.com-ra írná cikkeit, a New York Star-ban megjelenő heti szexről és városiakról szóló rovata pedig a BuzzFeed vagy a Jezebel blogján lenne elérhető. Samantha unszolására twitterezne is, ahol napokon belül több mint 60.000 követője lenne. A Twitteren Samantha egy meleg politikust követne, ami miatt később botrányba keveredne. Carrie-t az összes barátja gúnyolná, amiért nem hajlandó leváltani BlackBerry-jét egy sokkal modernebb iPhone-ra, nem a régi Nokiája miatt szívnák a vérét.

Samantha egy közösségi oldalakra épülő marketing céget indítana. Irodája a Times Square helyett egy tetőtéri penthouse-ban lenne, valahol az egyre menőbb brooklyni Williamsburgben, ami az indie rock, a hippi kultúra és a kortárs művészek egyik központja. De el tudjuk képzelni Samantha irodáját a jómódú lakosság körében felkapott Dumbo negyedben is. A mozaikszó a Down Under és Manhattan-híd felüljárójából jött létre 1890 körül.

Életmód

A Magnolia Bakery tortaszeleteit a színes és látványos cupcake-re váltaná le a négy jól öltözött szingli és a Pinkberry helyett a Tasti-D-be járnának a szokásos vasárnapi reggelit és pletykapartit megejteni.

Az áfonyalevet és vodkát is tartalmazó Cosmo koktél helyett sokkal kalóriaszegényebb vodka-szódát innának a New York-i bárokban. Charlotte tisztító és zsírégető léböjt-kúrát tartana, a koplalás miatt pedig rettenetesen dühös lenne Mirandára és Carrie-re, amiért azok felelőtlenül pizzával tömik magukat. Carrie a Physique 57-be járna edzeni, Miranda pedig lefutná a New York Maratont.

Charlotte mániájává válna a Pinterest, amiért a többiek folyton gúnyolódnának vele. Carrie Bradshaw pedig Kim Kardashianhoz és a norvég hercegnőhöz hasonlóan az eBay-en árulná designer cuccait, és a számára technológiailag túl fejlett Dropbox helyett Google Docs-ot használna.

Divat

Carrie kedvenc cipőtervezőjét, a nyitott orrú cipőiről ismert Manolo Blahnikot Pierre Hardyra váltaná le és a szaténcipők helyett a lakkbőr magas sarkúkat részesítené előnyben. A rasszizmussal vádolt Galliano híres újságpapír-ruhája helyett pedig sok-sok Céline darabban tűnne fel a sorozatban. Még Gucci övtáskáját is egy túlméretezett Céline táskára cserélné le. Samantha a polgárpukkasztó Jeremy Scott és Kanye West ruháiban jelenne meg a fontosabb sajtóeseményeken.

Oszd meg másokkal is!
Mustra