OFFLINE

Kim Dzsongun felesége Dior táskát villantott

2012. augusztus 11., szombat 11:44

Az észak-koreai hivatalos hírügynökségtől szivárgott be a nemzetközi médiába az a katonai rendezvényen készített fotó, melyen a kommunista diszkókirálynőből lett diktátorfeleség egy 1600 dolláros, azaz 350 ezer forintos Christian Dior kistáskával jelent meg. A július óta középpontba került mutatós First Lady egy visszafogott fehér ruhához és ahhoz passzoló fekete kardigánhoz választotta a nyugati sajtóban nagy felháborodást keltő luxuskiegészítőt, de egyes feltételezések szerint a cipője is designerdarab, melyet Manolo Blahnik tervezett.

Kíváncsiak lennénk rá, hogy vajon Észak-Koreában is kicsapta-e a biztosítékot a 28 éves Ri Szoldzsu Dior retikülje, az eseményt ugyanis az állami tévében is leadták – de valószínűleg csak a kommunista országon kívülieknek böki a szemét az újdonsült feleség pénzszórása, az ottaniak tán nem is ismerik a márkát. Észak-Koreában a kilencvenes évek óta éhínség van, több százezren haltak bele a nélkülözésbe, az ENSZ szerint  jelenleg is legalább három millió embernek lenne szüksége azonnali segítségre a túléléshez, és sokan sínylődnek ma is munkatáborokban. A helyi pénzben 1,8 millió wont érő fekete Dior táska árából egy átlagos koreai családnak minimum egy évig lenne mit ennie – írja a telegraph.co.uk.

Fotó: KCNA / Reuters

A zárt kommunista állam új vezetőjének, Kim Dzsongunnak felesége – akit a vicceskedő internetezők már a koreai Kate Middletonként emlegetnek – többször is feltűnést keltett outfitjeivel, melyek szokatlannak és túl vidámnak tűnnek férje Mao stílusú sötét öltönyei, olivazöld katonai egyenruhái és csúcsos sapkája mellett (a Kim Dzsongiltől megszokott stílusról nem is beszélve). A már Minnie Mouse-nak is öltözött First Lady lazább stílusa hatással lehet az ország nőit érintő szigorú öltözködési szabályokra, melyek mintha máris enyhülnének: állítólag megjelentek Phenjan utcáin a magassarkús nők és ékszereket is hordanak már a bevállalósabbak. Hogy ez egy általános enyhülés része lenne, nem valószínű, mivel Észak-Korea tagadja, hogy bármilyen reformokra, vagy nyitásra lehetne számítani.

A diktátorfeleség popsztárként egyébként Hjon Szongvol néven futott, nézze meg ön is az “Excellent Horse-Like Lady” (Kitűnő Lószerű Hölgy) című, rózsaszínbe öltözött, boldog munkásnőkről szóló klipet:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta