no

A tanga jobb, vagy a bugyi?

Mindenki másmilyen fehérneműben érzi jól magát, van, aki a teli bugyira esküszik, más meg csak tangában jár – még a strandon is – , abból is a zsinórvékonyságú verzióban. A bugyival egy fő gond van: látszik a ruha alatt, és mai értékrendünk szerint nem esztétikus, ha kirajzolódik a farpofákba vágó gumi vonala. Erre jó megoldás a tanga, ami viszont az esetek többségében kényelmetlen, sok nő – főként az idősebbek közül – nem is hajlandó ilyesmit felvenni. A Stlyelist szerzője azzal nyugtatta magát, hogy meg lehet szokni a tangaviselést, de 12 év után be kellett vallania magának, hogy nem szokta meg egy percre sem az ánuszba vágó alsóneműt.

Nem minden tanga kényelmetlen amúgy, és a bugyik közül se mind ronda, nagymamás, kinyúlós pamut: a vékony anyagú francia szabású bugyi például nem feltétlenül vág be farpofánkba, ráadásul elég előnyös fazon, tehát tanga nélkül is lehetünk nőiesek és szexisek. A tangák közül a legkényelmesebb a kicsit vastagabb pántokból álló brazil fazon, avagy féltanga: ebben jó eséllyel nem égünk be, ami a bevágást illeti, és kényelmes is. Az igazi zsinórtanga viszont a legtöbb esetben nagyon kényelmetlen, és nem is egészséges, mivel olyan mikroorganizmusok, baktériumok kerülhetnek hüvelyünkbe, melyek gombás vagy bakteriális fertőzést okozhatnak. A tanga– főleg fanszőr nélkül – egy helyre tereli a váladékokat, így nő a fertőzés esélye.

A túl szoros, vagy túl bő alsó kidörzsölheti a bőrt, ami egyrészt fájdalmas, másrészt a területen elszaporodó baktériumok pattanásokat okozhatnak – írja a napidoktor.hu. Ha nem szellőzik a bugyi, befüllednek intim testrészeink, minimum kellemetlen szagot okozva – plusz szaporodnak is a baktériumok, gombák. De bármit mondanak az orvosok, a tanga sose kopik ki a divatból, rögtönzött házi (nem reprezentatív) felmérésünk szerint valószínűleg azért, mert a férfiak ezt tartják a legesztétikusabb viseletnek.

Kevesebb ruha = jobb élet, a pasik szerint

„Ha tangaellenes cikk születik, széttrollkodom! Tegnap is olyan jó volt látni, ahogy felfújta a szél egy csaj szoknyáját és tanga volt rajta!” – mondja Sanyi, akinek véleményét Zoli ennyivel toldja meg: „egyértelműen tanga, mert akkor segget fog az ember, ha benyúl a szoknya alá, es nem bugyit, es az sokkal jobb”. Ennek megfelelően a nők is legtöbbször a tangát vállalják be, ha hódítani akarnak, csak bátrabbak és kényelmesebbek mernek pamutbugyiban flangálni mindig.

Melyik a legjobb fazon?

„Attól függ, kivel találkozom aznap, tél van vagy nyár, menstruálok-e és milyen ruha van rajtam. Nyáron inkább tanga, de nem szeretem igazán, mert nincs jó seggem, a francia bugyi sokkal jobban áll, de az meg műszálas és meleg, szóval csak ágypartyhoz ajánlott. Egyébként a sima bugyikat kedvelem, csak semmi fakszni, pamut, fekete vagy piros, ha lehet, varrás nélkülit veszek” – írja Petra. Két megkérdezett nőnek is a brazil fazon a kedvence, akinek meg nem, az főként sportos életmódja miatt favorizálja a telibugyit. „A tanga kényelmetlen, bevág, és nem túl kellemes, ha a seggemben van egy textildarab. Maximum akkor hordok tangát, ha olyan nadrág, vagy szoknya van rajtam, ami vékonyabb anyagú, és szarul néz ki, ha látszik a bugyivonal. Ja, és bringázáshoz sem túl fasza ha a farpofáim közt van valami odanemillő dolog. A pasim leszarja mi van rajtam, ő a pinát szereti.”

És ön? Tangát vagy bugyit hord? Férfiként a brazil fazon a kedvence? Esetleg a francia? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek